Social sustainability of alternative food systems viewed through actor argumentation

Marko Nousiainen, Päivi Pylkkänen, Kari Vesala

    Tutkimustuotos: Artikkeli kirjassa/raportissa/konferenssijulkaisussaKirjan luku tai artikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

    Abstrakti

    The method of the study was qualitative attitude research, which is based on the generation and analysis of argumentation. The material was produced by presenting selected statements concerning different aspects of social sustainability to the interviewees, asking them to comment on the statements.
    The attitudes towards alternative food systems were generally positive. The local and organic food production were seen more ecological, better for the economy of rural communities and more fair towards the farmer.
    Alkuperäiskielienglanti
    OtsikkoApproaches to social sustainability in alternative food systems
    Sivumäärä30
    JulkaisupaikkaUppsala
    KustantajaSwedish University of Agricultural Sciences
    Julkaisupäivä2005
    Sivut40-69
    ISBN (painettu)91-576-6885-X
    TilaJulkaistu - 2005
    OKM-julkaisutyyppiA3 Kirjan tai muun kokoomateoksen osa

    Julkaisusarja

    NimiEkologiskt lantbruk
    Vuosikerta47

    Tieteenalat

    • 411 Maatalous ja metsätieteet

    Siteeraa tätä