Projekt per år
Organisationsprofil
Our goal is to increase public health by decreasing foodborne illnesses
Our multidisciplinary research focuses on the effectiveness of food control. The possibilities for consumers to ensure the safety and authenticity of purchased foods are very limited and a society driven food control system is necessary. We are interested in food control systems, control methods, measures taken in food control and the effects of food control on food businesses. Our goal is to increase public health by decreasing foodborne illnesses. Read more on our website
Internationellt och inhemskt samarbete
Personer
-
Jasmin Joenperä
- Veterinärmedicinska fakultetens avdelningar - Stipendieforskare
- Livsmedelstillsyn forskningsgrupp
- Doctoral Programme in Food Chain and Health
Person: gästforskare, Doktorand
-
Katri Kiviniemi
- Doctoral Programme in Food Chain and Health
- Avdelningen för livsmedelshygien och miljöhälsa - doktorand
- Livsmedelstillsyn forskningsgrupp
Person: U1 Undervisnings- och forskningspersonal, Doktorand
-
Mikko Kosola
- Avdelningen för livsmedelshygien och miljöhälsa - doktorand
- Livsmedelstillsyn forskningsgrupp
- Doctoral Programme in Food Chain and Health
Person: U1 Undervisnings- och forskningspersonal, Doktorand
-
Janne Lundén
- Veterinärmedicinska fakultetens avdelningar - Titeln docent
- Avdelningen för livsmedelshygien och miljöhälsa - professor
- Helsinki One Health (HOH)
- Livsmedelstillsyn forskningsgrupp
- Doctoral Programme in Clinical Veterinary Medicine - Handledare för doktorandprogram
- Doctoral Programme in Food Chain and Health - Handledare för doktorandprogram
Person: HU, undervisnings- och forskningspersonal, U4 Undervisnings- och forskningspersonal
Projekt
- 13 Slutfört
-
Effects of Oiva-system on food control and food businesses: risk perceptions and challenges of solution-focused control
Lundén, J., Inkinen, T., Vainio, A. & Ollila, S.
01/04/2016 → 31/05/2019
Projekt: Forskningsprojekt
-
INNUENDO: A new cross-sectorial platform for the integration of genomics in surveillance of food-borne pathogens
Rossi, M., Llarena, A., Nevas, M., Lundén, J., Fredriksson-Ahomaa, M., Laukkanen-Ninios, R., Caarico, J., Garaizar , J., Hilbert, F., Salmenlinna , S., Hakkinen , M., Oleastro, M., Mäesaar , M. & Bërziņš , A.
European Food Safety Authority
15/01/2016 → 15/07/2018
Projekt: Forskningsprojekt
-
Flexibility of food legislation
Vaarala, A., etc. & Lundén, J.
01/01/2016 → 31/12/2017
Projekt: Forskningsprojekt
-
Ensisaapumisvalvonnan valtiollistamisen vaikutukset
01/01/2014 → 30/09/2014
Projekt: Forskningsprojekt
-
MMM/Korkeala/Listeria monocytogeneksen riskitekijöiden kartoitus ja torjunta kalateollisuudessa
01/01/2014 → 30/06/2017
Projekt: Forskningsprojekt
-
Covid-19 pandemic induced measures in food industry improves food safety as perceived by food business operators in Finland
Sarvela, A., Laeikkoe-Roto, T. & Lunden, J., 1 mars 2023, I: International Journal of Environmental Health Research. 14 s.Forskningsoutput: Tidskriftsbidrag › Artikel › Vetenskaplig › Peer review
-
Effects of grade, smiley, and text on Danish and Finnish consumers’ perceptions of food safety inspection reports
Vainio, A., Ollila, S., Sørensen, T. A., Kaskela, J., Finell, E., Leisner, J. J. & Lundén, J., feb. 2023, I: Food Control. 144, 10 s.Forskningsoutput: Tidskriftsbidrag › Artikel › Vetenskaplig › Peer review
Öppen tillgångFil -
A comparative analysis of meat inspection data as an information source of the health and welfare of broiler chickens based on Finnish data
Torma, K., Kaukonen, E., Lunden, J., Fredriksson-Ahomaa, M. & Laukkanen-Ninios, R., aug. 2022, I: Food Control. 138, 9 s., 109017.Forskningsoutput: Tidskriftsbidrag › Artikel › Vetenskaplig › Peer review
Öppen tillgångFil -
Elintarvikepetosten tosiseikaston arvioinnin haasteet
Koskela, T., Joenperä, J. & Lundén, J., 10 nov. 2022, I: Edilex. 2022, 43, 34 s.Forskningsoutput: Tidskriftsbidrag › Artikel › Vetenskaplig › Peer review
Öppen tillgångFil -
Factors affecting effectiveness of food control inspections in food production establishments in Finland
Kosola, M., Kiviniemi, K. & Lunden, J., 10 mars 2022, I: Scientific Reports. 12, 1, 10 s., 4230.Forskningsoutput: Tidskriftsbidrag › Artikel › Vetenskaplig › Peer review
Öppen tillgångFil
Aktiviteter
-
Uusia tutkimustuloksia: elintarvikepetosten torjunta yrityksissä ja viranomaistoiminnassa
Jasmin Joenperä (!!Speaker)
9 dec. 2022Aktivitet: Typer för tal eller presentation › !!Oral presentation
-
Supervisor of DVM Kristiina Törmä's Doctoral studies
Riikka Laukkanen-Ninios (Handledare), Maria Fredriksson-Ahomaa (Direktör), Eija Kaukonen (Bihandledare) & Janne Lundén (Bihandledare)
2019 → …Aktivitet: Examinationstyper › Handledare eller bihandledare av doktorsavhandling
-
Lausunnot
Janne Lundén (Deltagare)
juni 2017Aktivitet: Andra aktivitetstyper › Typer av övriga aktiviteter - Övrigt
-
Food Control (Tidskrift)
Janne Lundén (Referentgranskare)
nov. 2017Aktivitet: Typer för peer review av output och redaktionsarbete › Referentgranskning av manuskript
-
Food Control (Tidskrift)
Janne Lundén (Referentgranskare)
sep. 2017Aktivitet: Typer för peer review av output och redaktionsarbete › Referentgranskning av manuskript