Ravinnekuormituksen vaikutus rantavyöhykkeen leväyhteisöihin ja vaikutusten arvioinnissa käytety menetelmät

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuArtikkeliTieteellinen

Kuvaus

Tässä kirjallisuustutkimuksessa käsitellään rantavyöhykkeen eliöyhteisöjä ja niiden tutkimusmenetelmiä sekä näiden soveltuvuutta vesialueen tilan arvioimiseen. Koska sisävesistä ei tällaisia tutkimuksia juuri ole tehty, julkaisu käsittelee käytännössä pelkästään Itämeren rannikoita, ja siihen on pyritty kokoamaan kaikki löydetty alan kirjallisuus. Työ sisältää myös yhteenvedon makroskooppisten levien ravinnevaatimuksista ja ravinnekuormituksen vaikutuksista rantayhteisöihin. Julkaisu on tarkoitettu kaikille, jotka tarvitsevat tietoja pohjoisen Itämeren rantavyöhykkeen rakenteesta ja toiminnasta.
Alkuperäiskielisuomi
LehtiSuomen ympäristö
Vuosikerta1996
Numero5
Sivut1-45
Sivumäärä45
ISSN1238-7312
TilaJulkaistu - 21 kesäkuuta 1996
Julkaistu ulkoisestiKyllä
OKM-julkaisutyyppiB1 Kirjoitus tieteellisessä aikakauslehdessä

Lainaa tätä

@article{3c862b60ca234fd194536d9965b4dcb3,
title = "Ravinnekuormituksen vaikutus rantavy{\"o}hykkeen lev{\"a}yhteis{\"o}ihin ja vaikutusten arvioinnissa k{\"a}ytety menetelm{\"a}t",
abstract = "T{\"a}ss{\"a} kirjallisuustutkimuksessa k{\"a}sitell{\"a}{\"a}n rantavy{\"o}hykkeen eli{\"o}yhteis{\"o}j{\"a} ja niiden tutkimusmenetelmi{\"a} sek{\"a} n{\"a}iden soveltuvuutta vesialueen tilan arvioimiseen. Koska sis{\"a}vesist{\"a} ei t{\"a}llaisia tutkimuksia juuri ole tehty, julkaisu k{\"a}sittelee k{\"a}yt{\"a}nn{\"o}ss{\"a} pelk{\"a}st{\"a}{\"a}n It{\"a}meren rannikoita, ja siihen on pyritty kokoamaan kaikki l{\"o}ydetty alan kirjallisuus. Ty{\"o} sis{\"a}lt{\"a}{\"a} my{\"o}s yhteenvedon makroskooppisten levien ravinnevaatimuksista ja ravinnekuormituksen vaikutuksista rantayhteis{\"o}ihin. Julkaisu on tarkoitettu kaikille, jotka tarvitsevat tietoja pohjoisen It{\"a}meren rantavy{\"o}hykkeen rakenteesta ja toiminnasta.",
author = "Jaanika Blomster",
year = "1996",
month = "6",
day = "21",
language = "suomi",
volume = "1996",
pages = "1--45",
journal = "Suomen ymp{\"a}rist{\"o}",
issn = "1238-7312",
publisher = "Suomen ymp{\"a}rist{\"o}keskus",
number = "5",

}

Ravinnekuormituksen vaikutus rantavyöhykkeen leväyhteisöihin ja vaikutusten arvioinnissa käytety menetelmät. / Blomster, Jaanika.

julkaisussa: Suomen ympäristö, Vuosikerta 1996, Nro 5, 21.06.1996, s. 1-45.

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuArtikkeliTieteellinen

TY - JOUR

T1 - Ravinnekuormituksen vaikutus rantavyöhykkeen leväyhteisöihin ja vaikutusten arvioinnissa käytety menetelmät

AU - Blomster, Jaanika

PY - 1996/6/21

Y1 - 1996/6/21

N2 - Tässä kirjallisuustutkimuksessa käsitellään rantavyöhykkeen eliöyhteisöjä ja niiden tutkimusmenetelmiä sekä näiden soveltuvuutta vesialueen tilan arvioimiseen. Koska sisävesistä ei tällaisia tutkimuksia juuri ole tehty, julkaisu käsittelee käytännössä pelkästään Itämeren rannikoita, ja siihen on pyritty kokoamaan kaikki löydetty alan kirjallisuus. Työ sisältää myös yhteenvedon makroskooppisten levien ravinnevaatimuksista ja ravinnekuormituksen vaikutuksista rantayhteisöihin. Julkaisu on tarkoitettu kaikille, jotka tarvitsevat tietoja pohjoisen Itämeren rantavyöhykkeen rakenteesta ja toiminnasta.

AB - Tässä kirjallisuustutkimuksessa käsitellään rantavyöhykkeen eliöyhteisöjä ja niiden tutkimusmenetelmiä sekä näiden soveltuvuutta vesialueen tilan arvioimiseen. Koska sisävesistä ei tällaisia tutkimuksia juuri ole tehty, julkaisu käsittelee käytännössä pelkästään Itämeren rannikoita, ja siihen on pyritty kokoamaan kaikki löydetty alan kirjallisuus. Työ sisältää myös yhteenvedon makroskooppisten levien ravinnevaatimuksista ja ravinnekuormituksen vaikutuksista rantayhteisöihin. Julkaisu on tarkoitettu kaikille, jotka tarvitsevat tietoja pohjoisen Itämeren rantavyöhykkeen rakenteesta ja toiminnasta.

M3 - Artikkeli

VL - 1996

SP - 1

EP - 45

JO - Suomen ympäristö

JF - Suomen ympäristö

SN - 1238-7312

IS - 5

ER -