Avdelningen för livsmedels- och näringsvetenskaper

  • Finland

Organisationsprofil

Organisationsprofil

The Department of Food and Environmental Sciences consists of six divisions: Chemistry and Biochemistry, Food Chemistry, Food Technology, Microbiology (and Biotechnology), Nutrition and Environmental Soil Science.

Department's research areas are

  • Food production chains
  • Food quality and healhy nutrition
  • Utilization of microbial resources
  • Vital soil and clean environment

 

Internationellt och inhemskt samarbete Publikationer och projekt inom de senaste fem åren.

Projekt 1977 2024

FreshPack (Business Finland)

Korjus, E., Junttila, P., Tenkanen, M. & Mikkonen, K. S.

01/09/201903/03/2021

Projekt: Forskningsprojekt

PAMilaisten elämä - elämänkulku, työ ja elintavat

Erkkola, M., Nevalainen, J., Saari, J., Rahkonen, O., Uusitalo, L. & Jallinoja, P.

01/01/2019 → …

Projekt: Forskningsprojekt

Publikationer 1973 2019

A cross-cultural survey of umami familiarity in European countries

Cecchini, M. P., Knaapila, A., Hoffmann, E., Boschi, F., Hummel, T. & Iannilli, E., 2019, I : Food Quality and Preference. 74, s. 172-178

Forskningsoutput: TidskriftsbidragArtikelVetenskapligPeer review

A cross-sectional study of children's temperament, food consumption and the role of food-related parenting practices

Kaukonen, R., Lehto, E., Ray, C., Vepsäläinen, H., Nissinen, K., Korkalo, L., Koivusilta, L., Sajaniemi, N., Erkkola, M. & Roos, E., 1 jul 2019, I : Appetite. 138, s. 136-145 10 s.

Forskningsoutput: TidskriftsbidragArtikelVetenskapligPeer review

Öppen tillgång
Fil

A family AA5_2 carbohydrate oxidase from Penicillium rubens displays functional overlap across the AA5 family

Mollerup, F., Aumala, V., Parikka, K. M., Mathieu, Y., Brumer, H., Tenkanen, T. M. & Master, E., 15 maj 2019, I : PLoS One. 14, 5, s. 1-19 19 s., 0216546.

Forskningsoutput: TidskriftsbidragArtikelVetenskapligPeer review

Öppen tillgång
Fil

Application of NIR imaging to the study of expanded snacks containing amaranth, quinoa and kañiwa

Ramos Diaz, J. M., Rinnan, Å. & Jouppila, K. L., mar 2019, I : LWT-Food Science and Technology. 2019, 102, s. 8-14

Forskningsoutput: TidskriftsbidragArtikelVetenskapligPeer review

Öppen tillgång
Fil

Aktiviteter 1980 2019

Oral presentation: Maan fysikaalinen ja kemiallinen kasvukunto (two webinars)

Markku Yli-Halla (!!Speaker)
21 mar 20191 apr 2019

Aktivitet: Typer för tal eller presentation!!Oral presentation

LWT-Food Science and Technology (Tidskrift)

Bhawani Chamlagain (Referentgranskare)
2019

Aktivitet: Typer för peer review av output och redaktionsarbeteReferentgranskning av manuskript

MethodsX (Tidskrift)

Fabio Valoppi (Medlem i redaktionell ledning)
1 apr 2019

Aktivitet: Typer för peer review av output och redaktionsarbeteRedaktör för vetenskaplig tidskrift

X Maaperätieteiden päivät

Markku Yli-Halla (Talare: Presentation)
9 jan 201910 jan 2019

Aktivitet: Typer för deltagande i eller organisering av evenemangArrangemang av och deltagande i konferens/workshop/kurs/seminarium

Supervision of Research training and Master thesis (Noreen Orth)

Bhawani Chamlagain (Handledare)
mar 2019nov 2019

Aktivitet: ExaminationstyperHandledning av annat kunskapsprov (pro gradu, licentiatavhandling)

Priser

Agronomiliiton vuoden vaikuttaja 2015

Hannu Salovaara (!!Recipient), 24 okt 2015

Pris: Pris och hedersbetygelser

American Meat Science Association, International Award 2002

Eero Puolanne (!!Recipient), jul 2002

Pris: Pris och hedersbetygelser

Award, The Marcus Wallenberg prize

Maija Tenkanen (!!Recipient), 2003

Pris: Pris och hedersbetygelser

Award for Masters Thesis

Ndegwa Maina (!!Recipient), 1 sep 2006

Pris: Pris och hedersbetygelser

Award for outstanding research performance

Jose Martin Ramos-Diaz (!!Recipient), 2012

Pris: Pris och hedersbetygelser