Avdelningen för livsmedels- och näringsvetenskaper

  • Finland

Publikationer 1974 2019

Filter
Bok
2017

Leivonnan teknologia: Ruokaleipä

Salovaara, H. O., Ignatius, A., Jussila, A. & Hurri-Martikainen, M., 2017, Helsinki: Suomen Leipuriliitto ry. 295 s.

Forskningsoutput: Bok/rapportBokProfessionell

Suomen maannostietokanta: Käyttöopas versio 1.1

Lilja, H., Uusitalo, R., Yli-Halla, M. J., Nevalainen, R., Väänänen, T., Tamminen, P. & Tuhtar, J., maj 2017, Helsinki: Luonnonvarakeskus (Luke). 70 s. (Luonnonvara- ja biotalouden tutkimus; vol. 2017, nr. 6)

Forskningsoutput: Bok/rapportBokProfessionell

Öppen tillgång
Fil
2016

Diagnostisia työkaluja rakennusten patologiaan

Salkinoja-Salonen, M. S., 18 okt 2016, Helsinki: Helsingin yliopisto, Elintarvike- ja ympäristötieteiden laitos. 134 s. (Mikrobiologian julkaisuja; nr. 50)

Forskningsoutput: Bok/rapportBokVetenskapligPeer review

Öppen tillgång
Fil
2015

Annoskuvakirja: lasten ruokamäärien arvioinnin avuksi

Nissinen, K., Sillanpää, H. (red.), Korkalo, L., Roos, E. & Erkkola, M., aug 2015, Helsinki: Helsingin yliopisto : Seinäjoen ammattikorkeakoulu : Samfundet Folkhälsan. 54 s.

Forskningsoutput: Bok/rapportBokProfessionell

Mikrobiologian sanasto

Korhola, M. P., Kivisalmi, V., Rasimus, S. M., Haiko, E. J., Juuti, K. M. & Timonen, S. S., 2015, 3. red. Helsinki: Mikrobiologikilta r.y. 148 s.

Forskningsoutput: Bok/rapportBokProfessionell

Ravitsemustaito

Voutilainen, E., Fogelholm, M. & Mutanen, M., sep 2015, 1-2 p.; 1-3. painos 2016 red. Helsinki: Sanoma Pro . 212 s.

Forskningsoutput: Bok/rapportBokProfessionell

2013

Sienten biologia

Timonen, S. & Valkonen, J., 2013, Gaudeamus. 448 s.

Forskningsoutput: Bok/rapportBokVetenskapligPeer review

Terve! Lukion terveystieto 1, terveyden perusteet

Fogelholm, M., Huuhka, H., Reinikkala, P. & Sundman, T., 2012, 1.-3. red. Helsinki: Sanoma Pro . 232 s.

Forskningsoutput: Bok/rapportBokProfessionell

2011

Terve! Lukion terveystieto 3, terveys ja tutkimus

Fogelholm, M., Huuhka, H., Reinikkala, P. & Sundman, T., 2011, 1. red. WSOYpro. 96 s.

Forskningsoutput: Bok/rapportBokProfessionell

2010

Terve! Lukion terveystieto 2, nuoret terveys ja arkielämä

Fogelholm, M., Huuhka, H., Reinikkala, P. & Sundman, T., 2010, 1. red. Helsinki: WSOYpro. 168 s.

Forskningsoutput: Bok/rapportBokProfessionell

2009

Ikihyvä Päijät-Häme -tutkimus: perusraportti 2008

Haapola, I., Fogelholm, M., Heinonen, H., Karisto, A., Mäkelä, T., Niiranen, T., Nummela, O., Pajunen, E., Ritsilä, A., Seppänen, M., Töyli, P., Uutela, A., Valve, R. & Väänänen, I., 2009, Lahti: Päijät-Hämeen sosiaali- ja terveysyhtymä. 175 s. (Päijät-Hämeen sosiaali- ja terveysyhtymän julkaisuja; nr. 70)

Forskningsoutput: Bok/rapportBokVetenskapligPeer review

Tutkielman teko-ohjeita

Salovaara, H., Jouppila, K. & Kaarlehto, T., 2009, 6. korj.p red. Helsinki: Helsingin yliopisto. 49 s. (EKT-sarja; nr. 1455)

Forskningsoutput: Bok/rapportBokProfessionell

2008

Lapsen ruokavalio ennen kouluikää

Kyttälä, P., Ovaskainen, M-L., Kronberg-Kippilä, C., Erkkola, M., Tapanainen, H., Tuokkola, J., Veijola, R., Simell, O., Knip, M. & Virtanen, S., 2008, Helsinki: Kansanterveyslaitos. 153 s. (Kansanterveyslaitoksen julkaisujaB; nr. 32/2008)

Forskningsoutput: Bok/rapportBokVetenskapligPeer review

Viral populations in Lake Erie: abundance, production and predicted impacts

Dean, A. L., Higgins, J. L., DeBruyn, J. M., Rinta-Kanto, J. M., Bourbonniere, R. A. & Wilhelm, S. W., 2008, 23 s. (Checking the Pulse of Lake Erie. Aquatic Ecosystem Health Management Society / Ecovision World Monographs.)

Forskningsoutput: Bok/rapportBokVetenskapligPeer review

2007

Lasten ympäristö ja terveys: kansallinen CEHAP-selvitys

Erkkola, M., Fogelholm, M., Huuskonen, M. S., Komulainen, H., Korhonen, M., Leino, T., Nevalainen, A., Paile, W., Pekkanen, J., Sala, E., Salonen, R. O., Suni, J., Taskinen, S., Tuomisto, J., Vartiainen, T. & Viluksela, M., 2007, Helsinki: Kansanterveyslaitos. 185 s. (Kansanterveyslaitoksen julkaisujaB; nr. 11/2007)

Forskningsoutput: Bok/rapportBokVetenskapligPeer review

Tervettä liikettä: Terveysliikunnan hyvät käytännöt työterveyshuollossa

Fogelholm, M., Lindholm, H., Lusa, S., Miilunpalo, S., Moilanen, J., Paronen, O. & Saarinen, K., 2007, Helsinki: Finnish Institute of Occupational Health. 112 s.

Forskningsoutput: Bok/rapportBokProfessionell

2006

Kuinka uudistamme palvelujärjestelmää? innovatiivisella prosessien kehittämisellä kohti laadukkaampia ja tuottavampia vanhusten palveluja

Mäkinen, S., Valve, R., Pekkarinen, S. & Mäkelä, T., 2006, Lahti: Päijät-Hämeen ja Itä-Uudenmaan sosiaalialan osaamiskeskus Verso. 56 s. (Verson julkaisuja; nr. 3/2006)

Forskningsoutput: Bok/rapportBokVetenskapligPeer review

2005

Nordic Nutrition Recommendations 2004: Integrating nutrition and physical activity

Becker, W., Lyhne, N., Pedersen, A., Aro, A., Fogelholm, M., Þórsdottír, I., Alexander, J., Anderssen, S., Meltzer, H. & Pedersen, J., 2005, Copenhagen: Nordic Council of Ministers. 435 s.

Forskningsoutput: Bok/rapportBokVetenskapligPeer review

Ruusunmarjojen ravintosisältö ja bioaktiiviset yhdisteet

Mattila, P., Alanko, T., Pihlava, J-M., Hellström, J., Eurola, M., Aro, H., Piironen, V. & Korhonen, H., 2005, Jokioinen: Maa- ja elintarviketalouden tutkimuskeskus. 25 s. (Maa- ja elintarviketalous; nr. 72)

Forskningsoutput: Bok/rapportBokVetenskapligPeer review

Sourdough: A tool for the improved flavour, texture and shelf-life of wheat bread

Katina, K., 2005, 90 s.

Forskningsoutput: Bok/rapportBokVetenskapligPeer review

2004

Liikkujan ravitsemus - teoriasta käytäntöön

Borg, P., Fogelholm, M. & Hiilloskorpi, H., 2004, Helsinki: Edita.

Forskningsoutput: Bok/rapportBokProfessionell

Viljaproteiinit bioaktiivisten peptidien lähteenä.

Loponen, J., 2004, 28 s. (EKT-series; nr. 1276)

Forskningsoutput: Bok/rapportBokVetenskapligPeer review

2003

Kondiittorin käsikirja

Heinonen, J. (red.), Jouppila, K. (red.) & Salovaara, H. (red.), 2003, Suomen Leipuriliitto ry. 153 s.

Forskningsoutput: Bok/rapportBokProfessionell

2002

Weight Control and Physical Activity

IARC Working Group on the Evaluation of Cancer-Preventive Strategies, Lyon, 2002, 2002, Lyon: International Agency for Research on Cancer. 315 s. (IARC Hanbooks of Cancer Prevention; vol. 6)

Forskningsoutput: Bok/rapportBokVetenskapligPeer review

2001

Elintarvikekemia ja -analytiikka

Mattila, P., Piironen, V. & Ollilainen, V., 2001, Yliopistopaino.

Forskningsoutput: Bok/rapportBokProfessionell

2000

Tietokoneavusteinen laskenta elintarviketeknologiassa

Lahtinen, S., 2000, 53 s. (EKT-sarja; nr. 1187)

Forskningsoutput: Bok/rapportBokProfessionell

1999

Syö ja liiku mielelläsi

Fogelholm, M., 1999, Helsinki: WSOY.

Forskningsoutput: Bok/rapportBokAllmänheten

Tutkielman teko-ohjeita

Salovaara, H., Jouppila, K. & Kaarlehto, T., 1999, 3 p. red. Helsinki: Helsingin yliopisto, elintarviketeknologian laitos. 45 s. (EKT-sarja)

Forskningsoutput: Bok/rapportBokProfessionell

1996

Ravitsemus, liikunta ja terveys

Fogelholm, M. & Rehunen, S., 1996, 2. red. Lahti: Valmennuskolmio Oy.

Forskningsoutput: Bok/rapportBokProfessionell

Ruoka-aineallergia ja -yliherkkyys

Peuhkuri, K. & Korpela, R., 1996, [Helsinki]: Art House. 168 s.

Forskningsoutput: Bok/rapportBokAllmänheten

1995

Tutkielman teko-ohjeita: 4. painos

Salovaara, H. O., Jouppila, K. L. & Kaarlehto, T. A., 1995, 4. painos red. Helsingin yliopisto, elintarviketeknologian laitos. 44 s. (EKT-sarja; nr. 1001)

Forskningsoutput: Bok/rapportBokProfessionell

1991

Haasteena kestävyyslajit

Fogelholm, M. & Vuorimaa, T., 1991, Erikoislehdet Oy.

Forskningsoutput: Bok/rapportBokAllmänheten

1990

Surdegjästens potential i frysta degar: "Frosne gærdeje - bedre bröd'

Salovaara, H. O., Sareneva, T., Savola, P., Kojo, K. & Sinda, E., 1990, pp. 109-120 red. Århus: Dansk Teknologisk Förlag. 11 s.

Forskningsoutput: Bok/rapportBokProfessionell

Tutkielman teko-ohjeita.

Salovaara, H. O., 1989, Helsingin yliopisto, elintarvikekemian ja -tekno­logian laitos. 32 s.

Forskningsoutput: Bok/rapportBokProfessionell

1986

Ohjeita tutkielman tekijöille

Salovaara, H. O., 1986, Helsinki: Helsingin yliopisto, elintarvikekemian ja -tekno­logian laitos. 29 s.

Forskningsoutput: Bok/rapportBokProfessionell

1985

Kuuden kevätvehnälajikkeen leivontalaatu vuoden 1984 koemateriaalin perusteella

Salovaara, H. O., 1985, Helsingin yliopisto, elintarviketeknologian laitos. 39 s. (EKT-sarja )

Forskningsoutput: Bok/rapportBokVetenskapligPeer review

Vehnän suurimolekyyliset proteiinit: katsaus viimeaikaiseen kirjallisuuteen

Salovaara, H. O., 1985, Helsingin yliopisto, elintarviketeknologian laitos. 24 s. (EKT-sarja)

Forskningsoutput: Bok/rapportBokVetenskapligPeer review

1983

Idätettyjen siementen fytiinihappopitoisuus

Salovaara, H. O., 1983, Helsingin yliopisto, elintarviketeknologian laitos. 10 s. (EKT-sarja; nr. 644)

Forskningsoutput: Bok/rapportBokVetenskapligPeer review

1979

Elintarvikeoppi

Ala-Kulju, M-L., Heiskanen, S., Koivurinta, J., Oksanen, J., Paloranta, P. & Salovaara, H. O., 1979, 271 s.

Forskningsoutput: Bok/rapportBokProfessionell

Viljan tiet kulutukseen: viljan ja viljavalmisteiden tuotanto- ja kulutusrakenne

Salovaara, H., 1979, Helsinki: Leipätoimikunta. 153 s.

Forskningsoutput: Bok/rapportBokProfessionell