Teos valistusajan kätilöistä

  Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuArtikkeliTieteellinen

  Kuvaus

  Teos käsittelee kätilökoulutuksen alkuvaiheita 1700-luvun Ruotsin valtakunnassa. Kirja sisältää uutta tietoa varhaisten kätilöiden elämästä ja samalla myös muiden suomalaisten arjesta, erityisesti synnytyksistä, kuukautisten merkityksestä, seurustelusta ja sukupuolisesta kanssakäymisestä. Kirjoittaja toteaa, että 1700-luvun ammattikätilöiden koulutuksessa ja työnteossa oli jopa joitakin nykyaikaisen profession piirteitä. Vaikka kätilö oli naisena aviomiehen edusmiehisyyden alainen, oli hän kuitenkin kätilön viranhaltijana julkinen vallankäyttäjä. Teos valottaa 1700-luvun elämää ja ajattelutapoja sekä tuo ansiokkaasti esille ensimmäisen koulutetun naisammattilaisen työnkuvaa ja toimintamahdollisuuksia.
  Alkuperäiskielisuomi
  LehtiAgricolan kirja-arvostelut
  TilaJulkaistu - 1 lokakuuta 2012
  OKM-julkaisutyyppiB1 Kirjoitus tieteellisessä aikakauslehdessä

  Lainaa tätä

  @article{6f3dbbe8b1eb49bba8a6b452585a1a15,
  title = "Teos valistusajan k{\"a}til{\"o}ist{\"a}",
  abstract = "Teos k{\"a}sittelee k{\"a}til{\"o}koulutuksen alkuvaiheita 1700-luvun Ruotsin valtakunnassa. Kirja sis{\"a}lt{\"a}{\"a} uutta tietoa varhaisten k{\"a}til{\"o}iden el{\"a}m{\"a}st{\"a} ja samalla my{\"o}s muiden suomalaisten arjesta, erityisesti synnytyksist{\"a}, kuukautisten merkityksest{\"a}, seurustelusta ja sukupuolisesta kanssak{\"a}ymisest{\"a}. Kirjoittaja toteaa, ett{\"a} 1700-luvun ammattik{\"a}til{\"o}iden koulutuksessa ja ty{\"o}nteossa oli jopa joitakin nykyaikaisen profession piirteit{\"a}. Vaikka k{\"a}til{\"o} oli naisena aviomiehen edusmiehisyyden alainen, oli h{\"a}n kuitenkin k{\"a}til{\"o}n viranhaltijana julkinen vallank{\"a}ytt{\"a}j{\"a}. Teos valottaa 1700-luvun el{\"a}m{\"a}{\"a} ja ajattelutapoja sek{\"a} tuo ansiokkaasti esille ensimm{\"a}isen koulutetun naisammattilaisen ty{\"o}nkuvaa ja toimintamahdollisuuksia.",
  author = "Helene Laurent",
  note = "Kirja-arvostelu. Arvosteltu teos: Ujostelemattomat : k{\"a}til{\"o}iden, synnytysten ja arjen historiaa / Kirsi Vainio-Korhonen. - Helsinki, 2012. Volume: Proceeding volume:",
  year = "2012",
  month = "10",
  day = "1",
  language = "suomi",
  journal = "Agricolan kirja-arvostelut",
  issn = "1796-704X",
  publisher = "Opetusministeri{\"o}",

  }

  Teos valistusajan kätilöistä. / Laurent, Helene.

  julkaisussa: Agricolan kirja-arvostelut, 01.10.2012.

  Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuArtikkeliTieteellinen

  TY - JOUR

  T1 - Teos valistusajan kätilöistä

  AU - Laurent, Helene

  N1 - Kirja-arvostelu. Arvosteltu teos: Ujostelemattomat : kätilöiden, synnytysten ja arjen historiaa / Kirsi Vainio-Korhonen. - Helsinki, 2012. Volume: Proceeding volume:

  PY - 2012/10/1

  Y1 - 2012/10/1

  N2 - Teos käsittelee kätilökoulutuksen alkuvaiheita 1700-luvun Ruotsin valtakunnassa. Kirja sisältää uutta tietoa varhaisten kätilöiden elämästä ja samalla myös muiden suomalaisten arjesta, erityisesti synnytyksistä, kuukautisten merkityksestä, seurustelusta ja sukupuolisesta kanssakäymisestä. Kirjoittaja toteaa, että 1700-luvun ammattikätilöiden koulutuksessa ja työnteossa oli jopa joitakin nykyaikaisen profession piirteitä. Vaikka kätilö oli naisena aviomiehen edusmiehisyyden alainen, oli hän kuitenkin kätilön viranhaltijana julkinen vallankäyttäjä. Teos valottaa 1700-luvun elämää ja ajattelutapoja sekä tuo ansiokkaasti esille ensimmäisen koulutetun naisammattilaisen työnkuvaa ja toimintamahdollisuuksia.

  AB - Teos käsittelee kätilökoulutuksen alkuvaiheita 1700-luvun Ruotsin valtakunnassa. Kirja sisältää uutta tietoa varhaisten kätilöiden elämästä ja samalla myös muiden suomalaisten arjesta, erityisesti synnytyksistä, kuukautisten merkityksestä, seurustelusta ja sukupuolisesta kanssakäymisestä. Kirjoittaja toteaa, että 1700-luvun ammattikätilöiden koulutuksessa ja työnteossa oli jopa joitakin nykyaikaisen profession piirteitä. Vaikka kätilö oli naisena aviomiehen edusmiehisyyden alainen, oli hän kuitenkin kätilön viranhaltijana julkinen vallankäyttäjä. Teos valottaa 1700-luvun elämää ja ajattelutapoja sekä tuo ansiokkaasti esille ensimmäisen koulutetun naisammattilaisen työnkuvaa ja toimintamahdollisuuksia.

  M3 - Artikkeli

  JO - Agricolan kirja-arvostelut

  JF - Agricolan kirja-arvostelut

  SN - 1796-704X

  ER -