Radio show on politics on YLE: Politiikkaradio

Period31 okt 2017

Mediabidrag

Mediabidrag

• TitelPolitiikkaradio: [Populism is a part of politics: it's everywhere in politics]
    Omfattning!!National
    Medianamn/-företagYLE Radio 1
    Typ av media!!Radio
    LandUnknown
    Datum31/10/2017
    BeskrivningPopulismi on erottamaton osa politiikkaa: sitä on kaikkialla politiikassa. Samalla se on aivan erityinen osa niin sanottujen populistipuolueiden toimintatapoja. Näihin lukeutuvat voimakas vetoaminen tunteisiin, vastakkainasettelujen luominen, karkeat yleistykset ja yksinkertaistukset.

Mutta onko populismista tullut politiikan valtavirtaa? Onko populismi tapana toimia valloittanut politiikan? Entä hyödyttääkö vihapuhe juuri politiikan populisteja?

Ja mikä on median panos populistipuolueiden nousussa? Miten media on osallinen populismin agendoihin ja niiden pönkittämiseen?

Mitkä Suomessa Perussuomalaisten erityispiirteiksi luulluista piirteistä ovat itse asiassa yleiseurooppalaisia populistisen politiikan piirteitä?

Keskustelemassa ovat Jätkät ja jytkyt -kirjan toimittajat, politiikan tutkija Emilia Palonen Helsingin yliopistosta ja kulttuurin tutkija Tuija Saresma Jyväskylän yliopistosta.

Toimittajana on Tapio Pajunen.
    Producent/författareTapio Pajunen
    Webbadresshttps://areena.yle.fi/1-4261623