Avdelningen för livsmedels- och näringsvetenskaper

  • Finland

Organisationsprofil

Organisationsprofil

The Department of Food and Environmental Sciences consists of six divisions: Chemistry and Biochemistry, Food Chemistry, Food Technology, Microbiology (and Biotechnology), Nutrition and Environmental Soil Science.

Department's research areas are

  • Food production chains
  • Food quality and healhy nutrition
  • Utilization of microbial resources
  • Vital soil and clean environment

 

Internationellt och inhemskt samarbete Publikationer och projekt inom de senaste fem åren.

Projekt 1977 2025

EITfood See&Eat

Erkkola, M., Makkonen, R. K. & Skaffari, E.

01/01/202031/12/2020

Projekt: Forskningsprojekt

EITfood Towards a smarter shopping list

Uusitalo, L., Vepsäläinen, H., Kinnunen, S. M., Meinilä, J. & Erkkola, M.

01/01/202031/12/2020

Projekt: Forskningsprojekt

Publikationer 1973 2020

Active food packaging through controlled in situ production and release of hexanal

Lehtonen, M., Kekäläinen, S., Nikkilä, I., Kilpeläinen, P., Tenkanen, M. & Mikkonen, K. S., 30 mar 2020, I : Food chemistry. X. 5, 10 s., 100074.

Forskningsoutput: TidskriftsbidragArtikelVetenskapligPeer review

Öppen tillgång
Fil

Consumer perceptions raised by the food safety inspection report: Does the smiley communicate a food safety risk?

Vainio, A., Kaskela, J., Finell, E., Ollila, S. & Lundén, J., apr 2020, I : Food Control. 110

Forskningsoutput: TidskriftsbidragArtikelVetenskapligPeer review

Öppen tillgång
Fil

Dataset of Verbal evaluation of Umami taste in Europe

Iannilli, E., Knaapila, A., Cecchini, M. P. & Hummel, T., 7 jan 2020, I : Data in Brief. 2020

Forskningsoutput: TidskriftsbidragArtikelVetenskapligPeer review

Öppen tillgång

EIT FOOD ja Ecopack haasteprojekti

Koivula, H., 26 jan 2020, I : Pakkaus. 1, s. 30-32 3 s.

Forskningsoutput: TidskriftsbidragArtikelProfessionell

Aktiviteter 1980 2020

Suomen Keliakialiiton asiantuntijaneuvosto (Extern organisation)

Hanna Ahola (Expert)
jan 2020 → …

Aktivitet: MedlemskapstyperMedlemskap eller annan role i inhemsk/internationell kommitté, råd, styrelse

Industrial Crops and Products (Tidskrift)

Annele Hatakka (Referentgranskare)
19 jan 2020

Aktivitet: Typer för peer review av output och redaktionsarbeteReferentgranskning av manuskript

GENIUS (Generating Excellent Nutrition in UK Schools-network (Extern organisation)

Maijaliisa Erkkola (Expert)
1 jan 2020 → …

Aktivitet: MedlemskapstyperMedlemskap eller annan role i inhemsk/internationell kommitté, råd, styrelse

Speaker: Active polysaccharide aerogels for extending the shelf-life of fresh plant products

Kirsi S. Mikkonen (!!Speaker)
18 feb 202020 feb 2020

Aktivitet: Typer för tal eller presentation!!Oral presentation

The 6th InternationalVitamin Conference 2020

Vieno Piironen (Medlem av vetenskaplig kommitté)
22 sep 202025 sep 2020

Aktivitet: Typer för deltagande i eller organisering av evenemangArrangemang av och deltagande i konferens/workshop/kurs/seminarium

Priser

Agronomiliiton vuoden vaikuttaja 2015

Hannu Salovaara (!!Recipient), 24 okt 2015

Pris: Pris och hedersbetygelser

American Meat Science Association, International Award 2002

Eero Puolanne (!!Recipient), jul 2002

Pris: Pris och hedersbetygelser

Award, The Marcus Wallenberg prize

Maija Tenkanen (!!Recipient), 2003

Pris: Pris och hedersbetygelser

Award for Masters Thesis

Ndegwa Maina (!!Recipient), 1 sep 2006

Pris: Pris och hedersbetygelser

Award for outstanding research performance

Jose Martin Ramos-Diaz (!!Recipient), 2012

Pris: Pris och hedersbetygelser