Tutkimustuotos: Artikkeli kirjassa/raportissa/konferenssijulkaisussaKirjan luku tai artikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

Kuvaus

Alkuperäiskielienglanti
    OtsikkoTEACHING MATHEMATICS: RETROSPECTIVE AND PERSPECTIVES, Proceedings of the 17th International Conference, Tallinn University, May 6–7, 2016
    ToimittajatMadis Lepik
    JulkaisupaikkaTallinn
    KustantajaInstitute of Digital Technologies, Tallinn University
    Julkaisupäivä2016
    Sivut43-57
    ISBN (elektroninen)978-9949-29-290-5
    TilaJulkaistu - 2016
    OKM-julkaisutyyppiA3 Kirjan tai muun kokoomateoksen osa

• 516 Kasvatustieteet
    • Mathematics Education
    • Eye-tracking
    • visual attention
    • GAZE
    • Classroom interaction

Hannula, M. S. (2016). The Eye on the Mathematics: Findings From a Pilot Study Using Mobile Gaze Tracking. teoksessa M. Lepik (Toimittaja), TEACHING MATHEMATICS: RETROSPECTIVE AND PERSPECTIVES, Proceedings of the 17th International Conference, Tallinn University, May 6–7, 2016 (Sivut 43-57). Tallinn: Institute of Digital Technologies, Tallinn University.
    Hannula, Markku S. / The Eye on the Mathematics : Findings From a Pilot Study Using Mobile Gaze Tracking. TEACHING MATHEMATICS: RETROSPECTIVE AND PERSPECTIVES, Proceedings of the 17th International Conference, Tallinn University, May 6–7, 2016. Toimittaja / Madis Lepik. Tallinn : Institute of Digital Technologies, Tallinn University, 2016. Sivut 43-57
    @inbook{b2731f10c46f4f49a0fdd4220b44922d,
    title = "The Eye on the Mathematics: Findings From a Pilot Study Using Mobile Gaze Tracking",
    abstract = "This article summarizes and reflect on our pilot studies on student visual attention in classrooms. We used mobile gaze tracking to record students’ gaze patterns during mathematics lessons. The pilot studies shown that it is feasible to use mobile gaze tracking system in a classroom situation and that the data will allow analysing student gaze patterns in significant detail.",
    keywords = "516 Educational sciences, Mathematics Education, Eye-tracking, visual attention, GAZE, Classroom interaction",
    author = "Hannula, {Markku S.}",
    note = "TEACHING MATHEMATICS: RETROSPECTIVE AND PERSPECTIVES :17th International Conference, Tallinn University, May 6–7, 2016 Volume: Proceeding volume:",
    year = "2016",
    language = "English",
    pages = "43--57",
    editor = "Madis Lepik",
    booktitle = "TEACHING MATHEMATICS: RETROSPECTIVE AND PERSPECTIVES, Proceedings of the 17th International Conference, Tallinn University, May 6–7, 2016",
    publisher = "Institute of Digital Technologies, Tallinn University",
    address = "Estonia",

Hannula, MS 2016, The Eye on the Mathematics: Findings From a Pilot Study Using Mobile Gaze Tracking. julkaisussa M Lepik (Toimittaja), TEACHING MATHEMATICS: RETROSPECTIVE AND PERSPECTIVES, Proceedings of the 17th International Conference, Tallinn University, May 6–7, 2016. Institute of Digital Technologies, Tallinn University, Tallinn, Sivut 43-57.

The Eye on the Mathematics : Findings From a Pilot Study Using Mobile Gaze Tracking. / Hannula, Markku S.

TEACHING MATHEMATICS: RETROSPECTIVE AND PERSPECTIVES, Proceedings of the 17th International Conference, Tallinn University, May 6–7, 2016. toim. / Madis Lepik. Tallinn : Institute of Digital Technologies, Tallinn University, 2016. s. 43-57.

TY - CHAP

T1 - The Eye on the Mathematics

T2 - Findings From a Pilot Study Using Mobile Gaze Tracking

AU - Hannula, Markku S.

N1 - TEACHING MATHEMATICS: RETROSPECTIVE AND PERSPECTIVES :17th International Conference, Tallinn University, May 6–7, 2016 Volume: Proceeding volume:

PY - 2016

Y1 - 2016

N2 - This article summarizes and reflect on our pilot studies on student visual attention in classrooms. We used mobile gaze tracking to record students’ gaze patterns during mathematics lessons. The pilot studies shown that it is feasible to use mobile gaze tracking system in a classroom situation and that the data will allow analysing student gaze patterns in significant detail.

AB - This article summarizes and reflect on our pilot studies on student visual attention in classrooms. We used mobile gaze tracking to record students’ gaze patterns during mathematics lessons. The pilot studies shown that it is feasible to use mobile gaze tracking system in a classroom situation and that the data will allow analysing student gaze patterns in significant detail.

KW - 516 Educational sciences

KW - Mathematics Education

KW - Eye-tracking

KW - visual attention