Avdelningen för livsmedels- och näringsvetenskaper

  • Finland

Organisationsprofil

Organisationsprofil

The Department of Food and Environmental Sciences consists of six divisions: Chemistry and Biochemistry, Food Chemistry, Food Technology, Microbiology (and Biotechnology), Nutrition and Environmental Soil Science.

Department's research areas are

  • Food production chains
  • Food quality and healhy nutrition
  • Utilization of microbial resources
  • Vital soil and clean environment

 

Internationellt och inhemskt samarbete Publikationer och projekt inom de senaste fem åren.

Projekt 1977 2024

Publikationer 1973 2020

Consumer perceptions raised by the food safety inspection report: Does the smiley communicate a food safety risk?

Vainio, A., Kaskela, J., Finell, E., Ollila, S. & Lundén, J., apr 2020, I : Food Control. 110

Forskningsoutput: TidskriftsbidragArtikelVetenskapligPeer review

Öppen tillgång
Fil

Dataset of Verbal evaluation of Umami taste in Europe

Iannilli, E., Knaapila, A., Cecchini, M. P. & Hummel, T., 7 jan 2020, I : Data in Brief. 2020

Forskningsoutput: TidskriftsbidragArtikelVetenskapligPeer review

Öppen tillgång

Linking volatile and non-volatile compounds to sensory profiles and consumer liking of wild edible Nordic mushrooms

Aisala, H., Manninen, H., Laaksonen, T., Linderborg, K. M., Myoda, T., Hopia, A. & Sandell, M., 30 jan 2020, I : Food Chemistry. 304, 9 s., 125403.

Forskningsoutput: TidskriftsbidragArtikelVetenskapligPeer review

Metabolite profile based on H-1 NMR of broiler chicken breasts affected by wooden breast myodegeneration

Wang, Y., Yang, Y., Pan, D., He, J., Cao, J., Wang, H. & Ertbjerg, P., 25 apr 2020, I : Food Chemistry. 310, 7 s., 125852.

Forskningsoutput: TidskriftsbidragArtikelVetenskapligPeer review

Aktiviteter 1980 2020

Suomen Keliakialiiton asiantuntijaneuvosto (Extern organisation)

Hanna Ahola (Expert)
jan 2020 → …

Aktivitet: MedlemskapstyperMedlemskap eller annan role i inhemsk/internationell kommitté, råd, styrelse

EASAC - the European Academies Science Advisory Council (Extern organisation)

Maija Tenkanen (Styrelsemedlem)
1 jan 2020 → …

Aktivitet: MedlemskapstyperMedlemskap eller annan role i inhemsk/internationell kommitté, råd, styrelse

Sosioekonomiset erot päiväkoti-ikäisten lasten ruokavaliossa

Liisa Korkalo (Handledare), Eva Roos (Handledare), Henna Vepsäläinen (Handledare)
1 jan 2020 → …

Aktivitet: ExaminationstyperHandledare eller bihandledare av doktorsavhandling

The 6th InternationalVitamin Conference 2020

Vieno Piironen (Medlem av vetenskaplig kommitté)
22 sep 202025 sep 2020

Aktivitet: Typer för deltagande i eller organisering av evenemangArrangemang av och deltagande i konferens/workshop/kurs/seminarium

6th ISEKI-Food Conference

Vieno Piironen (Medlem av vetenskaplig kommitté)
8 jul 202010 jul 2020

Aktivitet: Typer för deltagande i eller organisering av evenemangArrangemang av och deltagande i konferens/workshop/kurs/seminarium

Priser

Agronomiliiton vuoden vaikuttaja 2015

Hannu Salovaara (!!Recipient), 24 okt 2015

Pris: Pris och hedersbetygelser

American Meat Science Association, International Award 2002

Eero Puolanne (!!Recipient), jul 2002

Pris: Pris och hedersbetygelser

Award, The Marcus Wallenberg prize

Maija Tenkanen (!!Recipient), 2003

Pris: Pris och hedersbetygelser

Award for Masters Thesis

Ndegwa Maina (!!Recipient), 1 sep 2006

Pris: Pris och hedersbetygelser

Award for outstanding research performance

Jose Martin Ramos-Diaz (!!Recipient), 2012

Pris: Pris och hedersbetygelser