Pyhtää: yhteiskunnallinen ja psykologinen muutos. Sosiaalipsykologista seurantatutkimusta 1975-2007

Klaus Helkama (Toimittaja), Antero Olakivi (Toimittaja)

Tutkimustuotos: Kirja/raporttiKokoomateos tai erikoisnumeroTieteellinen

Kuvaus

Helsingin yliopiston sosiaalipsykologien yli kolmen vuosikymmenen mittainen Pyhtää-hanke on selvittänyt yhteiskunnallisen muutoksen yhteyksiä pyhtääläisten sosiaaliseen elämään. Klaus Helkaman ja Antero Olakiven toimittaman kirjan kuudessa luvussa kuvataan Pyhtään elinkeinorakenteen muutosta ja työelämää jälkiteollisessa yhteiskunnassa sekä pyhtääläisten muuttuvia identiteettejä. Ajankohtaisia yhteiskuntatieteellisiä teorioita tarkastellaan kriittisesti mutta yleistajuisesti niiden tietojen avulla, joita pyhtääläisten haastatteluista on kerätty. Otokset ovat edustaneet Pyhtään työikäistä väestöä, ja niiden avulla luodaan monipuolista valaistusta yhteiskunnallisen psykologian peruskysymyksiin. Kirjoittajat ovat Helsingin yliopiston sosiaalitieteiden laitoksen tutkijoita tai entisiä opiskelijoita. He vastaavat muun muassa seuraaviin kysymyksiin: Kuinka pyhtääläisten työt, arvot ja samastuminen pyhtääläisyyteen, suomalaisuuteen ja eurooppalaisuuteen ovat muuttuneet – ja mikä on pysynyt muutoksista huolimatta samana? Millaista on 2000-luvun työelämä Pyhtäällä, onko kilpailu muuttunut ylenpalttiseksi? Olivatko pyhtääläiset talouslaman aikana stressaantuneempia kuin vuonna 2007? Miten arvot vaikuttavat terveyteen ja elämänmuutoksiin?
Alkuperäiskielisuomi
JulkaisupaikkaHelsinki
KustantajaHelsingin yliopisto, Sosiaalitieteiden laitos
Vuosikerta2012
Sivumäärä179
ISBN (painettu)978-952-10-7665-7
ISBN (elektroninen)978-952-10-7666-4
TilaJulkaistu - 2012
OKM-julkaisutyyppiD6 Toimitettu ammatillinen teos

Julkaisusarja

NimiSosiaalitieteiden laitoksen julkaisuja
KustantajaHelsingin yliopiston sosiaalitieteiden laitos
Numero19
Vuosikerta2012
ISSN (painettu)1798-9124
ISSN (elektroninen)1798-9051

Tieteenalat

  • 5144 Sosiaalipsykologia
  • 5141 Sosiologia
  • 515 Psykologia

Lainaa tätä

Helkama, K., & Olakivi, A. (Toimittajat) (2012). Pyhtää: yhteiskunnallinen ja psykologinen muutos. Sosiaalipsykologista seurantatutkimusta 1975-2007. (Sosiaalitieteiden laitoksen julkaisuja; Vuosikerta 2012, Nro 19). Helsinki: Helsingin yliopisto, Sosiaalitieteiden laitos.
Helkama, Klaus (Toimittaja) ; Olakivi, Antero (Toimittaja). / Pyhtää: yhteiskunnallinen ja psykologinen muutos. Sosiaalipsykologista seurantatutkimusta 1975-2007. Helsinki : Helsingin yliopisto, Sosiaalitieteiden laitos, 2012. 179 Sivumäärä (Sosiaalitieteiden laitoksen julkaisuja; 19).
@book{1644369d7c31473eb78c18dc518c832f,
title = "Pyht{\"a}{\"a}: yhteiskunnallinen ja psykologinen muutos. Sosiaalipsykologista seurantatutkimusta 1975-2007",
abstract = "Helsingin yliopiston sosiaalipsykologien yli kolmen vuosikymmenen mittainen Pyht{\"a}{\"a}-hanke on selvitt{\"a}nyt yhteiskunnallisen muutoksen yhteyksi{\"a} pyht{\"a}{\"a}l{\"a}isten sosiaaliseen el{\"a}m{\"a}{\"a}n. Klaus Helkaman ja Antero Olakiven toimittaman kirjan kuudessa luvussa kuvataan Pyht{\"a}{\"a}n elinkeinorakenteen muutosta ja ty{\"o}el{\"a}m{\"a}{\"a} j{\"a}lkiteollisessa yhteiskunnassa sek{\"a} pyht{\"a}{\"a}l{\"a}isten muuttuvia identiteettej{\"a}. Ajankohtaisia yhteiskuntatieteellisi{\"a} teorioita tarkastellaan kriittisesti mutta yleistajuisesti niiden tietojen avulla, joita pyht{\"a}{\"a}l{\"a}isten haastatteluista on ker{\"a}tty. Otokset ovat edustaneet Pyht{\"a}{\"a}n ty{\"o}ik{\"a}ist{\"a} v{\"a}est{\"o}{\"a}, ja niiden avulla luodaan monipuolista valaistusta yhteiskunnallisen psykologian peruskysymyksiin. Kirjoittajat ovat Helsingin yliopiston sosiaalitieteiden laitoksen tutkijoita tai entisi{\"a} opiskelijoita. He vastaavat muun muassa seuraaviin kysymyksiin: Kuinka pyht{\"a}{\"a}l{\"a}isten ty{\"o}t, arvot ja samastuminen pyht{\"a}{\"a}l{\"a}isyyteen, suomalaisuuteen ja eurooppalaisuuteen ovat muuttuneet – ja mik{\"a} on pysynyt muutoksista huolimatta samana? Millaista on 2000-luvun ty{\"o}el{\"a}m{\"a} Pyht{\"a}{\"a}ll{\"a}, onko kilpailu muuttunut ylenpalttiseksi? Olivatko pyht{\"a}{\"a}l{\"a}iset talouslaman aikana stressaantuneempia kuin vuonna 2007? Miten arvot vaikuttavat terveyteen ja el{\"a}m{\"a}nmuutoksiin?",
keywords = "5144 Sosiaalipsykologia, 5141 Sosiologia, 515 Psykologia",
editor = "Klaus Helkama and Antero Olakivi",
year = "2012",
language = "suomi",
isbn = "978-952-10-7665-7",
volume = "2012",
series = "Sosiaalitieteiden laitoksen julkaisuja",
publisher = "Helsingin yliopisto, Sosiaalitieteiden laitos",
number = "19",
address = "Suomi",

}

Helkama, K & Olakivi, A (toim) 2012, Pyhtää: yhteiskunnallinen ja psykologinen muutos. Sosiaalipsykologista seurantatutkimusta 1975-2007. Sosiaalitieteiden laitoksen julkaisuja, Nro 19, Vuosikerta 2012, Vuosikerta 2012, Helsingin yliopisto, Sosiaalitieteiden laitos, Helsinki.

Pyhtää: yhteiskunnallinen ja psykologinen muutos. Sosiaalipsykologista seurantatutkimusta 1975-2007. / Helkama, Klaus (Toimittaja); Olakivi, Antero (Toimittaja).

Helsinki : Helsingin yliopisto, Sosiaalitieteiden laitos, 2012. 179 s. (Sosiaalitieteiden laitoksen julkaisuja; Vuosikerta 2012, Nro 19).

Tutkimustuotos: Kirja/raporttiKokoomateos tai erikoisnumeroTieteellinen

TY - BOOK

T1 - Pyhtää: yhteiskunnallinen ja psykologinen muutos. Sosiaalipsykologista seurantatutkimusta 1975-2007

A2 - Helkama, Klaus

A2 - Olakivi, Antero

PY - 2012

Y1 - 2012

N2 - Helsingin yliopiston sosiaalipsykologien yli kolmen vuosikymmenen mittainen Pyhtää-hanke on selvittänyt yhteiskunnallisen muutoksen yhteyksiä pyhtääläisten sosiaaliseen elämään. Klaus Helkaman ja Antero Olakiven toimittaman kirjan kuudessa luvussa kuvataan Pyhtään elinkeinorakenteen muutosta ja työelämää jälkiteollisessa yhteiskunnassa sekä pyhtääläisten muuttuvia identiteettejä. Ajankohtaisia yhteiskuntatieteellisiä teorioita tarkastellaan kriittisesti mutta yleistajuisesti niiden tietojen avulla, joita pyhtääläisten haastatteluista on kerätty. Otokset ovat edustaneet Pyhtään työikäistä väestöä, ja niiden avulla luodaan monipuolista valaistusta yhteiskunnallisen psykologian peruskysymyksiin. Kirjoittajat ovat Helsingin yliopiston sosiaalitieteiden laitoksen tutkijoita tai entisiä opiskelijoita. He vastaavat muun muassa seuraaviin kysymyksiin: Kuinka pyhtääläisten työt, arvot ja samastuminen pyhtääläisyyteen, suomalaisuuteen ja eurooppalaisuuteen ovat muuttuneet – ja mikä on pysynyt muutoksista huolimatta samana? Millaista on 2000-luvun työelämä Pyhtäällä, onko kilpailu muuttunut ylenpalttiseksi? Olivatko pyhtääläiset talouslaman aikana stressaantuneempia kuin vuonna 2007? Miten arvot vaikuttavat terveyteen ja elämänmuutoksiin?

AB - Helsingin yliopiston sosiaalipsykologien yli kolmen vuosikymmenen mittainen Pyhtää-hanke on selvittänyt yhteiskunnallisen muutoksen yhteyksiä pyhtääläisten sosiaaliseen elämään. Klaus Helkaman ja Antero Olakiven toimittaman kirjan kuudessa luvussa kuvataan Pyhtään elinkeinorakenteen muutosta ja työelämää jälkiteollisessa yhteiskunnassa sekä pyhtääläisten muuttuvia identiteettejä. Ajankohtaisia yhteiskuntatieteellisiä teorioita tarkastellaan kriittisesti mutta yleistajuisesti niiden tietojen avulla, joita pyhtääläisten haastatteluista on kerätty. Otokset ovat edustaneet Pyhtään työikäistä väestöä, ja niiden avulla luodaan monipuolista valaistusta yhteiskunnallisen psykologian peruskysymyksiin. Kirjoittajat ovat Helsingin yliopiston sosiaalitieteiden laitoksen tutkijoita tai entisiä opiskelijoita. He vastaavat muun muassa seuraaviin kysymyksiin: Kuinka pyhtääläisten työt, arvot ja samastuminen pyhtääläisyyteen, suomalaisuuteen ja eurooppalaisuuteen ovat muuttuneet – ja mikä on pysynyt muutoksista huolimatta samana? Millaista on 2000-luvun työelämä Pyhtäällä, onko kilpailu muuttunut ylenpalttiseksi? Olivatko pyhtääläiset talouslaman aikana stressaantuneempia kuin vuonna 2007? Miten arvot vaikuttavat terveyteen ja elämänmuutoksiin?

KW - 5144 Sosiaalipsykologia

KW - 5141 Sosiologia

KW - 515 Psykologia

M3 - Kokoomateos tai erikoisnumero

SN - 978-952-10-7665-7

VL - 2012

T3 - Sosiaalitieteiden laitoksen julkaisuja

BT - Pyhtää: yhteiskunnallinen ja psykologinen muutos. Sosiaalipsykologista seurantatutkimusta 1975-2007

PB - Helsingin yliopisto, Sosiaalitieteiden laitos

CY - Helsinki

ER -

Helkama K, (ed.), Olakivi A, (ed.). Pyhtää: yhteiskunnallinen ja psykologinen muutos. Sosiaalipsykologista seurantatutkimusta 1975-2007. Helsinki: Helsingin yliopisto, Sosiaalitieteiden laitos, 2012. 179 s. (Sosiaalitieteiden laitoksen julkaisuja; 19).