Kerjäläisnaisen matka unohdukseen: Kävelemisen vastarinta Marguerite Durasin Varakonsulissa

Tutkimustuotos: Artikkeli kirjassa/raportissa/konferenssijulkaisussaKirjan luku tai artikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

Abstrakti

Artikkeli on kirjoitettu yleisen kirjallisuustieteen pro gradu -työtä laajentaen väitöskirjan pohjustukseksi Marguerite Durasin Varakonsuli-romaanin aihepiiristä. Siinä verrataan Varakonsulin sisäkertomuksen kambodzalaisen kerjälaisnaisen vaellusta eurooppalaisnaisen, Lol V. Steinin kohtaloon. Molemmat ovat kokeneet hylkäyksen, ja kumpikin pyrkii ratkaisemaan menetystä, joskin vastakkaisilla tavoilla. Kerjäläläisen matkakertomus on ongelmallinen sen kertojarakenteen vuoksi, koska kertojaksi on valittu eurooppalainen, valkoinen ja hyvinvoipa mieskirjailija.
Julkaisun otsikon käännösThe beggar woman's journey to oblivion: Resistance by walking in Marguerite Duras's Le Vice-consul
Alkuperäiskielisuomi
OtsikkoMatkakirja : Artikkeleita kirjallisista matkoista mieleen ja maailmaan