The Relevance of Radiochemistry: Perceptions of Future Radiochemists

Julkaisun otsikon käännös: Radiokemian relevanssi: Tulevien radiokemistien käsityksiä

Johannes Pernaa, Gareth Law, Sanjeev Ranjan

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuArtikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

Abstrakti

Radiokemialla on koulutus- ja rekrytointikriisi. Vanhemmat radiokemistit siirtyvät eläkkeelle, ja yhä vähemmän nuoria valitsee radiokemiaa opiskelualakseen. Asetelman vuoksi on pulaa pätevistä radiokemisteistä, ja hiljaista tietoa häviää. Tässä tutkimuksessa selvitetään tulevien radiokemistien kokemuksia radiokemian relevanssista. Tavoitteena on selvittää, miksi radiokemiaa valinneet opiskelijat ovat alan valinneet. Tutkimus oli luonteeltaan laadullinen tutkimus. Aineisto kerättiin sähköpostikyselyillä sisältäen kaksi aineistonkeruusykliä. Ainesot analysoitiin teoriapohjaisella sisällnöanalyysillä tunnetun Stuckeyn et al. (2013) relevanssia hyödyntäen. Tutkimuksen mukaan tulevat radiokemistit kokivat alan erittäin relevanssiksi. He kokivat, että radiokemian olevan mielenkiintoista (henkilökohtainen relevanssi), radiokemian yhteiskunnallisen merkityksen olevan suuri esim. lääke- ja energiateollisuuden kautta (yhteiskunnallinen relevanssi) ja heillä oli selkeä kuva tulevaisuuden työllistymisestä (ammatillinen relevanssi). Tutkimuksen tuloksia voidaan käyttää opiskelijoiden rekrytointiin ja radiokemian opetuksen relevanssin vahvistamiseen.
Julkaisun otsikon käännösRadiokemian relevanssi: Tulevien radiokemistien käsityksiä
Alkuperäiskielienglanti
LehtiJournal of Chemical Education
Vuosikerta98