Abstrakti

Helsingin yliopiston lääketieteellisen tiedekunnan tutkijalääkäriohjelma on ainoa maassamme toimiva perusopintojen ohella tohtorintutkintoon tähtäävä koulutus. Sen tavoitteena on alentaa väittelyikää verrattuna perustutkinnon jälkeen väitöskirjatutkimuksensa aloittaviin opiskelijoihin. Tarkoituksena on kouluttaa tutkijoita, joilla on valmistuttuaan valmiudet lääke- tai hammaslääketieteellisen tutkimuksen merkittävään edistämiseen. Vuonna 2017 tehdyn tutkijalääkäriohjelman toimintaa arvioivan selvityksen perusteella voidaan todeta, että tutkijalääkäriohjelman toiminnan päämäärät toteutuvat pääpiirteittäin suunnitellun mukaisesti. Ohjelman vahvuudet, kuten alkuvaiheen tutkimusryhmävierailut (rotaatiot) ja tutkimustyöhön tarjottu taloudellinen tuki, auttavat ohjelmalle asetettujen tavoitteiden toteutumista. Tutkijalääkäriohjelmaan liittyy kuitenkin kehittämistarpeita, jotka saattavat tarjota hyödyllisiä työkaluja myös muissa yliopistoissa järjestettävän tutkijalääkäri- ja tohtorikoulutuksen kehittämiseksi. Tutkijalääkärikoulutusta tulee kehittää myös valtakunnallisesti pyrkimällä turvaamaan tutkijalääkärien uramahdollisuudet maassamme.
Alkuperäiskielisuomi
LehtiDuodecim
Vuosikerta135
Numero3