Sähköinen pääoma ja talouskasvu Euroopan metropolialueilla

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuArtikkeliTieteellinen

Kuvaus

Innovatiiviset alueiden väliset verkostot ovat alueellisen talouskehityksen kannalta olennaisia. Viime vuosina informaatio- ja kommunikaatioteknologian (ICT) kehitys on mahdollistanut uusia aineistonkeruu- ja analyysitapoja alueellisten innovaatiojärjestelmien tutkimiseen. Tässä tutkimuksessa tarkastellaan innovatiivisia verkostoja Twitterissä, jota on kuvattu internetin johtavaksi sosiaalisen median sivustoksi (the SMS of Internet). Tutkimuksessa otetaan käyttöön sähköisen pääoman (e-capital) käsite, jotta voidaan päätellä kasvattaako alueiden väliset innovaatioverkostot taloutta, ja jos niin, onko Euroopassa potentiaalisia kasvualueita, joissa on paljon sähköistä pääomaa, mutta vähemmän talouskehitystä kuin sähköisen pääoman määrästä voisi päätellä. Artikkelissa osoitetaan ICT:n ja taloudellisten mittareiden suhteen potentiaaliset tulevaisuuden skenaariot Euroopan kaupungeille. Empiirinen osuus käsittelee Euroopan metropolialueita, koska kuten muutkin pääoman muodot, myös sähköinen pääoma kasautuu kaupunkeihin.
Alkuperäiskielisuomi
LehtiFutura
Vuosikerta36
Numero4
Sivut72-84
Sivumäärä13
ISSN0785-5494
TilaJulkaistu - 2017
OKM-julkaisutyyppiB1 Kirjoitus tieteellisessä aikakauslehdessä

Tieteenalat

  • 519 Yhteiskuntamaantiede, talousmaantiede
  • Sosiaalinen pääoma
  • Talouskehitys
  • Metropolialueet
  • Kvantitatiivinen analyysi

Lainaa tätä

Kiuru, Juho Eemeli. / Sähköinen pääoma ja talouskasvu Euroopan metropolialueilla. Julkaisussa: Futura. 2017 ; Vuosikerta 36, Nro 4. Sivut 72-84.
@article{4f6b535051d44a07bea1390ef46858a5,
title = "S{\"a}hk{\"o}inen p{\"a}{\"a}oma ja talouskasvu Euroopan metropolialueilla",
abstract = "Innovatiiviset alueiden v{\"a}liset verkostot ovat alueellisen talouskehityksen kannalta olennaisia. Viime vuosina informaatio- ja kommunikaatioteknologian (ICT) kehitys on mahdollistanut uusia aineistonkeruu- ja analyysitapoja alueellisten innovaatioj{\"a}rjestelmien tutkimiseen. T{\"a}ss{\"a} tutkimuksessa tarkastellaan innovatiivisia verkostoja Twitteriss{\"a}, jota on kuvattu internetin johtavaksi sosiaalisen median sivustoksi (the SMS of Internet). Tutkimuksessa otetaan k{\"a}ytt{\"o}{\"o}n s{\"a}hk{\"o}isen p{\"a}{\"a}oman (e-capital) k{\"a}site, jotta voidaan p{\"a}{\"a}tell{\"a} kasvattaako alueiden v{\"a}liset innovaatioverkostot taloutta, ja jos niin, onko Euroopassa potentiaalisia kasvualueita, joissa on paljon s{\"a}hk{\"o}ist{\"a} p{\"a}{\"a}omaa, mutta v{\"a}hemm{\"a}n talouskehityst{\"a} kuin s{\"a}hk{\"o}isen p{\"a}{\"a}oman m{\"a}{\"a}r{\"a}st{\"a} voisi p{\"a}{\"a}tell{\"a}. Artikkelissa osoitetaan ICT:n ja taloudellisten mittareiden suhteen potentiaaliset tulevaisuuden skenaariot Euroopan kaupungeille. Empiirinen osuus k{\"a}sittelee Euroopan metropolialueita, koska kuten muutkin p{\"a}{\"a}oman muodot, my{\"o}s s{\"a}hk{\"o}inen p{\"a}{\"a}oma kasautuu kaupunkeihin.",
keywords = "519 Yhteiskuntamaantiede, talousmaantiede, Sosiaalinen p{\"a}{\"a}oma, Talouskehitys, Metropolialueet, Kvantitatiivinen analyysi",
author = "Kiuru, {Juho Eemeli}",
year = "2017",
language = "suomi",
volume = "36",
pages = "72--84",
journal = "Futura",
issn = "0785-5494",
publisher = "Tulevaisuuden tutkimuksen seura",
number = "4",

}

Sähköinen pääoma ja talouskasvu Euroopan metropolialueilla. / Kiuru, Juho Eemeli.

julkaisussa: Futura, Vuosikerta 36, Nro 4, 2017, s. 72-84.

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuArtikkeliTieteellinen

TY - JOUR

T1 - Sähköinen pääoma ja talouskasvu Euroopan metropolialueilla

AU - Kiuru, Juho Eemeli

PY - 2017

Y1 - 2017

N2 - Innovatiiviset alueiden väliset verkostot ovat alueellisen talouskehityksen kannalta olennaisia. Viime vuosina informaatio- ja kommunikaatioteknologian (ICT) kehitys on mahdollistanut uusia aineistonkeruu- ja analyysitapoja alueellisten innovaatiojärjestelmien tutkimiseen. Tässä tutkimuksessa tarkastellaan innovatiivisia verkostoja Twitterissä, jota on kuvattu internetin johtavaksi sosiaalisen median sivustoksi (the SMS of Internet). Tutkimuksessa otetaan käyttöön sähköisen pääoman (e-capital) käsite, jotta voidaan päätellä kasvattaako alueiden väliset innovaatioverkostot taloutta, ja jos niin, onko Euroopassa potentiaalisia kasvualueita, joissa on paljon sähköistä pääomaa, mutta vähemmän talouskehitystä kuin sähköisen pääoman määrästä voisi päätellä. Artikkelissa osoitetaan ICT:n ja taloudellisten mittareiden suhteen potentiaaliset tulevaisuuden skenaariot Euroopan kaupungeille. Empiirinen osuus käsittelee Euroopan metropolialueita, koska kuten muutkin pääoman muodot, myös sähköinen pääoma kasautuu kaupunkeihin.

AB - Innovatiiviset alueiden väliset verkostot ovat alueellisen talouskehityksen kannalta olennaisia. Viime vuosina informaatio- ja kommunikaatioteknologian (ICT) kehitys on mahdollistanut uusia aineistonkeruu- ja analyysitapoja alueellisten innovaatiojärjestelmien tutkimiseen. Tässä tutkimuksessa tarkastellaan innovatiivisia verkostoja Twitterissä, jota on kuvattu internetin johtavaksi sosiaalisen median sivustoksi (the SMS of Internet). Tutkimuksessa otetaan käyttöön sähköisen pääoman (e-capital) käsite, jotta voidaan päätellä kasvattaako alueiden väliset innovaatioverkostot taloutta, ja jos niin, onko Euroopassa potentiaalisia kasvualueita, joissa on paljon sähköistä pääomaa, mutta vähemmän talouskehitystä kuin sähköisen pääoman määrästä voisi päätellä. Artikkelissa osoitetaan ICT:n ja taloudellisten mittareiden suhteen potentiaaliset tulevaisuuden skenaariot Euroopan kaupungeille. Empiirinen osuus käsittelee Euroopan metropolialueita, koska kuten muutkin pääoman muodot, myös sähköinen pääoma kasautuu kaupunkeihin.

KW - 519 Yhteiskuntamaantiede, talousmaantiede

KW - Sosiaalinen pääoma

KW - Talouskehitys

KW - Metropolialueet

KW - Kvantitatiivinen analyysi

M3 - Artikkeli

VL - 36

SP - 72

EP - 84

JO - Futura

JF - Futura

SN - 0785-5494

IS - 4

ER -