Aikaansaamattomuuden psykologiaa

Mikko Inkinen, Johanna Mikkonen, Annamari Heikkilä, Mika Tukiainen, Sari Lindblom-Ylänne

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuKatsausartikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

Kuvaus

Aikaansaamattomuus (eng. procrastination) määritellään tässä katsauksessa itselle haitalliseksi viivyttelyksi. Aikaansaamattomuutta on tärkeää tutkia sen aiheuttaman yksilöllisen kärsimyksen ja kielteisten yhteiskunnallisten seurauksien vuoksi. Tässä katsauksessa esitellään aikaansaamattomuustutkimusta TMT-mallin (Temporal Motivation Theory-model) jäsentelyä käyttäen ja haetaan keinoja vähentää aikaansaamattomuutta. Oleellista aikaansaamattomuuteen vaikuttamisessa on ottaa huomioon sekä yksilön että tehtävän ja toimintaympäristön ominaisuudet. Katsauksessa pääpaino on aikaansaamattomuuden yksilöpsykologisessa teoreettisessa ymmärtämisessä ja selittämisessä, mutta siinä näkyy myös kirjoittajien kokemus yliopistoympäristöstä.
Julkaisun otsikon käännösPsychology of procrastination
Alkuperäiskielisuomi
LehtiPsykologia
Vuosikerta47
Numero3
Sivut172-181
Sivumäärä10
ISSN0355-1067
TilaJulkaistu - 2012
OKM-julkaisutyyppiA2 Katsausartikkeli tieteellisessä aikakauslehdessä

Tieteenalat

  • 515 Psykologia

Lainaa tätä

Inkinen, Mikko ; Mikkonen, Johanna ; Heikkilä, Annamari ; Tukiainen, Mika ; Lindblom-Ylänne, Sari. / Aikaansaamattomuuden psykologiaa. Julkaisussa: Psykologia. 2012 ; Vuosikerta 47, Nro 3. Sivut 172-181.
@article{410b57e9bbc746c3a58a66328cd74196,
title = "Aikaansaamattomuuden psykologiaa",
abstract = "Aikaansaamattomuus (eng. procrastination) m{\"a}{\"a}ritell{\"a}{\"a}n t{\"a}ss{\"a} katsauksessa itselle haitalliseksi viivyttelyksi. Aikaansaamattomuutta on t{\"a}rke{\"a}{\"a} tutkia sen aiheuttaman yksil{\"o}llisen k{\"a}rsimyksen ja kielteisten yhteiskunnallisten seurauksien vuoksi. T{\"a}ss{\"a} katsauksessa esitell{\"a}{\"a}n aikaansaamattomuustutkimusta TMT-mallin (Temporal Motivation Theory-model) j{\"a}sentely{\"a} k{\"a}ytt{\"a}en ja haetaan keinoja v{\"a}hent{\"a}{\"a} aikaansaamattomuutta. Oleellista aikaansaamattomuuteen vaikuttamisessa on ottaa huomioon sek{\"a} yksil{\"o}n ett{\"a} teht{\"a}v{\"a}n ja toimintaymp{\"a}rist{\"o}n ominaisuudet. Katsauksessa p{\"a}{\"a}paino on aikaansaamattomuuden yksil{\"o}psykologisessa teoreettisessa ymm{\"a}rt{\"a}misess{\"a} ja selitt{\"a}misess{\"a}, mutta siin{\"a} n{\"a}kyy my{\"o}s kirjoittajien kokemus yliopistoymp{\"a}rist{\"o}st{\"a}.",
keywords = "515 Psykologia",
author = "Mikko Inkinen and Johanna Mikkonen and Annamari Heikkil{\"a} and Mika Tukiainen and Sari Lindblom-Yl{\"a}nne",
year = "2012",
language = "suomi",
volume = "47",
pages = "172--181",
journal = "Psykologia",
issn = "0355-1067",
publisher = "Suomen psykologinen seura",
number = "3",

}

Inkinen, M, Mikkonen, J, Heikkilä, A, Tukiainen, M & Lindblom-Ylänne, S 2012, 'Aikaansaamattomuuden psykologiaa' Psykologia, Vuosikerta 47, Nro 3, Sivut 172-181.

Aikaansaamattomuuden psykologiaa. / Inkinen, Mikko; Mikkonen, Johanna; Heikkilä, Annamari; Tukiainen, Mika; Lindblom-Ylänne, Sari.

julkaisussa: Psykologia, Vuosikerta 47, Nro 3, 2012, s. 172-181.

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuKatsausartikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

TY - JOUR

T1 - Aikaansaamattomuuden psykologiaa

AU - Inkinen, Mikko

AU - Mikkonen, Johanna

AU - Heikkilä, Annamari

AU - Tukiainen, Mika

AU - Lindblom-Ylänne, Sari

PY - 2012

Y1 - 2012

N2 - Aikaansaamattomuus (eng. procrastination) määritellään tässä katsauksessa itselle haitalliseksi viivyttelyksi. Aikaansaamattomuutta on tärkeää tutkia sen aiheuttaman yksilöllisen kärsimyksen ja kielteisten yhteiskunnallisten seurauksien vuoksi. Tässä katsauksessa esitellään aikaansaamattomuustutkimusta TMT-mallin (Temporal Motivation Theory-model) jäsentelyä käyttäen ja haetaan keinoja vähentää aikaansaamattomuutta. Oleellista aikaansaamattomuuteen vaikuttamisessa on ottaa huomioon sekä yksilön että tehtävän ja toimintaympäristön ominaisuudet. Katsauksessa pääpaino on aikaansaamattomuuden yksilöpsykologisessa teoreettisessa ymmärtämisessä ja selittämisessä, mutta siinä näkyy myös kirjoittajien kokemus yliopistoympäristöstä.

AB - Aikaansaamattomuus (eng. procrastination) määritellään tässä katsauksessa itselle haitalliseksi viivyttelyksi. Aikaansaamattomuutta on tärkeää tutkia sen aiheuttaman yksilöllisen kärsimyksen ja kielteisten yhteiskunnallisten seurauksien vuoksi. Tässä katsauksessa esitellään aikaansaamattomuustutkimusta TMT-mallin (Temporal Motivation Theory-model) jäsentelyä käyttäen ja haetaan keinoja vähentää aikaansaamattomuutta. Oleellista aikaansaamattomuuteen vaikuttamisessa on ottaa huomioon sekä yksilön että tehtävän ja toimintaympäristön ominaisuudet. Katsauksessa pääpaino on aikaansaamattomuuden yksilöpsykologisessa teoreettisessa ymmärtämisessä ja selittämisessä, mutta siinä näkyy myös kirjoittajien kokemus yliopistoympäristöstä.

KW - 515 Psykologia

M3 - Katsausartikkeli

VL - 47

SP - 172

EP - 181

JO - Psykologia

JF - Psykologia

SN - 0355-1067

IS - 3

ER -