The Effect of the Physical Environment on Consumers’ Perceptions

ISSN2255-8764
DOI - pysyväislinkit
TilaJulkaistu - joulukuuta 2018
OKM-julkaisutyyppiA1 Alkuperäisartikkeli tieteellisessä aikakauslehdessä, vertaisarvioitu

• 519 Yhteiskuntamaantiede, talousmaantiede

@article{1f30ea01875d4bbdbaefea87a617b5b0,
title = "The Effect of the Physical Environment on Consumers’ Perceptions: A Review of the Retailing Research on External Shopping Environment",
abstract = "Regarding the revitalization of intra-urban centres, this review focuses on consumers’ perceptions of the physical environment with emphasis on the tangible elements in the external shopping environment. Based on the typologies of environmental elements, a systematic review of 59 retailing articles by means of content analysis was conducted. Several design and ambient elements were identified as relevant to consumers, but an in-depth understanding of their effects is needed to enhance the attractiveness of intra-urban centres.",
keywords = "519 Social and economic geography",
author = "Anna-Maija Kohijoki and Katri Koistinen",
year = "2018",
month = "12",
doi = "10.2478/aup-2018-0011",
language = "English",
volume = "14",
pages = "83–90",
journal = "Architecture and Urban Planning",
issn = "2255-8764",
publisher = "RTU Izdevniecība",
number = "1",

The Effect of the Physical Environment on Consumers’ Perceptions : A Review of the Retailing Research on External Shopping Environment. / Kohijoki, Anna-Maija; Koistinen, Katri.

julkaisussa: Architecture and Urban Planning, Vuosikerta 14, Nro 1, 12.2018, s. 83–90 .

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuArtikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

TY - JOUR

T1 - The Effect of the Physical Environment on Consumers’ Perceptions

T2 - A Review of the Retailing Research on External Shopping Environment

AU - Kohijoki, Anna-Maija

AU - Koistinen, Katri

PY - 2018/12

Y1 - 2018/12

N2 - Regarding the revitalization of intra-urban centres, this review focuses on consumers’ perceptions of the physical environment with emphasis on the tangible elements in the external shopping environment. Based on the typologies of environmental elements, a systematic review of 59 retailing articles by means of content analysis was conducted. Several design and ambient elements were identified as relevant to consumers, but an in-depth understanding of their effects is needed to enhance the attractiveness of intra-urban centres.

AB - Regarding the revitalization of intra-urban centres, this review focuses on consumers’ perceptions of the physical environment with emphasis on the tangible elements in the external shopping environment. Based on the typologies of environmental elements, a systematic review of 59 retailing articles by means of content analysis was conducted. Several design and ambient elements were identified as relevant to consumers, but an in-depth understanding of their effects is needed to enhance the attractiveness of intra-urban centres.

KW - 519 Social and economic geography

U2 - 10.2478/aup-2018-0011