Siemenperunan tuotanto on käynnistynyt Tansaniassa

Jukka-Pekka Palohuhta, Hanna Ranta, Joni Kosamo, Lea Hiltunen, Eero Pisilä, Juha Sohlo, Marjo Ala-Poikela, Jari Valkonen

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuArtikkeliAmmatillinen

Kuvaus

Alkuperäiskielisuomi
LehtiTuottava peruna
Vuosikerta41
Numero1
Sivut12-17
ISSN0787-670X
TilaJulkaistu - 2014
OKM-julkaisutyyppiD1 Artikkeli ammattilehdessä

• 4111 Maataloustiede

Palohuhta, J-P., Ranta, H., Kosamo, J., Hiltunen, L., Pisilä, E., Sohlo, J., ... Valkonen, J. (2014). Siemenperunan tuotanto on käynnistynyt Tansaniassa. Tuottava peruna, 41(1), 12-17.
Palohuhta, Jukka-Pekka ; Ranta, Hanna ; Kosamo, Joni ; Hiltunen, Lea ; Pisilä, Eero ; Sohlo, Juha ; Ala-Poikela, Marjo ; Valkonen, Jari. / Siemenperunan tuotanto on käynnistynyt Tansaniassa. Julkaisussa: Tuottava peruna. 2014 ; Vuosikerta 41, Nro 1. Sivut 12-17.
@article{22dd2c27febb4862bf54e549ab639c6c,
title = "Siemenperunan tuotanto on k{\"a}ynnistynyt Tansaniassa",
abstract = "Siemenperunan tuotantoon Suomessa perehtyneet tansanialaiset asiantuntijat ovat saaneet oman tuotantonsa ripe{\"a}sti k{\"a}yntiin. T{\"a}m{\"a}n totesivat marraskuussa paikalla k{\"a}yneet suomalaiset kouluttajat. Uyolen tutkimusasema L{\"a}nsi-Tansaniassa tuottaa minimukuloita, joista lis{\"a}ys jatkuu Igerin koetilalla. Sielt{\"a} siemenperunaa jaetaan viljelij{\"a}ryhmille, joita on perustettu l{\"a}hialueille. Viljelij{\"a}t saavat neuvontaa toimenpiteist{\"a}, joilla terveen siemenen hy{\"o}dyllist{\"a} vaikutusta voidaan pitkitt{\"a}{\"a} viljelyn jatkuessa. Perunan tautien ja tuholaisten tarkempi selvitt{\"a}minen viljelmill{\"a} on meneill{\"a}{\"a}n.",
keywords = "4111 Maataloustiede",
author = "Jukka-Pekka Palohuhta and Hanna Ranta and Joni Kosamo and Lea Hiltunen and Eero Pisil{\"a} and Juha Sohlo and Marjo Ala-Poikela and Jari Valkonen",
year = "2014",
language = "suomi",
volume = "41",
pages = "12--17",
journal = "Tuottava peruna",
issn = "0787-670X",
publisher = "PERUNANTUOTANNON TUTKIMUS- JA KEHITYSS{\"A}{\"A}TI{\"O}",
number = "1",

Palohuhta, J-P, Ranta, H, Kosamo, J, Hiltunen, L, Pisilä, E, Sohlo, J, Ala-Poikela, M & Valkonen, J 2014, 'Siemenperunan tuotanto on käynnistynyt Tansaniassa', Tuottava peruna, Vuosikerta 41, Nro 1, Sivut 12-17.

Siemenperunan tuotanto on käynnistynyt Tansaniassa. / Palohuhta, Jukka-Pekka; Ranta, Hanna; Kosamo, Joni; Hiltunen, Lea; Pisilä, Eero; Sohlo, Juha; Ala-Poikela, Marjo; Valkonen, Jari.

julkaisussa: Tuottava peruna, Vuosikerta 41, Nro 1, 2014, s. 12-17.

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuArtikkeliAmmatillinen

TY - JOUR

T1 - Siemenperunan tuotanto on käynnistynyt Tansaniassa

AU - Palohuhta, Jukka-Pekka

AU - Ranta, Hanna

AU - Kosamo, Joni

AU - Hiltunen, Lea

AU - Pisilä, Eero

AU - Sohlo, Juha

AU - Ala-Poikela, Marjo

AU - Valkonen, Jari

PY - 2014

Y1 - 2014

N2 - Siemenperunan tuotantoon Suomessa perehtyneet tansanialaiset asiantuntijat ovat saaneet oman tuotantonsa ripeästi käyntiin. Tämän totesivat marraskuussa paikalla käyneet suomalaiset kouluttajat. Uyolen tutkimusasema Länsi-Tansaniassa tuottaa minimukuloita, joista lisäys jatkuu Igerin koetilalla. Sieltä siemenperunaa jaetaan viljelijäryhmille, joita on perustettu lähialueille. Viljelijät saavat neuvontaa toimenpiteistä, joilla terveen siemenen hyödyllistä vaikutusta voidaan pitkittää viljelyn jatkuessa. Perunan tautien ja tuholaisten tarkempi selvittäminen viljelmillä on meneillään.

AB - Siemenperunan tuotantoon Suomessa perehtyneet tansanialaiset asiantuntijat ovat saaneet oman tuotantonsa ripeästi käyntiin. Tämän totesivat marraskuussa paikalla käyneet suomalaiset kouluttajat. Uyolen tutkimusasema Länsi-Tansaniassa tuottaa minimukuloita, joista lisäys jatkuu Igerin koetilalla. Sieltä siemenperunaa jaetaan viljelijäryhmille, joita on perustettu lähialueille. Viljelijät saavat neuvontaa toimenpiteistä, joilla terveen siemenen hyödyllistä vaikutusta voidaan pitkittää viljelyn jatkuessa. Perunan tautien ja tuholaisten tarkempi selvittäminen viljelmillä on meneillään.

KW - 4111 Maataloustiede

M3 - Artikkeli

VL - 41

SP - 12

EP - 17

JO - Tuottava peruna

JF - Tuottava peruna

SN - 0787-670X

IS - 1

Palohuhta J-P, Ranta H, Kosamo J, Hiltunen L, Pisilä E, Sohlo J et al. Siemenperunan tuotanto on käynnistynyt Tansaniassa. Tuottava peruna. 2014;41(1):12-17.