Update on Women in Physics in Finland

Kukka Miikkulainen, Jennifer Ott, Jaana Vapaavuori

Tutkimustuotos: Artikkeli kirjassa/raportissa/konferenssijulkaisussaKonferenssiartikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

Kuvaus

Alkuperäiskielienglanti
OtsikkoWomen in physics
ToimittajatGeraldine Cochran, Chandralekha Singh, Nicola Wilkin
JulkaisupaikkaMelville, NY
KustantajaAIP Publishing LLC
Julkaisupäivä2019
Artikkeli no050015
ISBN (painettu)978-0-7354-1841-7
DOI - pysyväislinkit
TilaJulkaistu - 2019
OKM-julkaisutyyppiA4 Artikkeli konferenssijulkaisuussa
TapahtumaIUPAP International Conference on Women in Physics - Birmingham, Britannia
Kesto: 16 heinäkuuta 201720 heinäkuuta 2017
Konferenssinumero: 6

Julkaisusarja

NimiAIP Conference Proceedings
KustantajaAMER INST PHYSICS
Vuosikerta2109
ISSN (painettu)0094-243X

• 114 Fysiikka
  • 6160 Muut humanistiset tieteet

Miikkulainen, K., Ott, J., & Vapaavuori, J. (2019). Update on Women in Physics in Finland. teoksessa G. Cochran, C. Singh, & N. Wilkin (Toimittajat), Women in physics [050015] (AIP Conference Proceedings; Vuosikerta 2109). Melville, NY: AIP Publishing LLC. https://doi.org/10.1063/1.5110089
Miikkulainen, Kukka ; Ott, Jennifer ; Vapaavuori, Jaana. / Update on Women in Physics in Finland. Women in physics. Toimittaja / Geraldine Cochran ; Chandralekha Singh ; Nicola Wilkin. Melville, NY : AIP Publishing LLC, 2019. (AIP Conference Proceedings).
@inproceedings{ce24e97de75d46ee9535d91d0fef4de2,
title = "Update on Women in Physics in Finland",
abstract = "There has not been much change in the status of women in physics in Finland during the last three years. Numbers and problems remain the same. Some interesting events have been held, and excellent websites and initiatives have been started. Finland would benefit from nationwide gathering of statistical data on the numbers and salaries of female students and staff at academic institutions and on women working in STEM fields in industry to better quantify the problems. Lack of coordination and resources make it difficult to have long-term programs and to follow the outcomes of the initiatives started.",
keywords = "114 Physical sciences, 6160 Other humanities",
author = "Kukka Miikkulainen and Jennifer Ott and Jaana Vapaavuori",
year = "2019",
doi = "10.1063/1.5110089",
language = "English",
isbn = "978-0-7354-1841-7",
series = "AIP Conference Proceedings",
publisher = "AIP Publishing LLC",
editor = "Geraldine Cochran and Chandralekha Singh and Nicola Wilkin",
booktitle = "Women in physics",
address = "United States",

Miikkulainen, K, Ott, J & Vapaavuori, J 2019, Update on Women in Physics in Finland. julkaisussa G Cochran, C Singh & N Wilkin (toim), Women in physics., 050015, AIP Conference Proceedings, Vuosikerta 2109, AIP Publishing LLC, Melville, NY, IUPAP International Conference on Women in Physics , Birmingham, Britannia, 16/07/2017. https://doi.org/10.1063/1.5110089

Update on Women in Physics in Finland. / Miikkulainen, Kukka; Ott, Jennifer; Vapaavuori, Jaana.

Women in physics. toim. / Geraldine Cochran; Chandralekha Singh; Nicola Wilkin. Melville, NY : AIP Publishing LLC, 2019. 050015 (AIP Conference Proceedings; Vuosikerta 2109).

TY - GEN

T1 - Update on Women in Physics in Finland

AU - Miikkulainen, Kukka

AU - Ott, Jennifer

AU - Vapaavuori, Jaana

PY - 2019

Y1 - 2019

N2 - There has not been much change in the status of women in physics in Finland during the last three years. Numbers and problems remain the same. Some interesting events have been held, and excellent websites and initiatives have been started. Finland would benefit from nationwide gathering of statistical data on the numbers and salaries of female students and staff at academic institutions and on women working in STEM fields in industry to better quantify the problems. Lack of coordination and resources make it difficult to have long-term programs and to follow the outcomes of the initiatives started.

AB - There has not been much change in the status of women in physics in Finland during the last three years. Numbers and problems remain the same. Some interesting events have been held, and excellent websites and initiatives have been started. Finland would benefit from nationwide gathering of statistical data on the numbers and salaries of female students and staff at academic institutions and on women working in STEM fields in industry to better quantify the problems. Lack of coordination and resources make it difficult to have long-term programs and to follow the outcomes of the initiatives started.

KW - 114 Physical sciences

KW - 6160 Other humanities

U2 - 10.1063/1.5110089

DO - 10.1063/1.5110089