Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuArtikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

Sivut19-49
ISSN1617-5247
TilaJulkaistu - 2016
OKM-julkaisutyyppiA1 Alkuperäisartikkeli tieteellisessä aikakauslehdessä, vertaisarvioitu

• 517 Valtio-oppi, hallintotiede

@article{c4976e7fc51c42ebacc3bd8e40efb6c6,
title = "Russian Political Regime Change and Strategies of Diversity Management: From a Multinational Federation towards a Nation-State",
abstract = "This paper explores the impact of the political regime change in post-Soviet Russia on the country’s strategy of diversity management. The paper will start with an overview of possible government responses to diversity. In this conceptual framework, the paper will follow the evolution of the place envisaged for diversity in the country’s political identity and political institutions in the post-Soviet period. The study will propose a periodization based on contrasting responses of the state to the diversity challenge in the 1990s, 2000s and 2010s. The political regime change correlated with the shift in the political institutional model from a multinational federation towards a nation-state. The new vision of political identity was reflected in the strategies of diversity management.",
keywords = "517 Political science, regime change, diversity management, ethnic federalism, nation building, state-building, Russian Federation",
author = "Konstantin Zamyatin",
year = "2016",
language = "English",
volume = "15",
pages = "19--49",
journal = "Journal on Ethnopolitics and Minority Issues in Europe",
issn = "1617-5247",
publisher = "ECMI",
number = "1",

Russian Political Regime Change and Strategies of Diversity Management: From a Multinational Federation towards a Nation-State. / Zamyatin, Konstantin.

julkaisussa: Journal on Ethnopolitics and Minority Issues in Europe, Vuosikerta 15, Nro 1, 2016, s. 19-49.

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuArtikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

TY - JOUR

T1 - Russian Political Regime Change and Strategies of Diversity Management: From a Multinational Federation towards a Nation-State

AU - Zamyatin, Konstantin

PY - 2016

Y1 - 2016

N2 - This paper explores the impact of the political regime change in post-Soviet Russia on the country’s strategy of diversity management. The paper will start with an overview of possible government responses to diversity. In this conceptual framework, the paper will follow the evolution of the place envisaged for diversity in the country’s political identity and political institutions in the post-Soviet period. The study will propose a periodization based on contrasting responses of the state to the diversity challenge in the 1990s, 2000s and 2010s. The political regime change correlated with the shift in the political institutional model from a multinational federation towards a nation-state. The new vision of political identity was reflected in the strategies of diversity management.

AB - This paper explores the impact of the political regime change in post-Soviet Russia on the country’s strategy of diversity management. The paper will start with an overview of possible government responses to diversity. In this conceptual framework, the paper will follow the evolution of the place envisaged for diversity in the country’s political identity and political institutions in the post-Soviet period. The study will propose a periodization based on contrasting responses of the state to the diversity challenge in the 1990s, 2000s and 2010s. The political regime change correlated with the shift in the political institutional model from a multinational federation towards a nation-state. The new vision of political identity was reflected in the strategies of diversity management.

KW - 517 Political science

KW - regime change