Kuvaus

Helsingin yliopiston lääketieteellisen tiedekunnan tutkijalääkäriohjelma on ainoa maassamme toimiva perusopintojen ohella tohtorintutkintoon tähtäävä koulutus. Sen tavoitteena on alentaa väittelyikää verrattuna perustutkinnon jälkeen väitöskirjatutkimuksensa aloittaviin opiskelijoihin. Tarkoituksena on kouluttaa tutkijoita, joilla on valmistuttuaan valmiudet lääke- tai hammaslääketieteellisen tutkimuksen merkittävään edistämiseen. Vuonna 2017 tehdyn tutkijalääkäriohjelman toimintaa arvioivan selvityksen perusteella voidaan todeta, että tutkijalääkäriohjelman toiminnan päämäärät toteutuvat pääpiirteittäin suunnitellun mukaisesti. Ohjelman vahvuudet, kuten alkuvaiheen tutkimusryhmävierailut (rotaatiot) ja tutkimustyöhön tarjottu taloudellinen tuki, auttavat ohjelmalle asetettujen tavoitteiden toteutumista. Tutkijalääkäriohjelmaan liittyy kuitenkin kehittämistarpeita, jotka saattavat tarjota hyödyllisiä työkaluja myös muissa yliopistoissa järjestettävän tutkijalääkäri- ja tohtorikoulutuksen kehittämiseksi. Tutkijalääkärikoulutusta tulee kehittää myös valtakunnallisesti pyrkimällä turvaamaan tutkijalääkärien uramahdollisuudet maassamme.
Alkuperäiskielisuomi
LehtiDuodecim
Vuosikerta135
Numero3
Sivut275-282
Sivumäärä8
ISSN0012-7183
TilaJulkaistu - helmikuuta 2019
OKM-julkaisutyyppiA1 Alkuperäisartikkeli tieteellisessä aikakauslehdessä, vertaisarvioitu

Lisätietoja

English summary

Tieteenalat

  • 316 Hoitotiede

Lainaa tätä

@article{0c19b0751fa7465d889ae81455759603,
title = "Tutkijal{\"a}{\"a}k{\"a}riohjelma tarjoaa nopean alun tutkijanuralle",
abstract = "Helsingin yliopiston l{\"a}{\"a}ketieteellisen tiedekunnan tutkijal{\"a}{\"a}k{\"a}riohjelma on ainoa maassamme toimiva perusopintojen ohella tohtorintutkintoon t{\"a}ht{\"a}{\"a}v{\"a} koulutus. Sen tavoitteena on alentaa v{\"a}ittelyik{\"a}{\"a} verrattuna perustutkinnon j{\"a}lkeen v{\"a}it{\"o}skirjatutkimuksensa aloittaviin opiskelijoihin. Tarkoituksena on kouluttaa tutkijoita, joilla on valmistuttuaan valmiudet l{\"a}{\"a}ke- tai hammasl{\"a}{\"a}ketieteellisen tutkimuksen merkitt{\"a}v{\"a}{\"a}n edist{\"a}miseen. Vuonna 2017 tehdyn tutkijal{\"a}{\"a}k{\"a}riohjelman toimintaa arvioivan selvityksen perusteella voidaan todeta, ett{\"a} tutkijal{\"a}{\"a}k{\"a}riohjelman toiminnan p{\"a}{\"a}m{\"a}{\"a}r{\"a}t toteutuvat p{\"a}{\"a}piirteitt{\"a}in suunnitellun mukaisesti. Ohjelman vahvuudet, kuten alkuvaiheen tutkimusryhm{\"a}vierailut (rotaatiot) ja tutkimusty{\"o}h{\"o}n tarjottu taloudellinen tuki, auttavat ohjelmalle asetettujen tavoitteiden toteutumista. Tutkijal{\"a}{\"a}k{\"a}riohjelmaan liittyy kuitenkin kehitt{\"a}mistarpeita, jotka saattavat tarjota hy{\"o}dyllisi{\"a} ty{\"o}kaluja my{\"o}s muissa yliopistoissa j{\"a}rjestett{\"a}v{\"a}n tutkijal{\"a}{\"a}k{\"a}ri- ja tohtorikoulutuksen kehitt{\"a}miseksi. Tutkijal{\"a}{\"a}k{\"a}rikoulutusta tulee kehitt{\"a}{\"a} my{\"o}s valtakunnallisesti pyrkim{\"a}ll{\"a} turvaamaan tutkijal{\"a}{\"a}k{\"a}rien uramahdollisuudet maassamme.",
keywords = "316 Hoitotiede",
author = "Katri Vihma and Silja Uusikangas and Bergman, {Paula H.} and Risto Renkonen and Hannu Sariola and Minna Lehtisalo and Mikko Niemi and Rice, {David P.} and Markku Heikinheimo and Ossi Rahkonen and Antti M{\"a}kitie",
note = "English summary",
year = "2019",
month = "2",
language = "suomi",
volume = "135",
pages = "275--282",
journal = "Duodecim",
issn = "0012-7183",
publisher = "Kustannus Oy Duodecim",
number = "3",

}

Tutkijalääkäriohjelma tarjoaa nopean alun tutkijanuralle. / Vihma, Katri; Uusikangas , Silja; Bergman, Paula H.; Renkonen, Risto ; Sariola, Hannu ; Lehtisalo, Minna; Niemi, Mikko; Rice, David P.; Heikinheimo, Markku ; Rahkonen, Ossi; Mäkitie, Antti.

julkaisussa: Duodecim, Vuosikerta 135, Nro 3, 02.2019, s. 275-282.

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuArtikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

TY - JOUR

T1 - Tutkijalääkäriohjelma tarjoaa nopean alun tutkijanuralle

AU - Vihma, Katri

AU - Uusikangas , Silja

AU - Bergman, Paula H.

AU - Renkonen, Risto

AU - Sariola, Hannu

AU - Lehtisalo, Minna

AU - Niemi, Mikko

AU - Rice, David P.

AU - Heikinheimo, Markku

AU - Rahkonen, Ossi

AU - Mäkitie, Antti

N1 - English summary

PY - 2019/2

Y1 - 2019/2

N2 - Helsingin yliopiston lääketieteellisen tiedekunnan tutkijalääkäriohjelma on ainoa maassamme toimiva perusopintojen ohella tohtorintutkintoon tähtäävä koulutus. Sen tavoitteena on alentaa väittelyikää verrattuna perustutkinnon jälkeen väitöskirjatutkimuksensa aloittaviin opiskelijoihin. Tarkoituksena on kouluttaa tutkijoita, joilla on valmistuttuaan valmiudet lääke- tai hammaslääketieteellisen tutkimuksen merkittävään edistämiseen. Vuonna 2017 tehdyn tutkijalääkäriohjelman toimintaa arvioivan selvityksen perusteella voidaan todeta, että tutkijalääkäriohjelman toiminnan päämäärät toteutuvat pääpiirteittäin suunnitellun mukaisesti. Ohjelman vahvuudet, kuten alkuvaiheen tutkimusryhmävierailut (rotaatiot) ja tutkimustyöhön tarjottu taloudellinen tuki, auttavat ohjelmalle asetettujen tavoitteiden toteutumista. Tutkijalääkäriohjelmaan liittyy kuitenkin kehittämistarpeita, jotka saattavat tarjota hyödyllisiä työkaluja myös muissa yliopistoissa järjestettävän tutkijalääkäri- ja tohtorikoulutuksen kehittämiseksi. Tutkijalääkärikoulutusta tulee kehittää myös valtakunnallisesti pyrkimällä turvaamaan tutkijalääkärien uramahdollisuudet maassamme.

AB - Helsingin yliopiston lääketieteellisen tiedekunnan tutkijalääkäriohjelma on ainoa maassamme toimiva perusopintojen ohella tohtorintutkintoon tähtäävä koulutus. Sen tavoitteena on alentaa väittelyikää verrattuna perustutkinnon jälkeen väitöskirjatutkimuksensa aloittaviin opiskelijoihin. Tarkoituksena on kouluttaa tutkijoita, joilla on valmistuttuaan valmiudet lääke- tai hammaslääketieteellisen tutkimuksen merkittävään edistämiseen. Vuonna 2017 tehdyn tutkijalääkäriohjelman toimintaa arvioivan selvityksen perusteella voidaan todeta, että tutkijalääkäriohjelman toiminnan päämäärät toteutuvat pääpiirteittäin suunnitellun mukaisesti. Ohjelman vahvuudet, kuten alkuvaiheen tutkimusryhmävierailut (rotaatiot) ja tutkimustyöhön tarjottu taloudellinen tuki, auttavat ohjelmalle asetettujen tavoitteiden toteutumista. Tutkijalääkäriohjelmaan liittyy kuitenkin kehittämistarpeita, jotka saattavat tarjota hyödyllisiä työkaluja myös muissa yliopistoissa järjestettävän tutkijalääkäri- ja tohtorikoulutuksen kehittämiseksi. Tutkijalääkärikoulutusta tulee kehittää myös valtakunnallisesti pyrkimällä turvaamaan tutkijalääkärien uramahdollisuudet maassamme.

KW - 316 Hoitotiede

M3 - Artikkeli

VL - 135

SP - 275

EP - 282

JO - Duodecim

JF - Duodecim

SN - 0012-7183

IS - 3

ER -