Sveriges Radio P1: Ställföreträdande Gud - Landsfadern

Press/media: !!Press / Media

!!Description

Människor och tro

Livsåskådningsprogrammet i P1 - programmet om religion, identitet och politik.

!!Subject

Den första delen i Människor och tros sommarserie Ställföreträdande Gud handlar om längtan efter en Landsfader, eller varför inte en Landsmoder?

Efter en mycket speciell vår världen över, blev bland annat vårt förhållande till auktoriteter av olika slag aktuellt. Vilka tyr vi oss till när det är kris, om vi inte vänder oss till en gud? Och vad säger det om oss?

Serien består av fyra delar, den här delen handlar om Landsfadern. Kan en stadsepidemiolog bli en landsfader? Och stämmer det som en psykolog föreslår i Thella Johnsons reportage: att mordet på statsminister Olof Palme gjort att Sverige blir som en föräldralös nation i kristider?

Panelen, bestående av filosofen Karim Jebari från Institutet för framtidsstudier, och Helle Klein, präst och chefredaktör på tidningen Dagens Arbete, reagerar på reportaget och funderar bland annat kring den ökade vurmen för auktoritära ledare.

I det inledande reportaget medverkar: Yukiko Duke, författare och Japankännare, Ainur Elmgren, historiker och serietecknare

Period10 jul 2020

Mediabevakning

1

Mediabevakning

 • TitelStällföreträdande Gud - Landsfadern
  Omfattning!!International
  Medianamn/-företagSveriges Radio P1
  Typ av media!!Radio
  LandSverige
  Datum10/07/2020
  BeskrivningLivsåskådningsprogrammet i P1 - programmet om religion, identitet och politik. Programledare: Linda Thulin. Reporter: Thella Johnson
  Webbadresshttps://sverigesradio.se/avsnitt/1525924
  PersonerAinur Elmgren