Uskontodiplomatia auttaa rauhan rakentamisessa

Tutkimustuotos: Muu julkaisuTutkimus

Kuvaus

Mediassa liitetään uskontoihin usein sodat, väkivalta ja terrorismi. Uskontoja pidetään julkisessa keskustelussa konfliktien aiheuttajina ja vähemmälle huomiolle on jäänyt uskonnollisten toimijoiden osallistuminen rauhan työhön. Viime vuosikymmenten aikana eri uskontojen edustajat ovat osallistuneet aktiivisesti rauhan rakentamiseen Etelä-Afrikassa, Pohjois-Irlannissa, Jugoslaviassa ja eri puolilla maailmaa. Uskonnolliset yhteisöt ovat tukeneet rauhanneuvotteluja ja konfliktien jälkeistä sovinnontyötä. Esimerkki uskontojen aktiivisesta osallistumisesta rauhan rakentamiseen oli Uskontojen neuvoston toiminta Sierra Leonen sisällissodan (1991–2002) keskellä. Sodan sytyttyä muslimit ja kristityt tuomitsivat hallituksen ja kapinallisten toisiaan kohtaan tekemät väkivallan teot syntinä Jumala vastaan ja vaativat kaikkia sodan osapuolia laskemaan aseensa ja tekemään sovinnon.
Alkuperäiskielisuomi
Julkaisuvuosi19 syyskuuta 2018
TilaJulkaistu - 19 syyskuuta 2018
OKM-julkaisutyyppiEi sovellu

Lainaa tätä

@misc{1e7b1cc33edb412e803da95926a96e45,
title = "Uskontodiplomatia auttaa rauhan rakentamisessa",
abstract = "Mediassa liitet{\"a}{\"a}n uskontoihin usein sodat, v{\"a}kivalta ja terrorismi. Uskontoja pidet{\"a}{\"a}n julkisessa keskustelussa konfliktien aiheuttajina ja v{\"a}hemm{\"a}lle huomiolle on j{\"a}{\"a}nyt uskonnollisten toimijoiden osallistuminen rauhan ty{\"o}h{\"o}n. Viime vuosikymmenten aikana eri uskontojen edustajat ovat osallistuneet aktiivisesti rauhan rakentamiseen Etel{\"a}-Afrikassa, Pohjois-Irlannissa, Jugoslaviassa ja eri puolilla maailmaa. Uskonnolliset yhteis{\"o}t ovat tukeneet rauhanneuvotteluja ja konfliktien j{\"a}lkeist{\"a} sovinnonty{\"o}t{\"a}. Esimerkki uskontojen aktiivisesta osallistumisesta rauhan rakentamiseen oli Uskontojen neuvoston toiminta Sierra Leonen sis{\"a}llissodan (1991–2002) keskell{\"a}. Sodan sytytty{\"a} muslimit ja kristityt tuomitsivat hallituksen ja kapinallisten toisiaan kohtaan tekem{\"a}t v{\"a}kivallan teot syntin{\"a} Jumala vastaan ja vaativat kaikkia sodan osapuolia laskemaan aseensa ja tekem{\"a}{\"a}n sovinnon.",
author = "Jari Portaankorva",
year = "2018",
month = "9",
day = "19",
language = "suomi",
publisher = "Katsomukset.fi",
address = "Suomi",
type = "Other",

}

Uskontodiplomatia auttaa rauhan rakentamisessa. / Portaankorva, Jari.

Katsomukset.fi. 2018, Yleistajuinen.

Tutkimustuotos: Muu julkaisuTutkimus

TY - GEN

T1 - Uskontodiplomatia auttaa rauhan rakentamisessa

AU - Portaankorva, Jari

PY - 2018/9/19

Y1 - 2018/9/19

N2 - Mediassa liitetään uskontoihin usein sodat, väkivalta ja terrorismi. Uskontoja pidetään julkisessa keskustelussa konfliktien aiheuttajina ja vähemmälle huomiolle on jäänyt uskonnollisten toimijoiden osallistuminen rauhan työhön. Viime vuosikymmenten aikana eri uskontojen edustajat ovat osallistuneet aktiivisesti rauhan rakentamiseen Etelä-Afrikassa, Pohjois-Irlannissa, Jugoslaviassa ja eri puolilla maailmaa. Uskonnolliset yhteisöt ovat tukeneet rauhanneuvotteluja ja konfliktien jälkeistä sovinnontyötä. Esimerkki uskontojen aktiivisesta osallistumisesta rauhan rakentamiseen oli Uskontojen neuvoston toiminta Sierra Leonen sisällissodan (1991–2002) keskellä. Sodan sytyttyä muslimit ja kristityt tuomitsivat hallituksen ja kapinallisten toisiaan kohtaan tekemät väkivallan teot syntinä Jumala vastaan ja vaativat kaikkia sodan osapuolia laskemaan aseensa ja tekemään sovinnon.

AB - Mediassa liitetään uskontoihin usein sodat, väkivalta ja terrorismi. Uskontoja pidetään julkisessa keskustelussa konfliktien aiheuttajina ja vähemmälle huomiolle on jäänyt uskonnollisten toimijoiden osallistuminen rauhan työhön. Viime vuosikymmenten aikana eri uskontojen edustajat ovat osallistuneet aktiivisesti rauhan rakentamiseen Etelä-Afrikassa, Pohjois-Irlannissa, Jugoslaviassa ja eri puolilla maailmaa. Uskonnolliset yhteisöt ovat tukeneet rauhanneuvotteluja ja konfliktien jälkeistä sovinnontyötä. Esimerkki uskontojen aktiivisesta osallistumisesta rauhan rakentamiseen oli Uskontojen neuvoston toiminta Sierra Leonen sisällissodan (1991–2002) keskellä. Sodan sytyttyä muslimit ja kristityt tuomitsivat hallituksen ja kapinallisten toisiaan kohtaan tekemät väkivallan teot syntinä Jumala vastaan ja vaativat kaikkia sodan osapuolia laskemaan aseensa ja tekemään sovinnon.

UR - https://katsomukset.fi/2018/09/19/uskontodiplomatia-auttaa-rauhan-rakentamisessa/

M3 - Muu julkaisu

PB - Katsomukset.fi

ER -