Organisationsprofil

Organisationsprofil

Research and studies in the subject are based on strong competence in traditional microbiology, which is supplemented by competence in molecular biological technologies utilised in microbiology.

In cooperation with research institutes and the food industry, our research aims to ensure the production of safe food in the internationalising Finland.

Studies in Food Hygiene deal with health hazards caused by food, factors deteriorating the quality of food and their prevention.

Internationellt och inhemskt samarbete Publikationer och projekt inom de senaste fem åren.

Personer

Foto av Johanna Björkroth

Johanna Björkroth

Person: HU, undervisnings- och forskningspersonal, U4 Undervisnings- och forskningspersonal

19922020
Inget foto av Yagmur Derman

Yagmur Derman

Person: U3 Undervisnings- och forskningspersonal, HU

20102017
Foto av Riikka Keto-Timonen

Riikka Keto-Timonen

Person: U3 Undervisnings- och forskningspersonal, HU

20002019
Foto av Miia Lindström

Miia Lindström

Person: HU, undervisnings- och forskningspersonal, U4 Undervisnings- och forskningspersonal

19982020

Projekt

Pathogenic mechanisms of Clostridium botulinum type E

Lindström, M., Zhang, Z., Mascher, G., Koskinen, K., Sugawara, Y. & Fujinaga, Y.

01/01/201331/12/2014

Projekt: Forskningsprojekt

Human pathogenic bacteria and their contamination routes on dairy farms and in raw milk

Lindström, M., Castro, H., Hakkinen, M. & Jaakkonen, A.

01/01/201331/03/2016

Projekt: Forskningsprojekt

Räätälöidyt pakkausteknologiat lihaa pilaavien maitohappobakteerien kasvun estossa

Nieminen, T.

01/03/201131/12/2011

Projekt: Forskningsprojekt

Publikationer

Growth and metabolic characteristics of fastidious meat-derived Lactobacillus algidus strains

Säde, E., Johansson, P., Heinonen, T., Hultman, J. & Björkroth, J., 16 jan 2020, I : International Journal of Food Microbiology. 313, 8 s., 108379.

Forskningsoutput: TidskriftsbidragArtikelVetenskapligPeer review

Öppen tillgång
Fil

Bakteerien monimuotoisuus haaste Clostridium botulinum riskinhallinnassa

Pernu, N., Mertaoja, A. & Lindström, M., 2019, I : Kehittyvä Elintarvike. 6, s. 46-47 2 s.

Forskningsoutput: TidskriftsbidragArtikelProfessionell

Genomic Epidemiology and Phenotyping Reveal on-Farm Persistence and Cold Adaptation of Raw Milk Outbreak-Associated Yersinia pseudotuberculosis

Castro, H., Jaakkonen, A., Hakakorpi, A., Hakkinen, M., Isidro, J., Korkeala, H., Lindström, M. & Hallanvuo, S., 14 maj 2019, I : Frontiers in Microbiology. 10, 12 s., 1049.

Forskningsoutput: TidskriftsbidragArtikelVetenskapligPeer review

Öppen tillgång
Fil

Insights into the Phylogeny and Evolution of Cold Shock Proteins: From Enteropathogenic Yersinia and Escherichia coli to Eubacteria

Tao, Y., Keto-Timonen, R., Jiang, X., Virtanen, J-P. & Korkeala, H., 2 aug 2019, I : International Journal of Molecular Sciences. 20, 16, 14 s., 4059.

Forskningsoutput: TidskriftsbidragArtikelVetenskapligPeer review

Öppen tillgång

Aktiviteter

Eläinlääketieteen lisensiaatin tutkielman ohjaaja

Elina Säde (Handledare), Per Johansson (Handledare)
5 jun 201921 jan 2020

Aktivitet: ExaminationstyperHandledning av annat kunskapsprov (pro gradu, licentiatavhandling)

MATINE (Extern organisation)

Johanna Björkroth (Styrelsemedlem)
1 dec 20191 dec 2022

Aktivitet: MedlemskapstyperMedlemskap eller annan role i inhemsk/internationell kommitté, råd, styrelse

Eläinlääkärihygieenikkojen yhdistyksen (EHY ry) koulutuspäivät

Riikka Keto-Timonen (Närvarande)
28 mar 201929 mar 2019

Aktivitet: Typer för deltagande i eller organisering av evenemangArrangemang av och deltagande i konferens/workshop/kurs/seminarium

Safe Pork 2019

Riikka Laukkanen-Ninios (Närvarande)
26 aug 201929 aug 2019

Aktivitet: Typer för deltagande i eller organisering av evenemangArrangemang av och deltagande i konferens/workshop/kurs/seminarium

COST Action CA18105 RIBMINS Workshop, Working Group Meetings and Management Committee Meeting

Riikka Laukkanen-Ninios (Närvarande)
7 nov 20198 nov 2019

Aktivitet: Typer för deltagande i eller organisering av evenemangArrangemang av och deltagande i konferens/workshop/kurs/seminarium

Priser

American Society for Microbiology Best Poster Prize

Hanna Castro (!!Recipient), 25 aug 2016

Pris: Pris och hedersbetygelser

Annual Finnish Veterinary Meeting 2011 Poster award (Honourable mention)

Sonja Virtanen (!!Recipient), 30 nov 2011

Pris: Pris och hedersbetygelser

Best Doctoral Dissertation in the Doctoral Programme in Food Chain and Health in 2014

Elias Dahlsten (!!Recipient), 12 nov 2015

Pris: Pris och hedersbetygelser

Dr. h.c. of the University of Liege, Belgium

Hannu Korkeala (!!Recipient) & Hannu Juhani Korkeala (!!Recipient), 2017

Pris: Pris och hedersbetygelser

Excellent Teacher 2013 Award

Riikka Keto-Timonen (!!Recipient), 2013

Pris: Pris och hedersbetygelser

Tidningsurklipp

Research of meat spoilage

Elina Jääskeläinen

26/05/2016

1 Mediabidrag

Press/media: !!Press / Media

Interview: This is spoiled!

Johanna Björkroth

14/04/2016

1 Mediabidrag

Press/media: !!Press / Media

Hyvä paha botuliini: [Good bad botulinum]

Miia Lindström

05/06/2015

1 Mediabidrag

Press/media: !!Press / Media