Avdelningen för livsmedels- och näringsvetenskaper

  • Finland

Organisationsprofil

Organisationsprofil

The Department of Food and Environmental Sciences consists of six divisions: Chemistry and Biochemistry, Food Chemistry, Food Technology, Microbiology (and Biotechnology), Nutrition and Environmental Soil Science.

Department's research areas are

  • Food production chains
  • Food quality and healhy nutrition
  • Utilization of microbial resources
  • Vital soil and clean environment

 

Internationellt och inhemskt samarbete Publikationer och projekt inom de senaste fem åren.

Projekt

EITfood Towards a smarter shopping list

Uusitalo, L., Vepsäläinen, H., Kinnunen, S. M., Meinilä, J. & Erkkola, M.

01/01/202031/12/2020

Projekt: Forskningsprojekt

EITfood See&Eat

Erkkola, M., Makkonen, R. K. & Skaffari, E.

01/01/202031/12/2020

Projekt: Forskningsprojekt

Publikationer

Active food packaging through controlled in situ production and release of hexanal

Lehtonen, M., Kekäläinen, S., Nikkilä, I., Kilpeläinen, P., Tenkanen, M. & Mikkonen, K. S., 30 mar 2020, I : Food chemistry. X. 5, 10 s., 100074.

Forskningsoutput: TidskriftsbidragArtikelVetenskapligPeer review

Öppen tillgång
Fil

Consumer perceptions raised by the food safety inspection report: Does the smiley communicate a food safety risk?

Vainio, A., Kaskela, J., Finell, E., Ollila, S. & Lundén, J., apr 2020, I : Food Control. 110, 8 s., 106976.

Forskningsoutput: TidskriftsbidragArtikelVetenskapligPeer review

Öppen tillgång
Fil

Cross-national differences in child food neophobia: A comparison of five European countries

Proserpio, C., Almli, V. L., Sandvik, P., Sandell, M., Methven, L., Wallner, M., Jilani, H., Zeinstra, G. G., Alfaro, B. & Laureati, M., apr 2020, I : Food Quality and Preference. 81, 9 s., 103861.

Forskningsoutput: TidskriftsbidragArtikelVetenskapligPeer review

Dataset of Verbal evaluation of Umami taste in Europe

Iannilli, E., Knaapila, A., Cecchini, M. P. & Hummel, T., 7 jan 2020, I : Data in Brief. 2020

Forskningsoutput: TidskriftsbidragArtikelVetenskapligPeer review

Öppen tillgång
Fil

Aktiviteter

Applied and Environmental Microbiology (Tidskrift)

Annele Hatakka (Medlem i redaktionell ledning)
1 jan 202031 dec 2022

Aktivitet: Typer för peer review av output och redaktionsarbeteReferentgranskning av manuskript

Industrial Crops and Products (Tidskrift)

Annele Hatakka (Referentgranskare)
19 jan 2020

Aktivitet: Typer för peer review av output och redaktionsarbeteReferentgranskning av manuskript

Sosioekonomiset erot päiväkoti-ikäisten lasten ruokavaliossa

Liisa Korkalo (Handledare), Eva Roos (Handledare), Henna Vepsäläinen (Handledare)
1 jan 2020 → …

Aktivitet: ExaminationstyperHandledare eller bihandledare av doktorsavhandling

GENIUS (Generating Excellent Nutrition in UK Schools-network (Extern organisation)

Maijaliisa Erkkola (Expert)
1 jan 2020 → …

Aktivitet: MedlemskapstyperMedlemskap eller annan role i inhemsk/internationell kommitté, råd, styrelse

See & Eat -projektin kick off, University of Reading, UK

Maijaliisa Erkkola (Talare: Presentation)
3 feb 20204 feb 2020

Aktivitet: Typer för deltagande i eller organisering av evenemangArrangemang av och deltagande i konferens/workshop/kurs/seminarium

Priser

Academy of Finland award

Mari Anneli Sandell (!!Recipient), 9 nov 2012

Pris: Pris och hedersbetygelser

Agronomiliiton vuoden vaikuttaja 2015

Hannu Salovaara (!!Recipient), 24 okt 2015

Pris: Pris och hedersbetygelser

American Meat Science Association, International Award 2002

Eero Puolanne (!!Recipient), jul 2002

Pris: Pris och hedersbetygelser

Award, The Marcus Wallenberg prize

Maija Tenkanen (!!Recipient), 2003

Pris: Pris och hedersbetygelser

Award for Masters Thesis

Ndegwa Maina (!!Recipient), 1 sep 2006

Pris: Pris och hedersbetygelser