Arvoja moraalia ja persoonallisuutta käsittelevä tutkijaseminaari

Verkasalo, M. (Deltagare)

Aktivitet: Andra aktivitetstyperTyper av övriga aktiviteter - Extern undervisning och koordinering av ämne

Beskrivning

Olen vetänyt professori Klaus Helkaman kanssa arvoseminaaria lukukausien aikana vuodesta 1998. Seminaari on pidetty laitoksellamme ja siihen on osallistunut opettajia, tutkijoita, väitöskirjantekijöitä ja graduntekijöitä sekä sosiaalipsykologian, että psykologian oppiaineesta ja myös muista käyttäytymistieteiden oppiaineista.
    Seminaarin aikana siellä on käsitelty arvoihin liittyviä tutkimuksia ja laskelmiemme mukaan 15 seminaarissa käynyttä henkilöä on väitellyt arvoihin liittyvistä aiheista.
    Seminaarissa on käynyt myös 2013 maailman johtava arvotutkija professori Shalom Schwartz. Hän sai tällöin Helsinginy liopiston kunniatohtorin arvon. Schwartzin mukaan sosiaalipsykologisia arvotutkimuksia on tehty eniten maailmassa Helsingin yliopistossa ja lähes kaikki 18 vuoden aikana arvoista väitelleet ovat vierailleet seminaarissamme.
    Seminaarissa on yleensä kansainvälisiä vierailijoita ja seminaari pidetään yleensä englanninkielisenä.
    Period1 sep 19989 dec 2015
    VidHelsingin yliopisto, käyttäytymistieteiden laitos, Finland