Europeiska kultur- och regionstudier

Internationellt och inhemskt samarbete Publikationer och projekt inom de senaste fem åren.

Personer

Foto av Josephine Hoegaerts

Josephine Hoegaerts

Person: U3 Undervisnings- och forskningspersonal, undervisnings- och forskningspersonal

20062023
Foto av Anu Korhonen

Anu Korhonen

Person: HU, U4 Undervisnings- och forskningspersonal

19952019

Publikationer

Performing Statehood in Northern Kosovo: Discursive Struggle over Contested Space

Vulovic, M., 19 feb 2020, I : Cooperation and Conflict. 21 s., 0010836720906851.

Forskningsoutput: TidskriftsbidragArtikelVetenskapligPeer review

Öppen tillgång

Mitä on odotettavissa Serbian ja Kosovon dialogissa?

Vulovic, M., 1 jul 2019, I : Idäntutkimus. 26, 2, s. 67-68 2 s.

Forskningsoutput: TidskriftsbidragArtikelVetenskaplig

Fil

Music, gender, inequalities: Introduction to special issue

Berkers, P. & Hoegaerts, J., maj 2019, I : Tijdschrift voor Genderstudies. 22, 1, s. 1-6 6 s.

Forskningsoutput: TidskriftsbidragLedareVetenskaplig

Noisy Modernization? On the History and Historicization of Sound

Hoegaerts, J. & Kilpiö, K., 18 aug 2019, I : International Journal for History, Culture and Modernity. 7, s. 610-618 9 s.

Forskningsoutput: TidskriftsbidragLedareVetenskapligPeer review

Aktiviteter

MA thesis supervision: Roberta Estus (MES): Memories as Mirrors: German Women of the Holocaust in Early Twenty-First Century American Cinema

Anu Korhonen (Handledare)
2020

Aktivitet: ExaminationstyperHandledning av annat kunskapsprov (pro gradu, licentiatavhandling)

Leibniz Institute for East and Southeast European Studies (IOS Regensburg)

Marina Vulovic (Besökande forskare)
13 jan 202014 mar 2020

Aktivitet: Typer för besök till extern institutionAkademisk besök på annan institution

HEX Conference 2020

Josephine Hoegaerts (Talare: Presentation)
4 mar 2020

Aktivitet: Typer för deltagande i eller organisering av evenemangArrangemang av och deltagande i konferens/workshop/kurs/seminarium

HEX CoE in the History of Experiences / Lived Nation Book Project. Seminar & peer-review of manuscripts.

Andy Newby (Talare: Opponent/debattör), Josephine Hoegaerts (Talare: Opponent/debattör), Jani Marjanen (Talare: Presentation)
23 jan 202024 jan 2020

The re-iteration of the Kosovo myth

Marina Vulovic (!!Speaker)