Organisationsprofil

The Doctoral Programme in Food Chain and Health (acronym FoodHealth) is a multidisciplinary doctoral programme in food sciences covering food science research throughout the whole food chain. It allows the examination of food from several complementary perspectives, as well as cooperation with the whole food sector. The multidisciplinary doctoral programme enables the examination of food from several complementary perspectives, as well as cooperation with the whole food sector. The food research areas are e.g. food chemistry, food control, food economy, food hygiene, food microbiology, food technology, food toxicology, meat inspection, microbiology of primary production and nutrition.

The doctoral programme has attracted doctoral candidates and researchers from the Faculty of Agriculture and Forestry and the Faculty of Veterinary Medicine. Multidisciplinary research activities and training are purposed to provide the candidates with a wide perspective to their research area and enable them to utilize their training not only in academia but also in industry.

Internationellt och inhemskt samarbete Publikationer och projekt inom de senaste fem åren.

Projekt 2010 2022

Publikationer 1998 2019

Antibacterial polymer fibres by rosin compounding and melt-spinning

Kanerva, M., Puolakka, A., Takala, T. M., Elert, A. M., Mylläri, V., Jönkkäri, I., Sarlin, E., Seitsonen, J., Ruokolainen, J., Saris, P. & Vuorinen, J., 8 maj 2019, I : Materials Today Communications.

Öppen tillgång
Fil

Berries as a potential transmission vehicle for taeniid eggs

Malkamäki, S., Näreaho, A. S., Oksanen, A. & Sukura, A. K. K., 2019, I : Parasitology International. 70, s. 58-63

Öppen tillgång

Comparison of explicit vs. implicit measurements in predicting food purchases

Kytö, E., Bult, H., Aarts, E., Wegman, J., Ruijschop, R. MAJ. & Mustonen, S., 28 jun 2019, I : Food Quality and Preference.

Aktiviteter 2008 2019

Helen Cripps

Jari Salo (Värd)
13 jan 201916 jan 2019