Place-based welfare knowledge as a resource of healthy and sustainable places and communities

Julkaisun otsikon käännös: Paikkaperustainen hyvinvointitieto hyvinvoinvien ja kestävien paikallisyhteisöjen voimavarana.

Niina Maria Kuuva, Päivi Helena Pylkkänen

Tutkimustuotos: Artikkeli kirjassa/raportissa/konferenssijulkaisussaKonferenssiartikkeliAmmatillinen

Abstrakti

In this paper, we discuss the possibilities and challenges of generating local, place-based welfare knowledge drawing on action research in three localities, found in the rural region of South Savo in eastern Finland. We understand place-based welfare knowledge as a combination of official statistics in health and welfare and experiences and challenges of place-related welfare issues identified by the local actors. The local welfare knowledge is shown to add value to forms of codified knowledge.
Julkaisun otsikon käännösPaikkaperustainen hyvinvointitieto hyvinvoinvien ja kestävien paikallisyhteisöjen voimavarana.
Alkuperäiskielienglanti
OtsikkoProceedings of the XXVII Congress. Uneven processes of Rural Change: On Diversity, Knowledge and Justice : On-line Proceedings 24 – 27 July 2017 Kraków, Poland
ToimittajatKristina Svels
JulkaisupaikkaKrakow