Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuMuu artikkeliYleistajuinen

• 515 Psykologia
    • 516 Kasvatustieteet

@article{0e2c61b3a135495fbf3eb2511110dc92,
    title = "Spr{\aa}k- och kunskapsutvecklande undervisning i det flerspr{\aa}kiga klassrummet – med fokus naturvetenskap. Systematisk {\"o}versikt 2018:02. En kommentar",
    abstract = "I str{\"a}van att st{\"o}dja flerspr{\aa}kighet i skolan har staten genom Spr{\aa}k- och skolforskningsinstitutet producerat en rapport (2018:02). Syftet var att reda ut vilket spr{\aa}k-st{\"o}d barn fr{\aa}n andra l{\"a}nder beh{\"o}ver f{\"o}r att er{\"o}vra kunskap f{\"o}rknippat med naturkunskap. (De skriver f{\"o}rvisso naturvetenskap, men vetenskap, fr{\aa}n engelskans science, {\"a}r en till{\"a}mpning som kan appliceras p{\aa} alla {\"a}mnesomr{\aa}den. Sj{\"a}lva {\"a}mnesomr{\aa}det heter naturkunskap.)",
    keywords = "515 Psykologi, 516 Pedagogik",
    author = "Peter {\"O}sterberg",
    year = "2019",
    month = "1",
    day = "2",
    language = "svenska",
    journal = "Peter {\"O}sterberg, PhD blog",
    publisher = "[Peter {\"O}sterberg]",

TY - JOUR

T1 - Språk- och kunskapsutvecklande undervisning i det flerspråkiga klassrummet – med fokus naturvetenskap. Systematisk översikt 2018:02. En kommentar

AU - Österberg, Peter

PY - 2019/1/2

Y1 - 2019/1/2

N2 - I strävan att stödja flerspråkighet i skolan har staten genom Språk- och skolforskningsinstitutet producerat en rapport (2018:02). Syftet var att reda ut vilket språk-stöd barn från andra länder behöver för att erövra kunskap förknippat med naturkunskap. (De skriver förvisso naturvetenskap, men vetenskap, från engelskans science, är en tillämpning som kan appliceras på alla ämnesområden. Själva ämnesområdet heter naturkunskap.)

AB - I strävan att stödja flerspråkighet i skolan har staten genom Språk- och skolforskningsinstitutet producerat en rapport (2018:02). Syftet var att reda ut vilket språk-stöd barn från andra länder behöver för att erövra kunskap förknippat med naturkunskap. (De skriver förvisso naturvetenskap, men vetenskap, från engelskans science, är en tillämpning som kan appliceras på alla ämnesområden. Själva ämnesområdet heter naturkunskap.)

KW - 515 Psykologi

KW - 516 Pedagogik

UR - https://peterosterbergphd.blogspot.com/2019/01/sprak-och-kunskapsutvecklande.html

M3 - Andra artiklar