Projekt per år
Internationellt och inhemskt samarbete
Personer
-
Kirsi Jouppila
- Avdelningen för livsmedels- och näringsvetenskaper - äldre universitetslektor, Titeln docent
- Food processing
- Doctoral Programme in Food Chain and Health - Handledare för doktorandprogram
Person: U3 Undervisnings- och forskningspersonal, HU
-
IntOat -Interactions of oat macromolecules and their role in the structure formation
Mäkelä-Salmi, N., Jouppila, K., Freese, R., Maina, N., Huang, X., Ramos-Diaz, J. M. & Laitinen, M.
01/05/2022 → 30/04/2025
Projekt: Forskningsprojekt
-
Leg4Life: Legumes for sustainable food system and healthy life
Pajari, A., Piironen, V., Vanhatalo, A., Simojoki, A., Jouppila, K., Kariluoto, S., Päivärinta, E., Konttinen, H., Hyytiäinen, K., Lombardini (former Lombardini-Riipinen), C., Lamminen, M., Alakukku, L., Chamlagain, B., Coda, R., Ertbjerg, P., Edelmann, M., Halmemies-Beauchet-Filleau, A., Itkonen, S., Katina, K., Knaapila, A., Kokkonen, T., Kuoppala, K., Lampi, A., Mäkelä, P., Nurmi, V., Ramos-Diaz, J. M., Salonen, A., Sandell, M., Sihvonen, M., Sontag-Strohm, T., Stoddard, F., Tenkanen, M. & Varmanen, P.
01/06/2019 → 31/08/2025
Projekt: Forskningsprojekt
-
FOODNUTRI: Climate smart food and nutrition research infrastructure
Heinonen, M., Mikkonen, K. S., Sandell, M., Piironen, V., Katina, K., Tenkanen, M., Jouppila, K., Koivula, H., Pajari, A., Björkroth, J., Maunula, L., Säde, E., Mäkelä, J. & Niva, M.
01/12/2020 → 30/11/2021
Projekt: Annan projekt
-
3TexVegs+H: Tasty Texture: Tailored fibre/protein-rich vegetarian Health Power food & novel extrusion technology platform
Piironen, V., Jouppila, K., Sontag-Strohm, T., Knaapila, A., Katina, K., Ramos-Diaz, J. M. & Edelmann, M.
01/01/2019 → 31/12/2020
Projekt: Forskningsprojekt
-
Novel technologies for frozen bakery products with healthy nutrition profile (HEALTHYFROZ)
01/06/2010 → 31/05/2013
Projekt: Forskningsprojekt
-
Characterization of texturized meat analogues containing native lupin flour and lupin protein concentrate/isolate
Ramos-Diaz, J. M., Oksanen, S., Kantanen, K. A., Edelmann, M., Suhonen, H., Sontag-Strohm, T., Piironen, V. & Jouppila, K., okt. 2023, I: Heliyon. 9, 10, e20503.Forskningsoutput: Tidskriftsbidrag › Artikel › Vetenskaplig › Peer review
Öppen tillgångFil -
Leg4Life-hankkeen politiikkasuosituksia 1: Kotimaiset palkokasvit edistävät kestävää ruokajärjestelmää
Lamminen, M., Bäck, S., Jouppila, K., Kaartinen, N., Kariluoto, S., Konttinen, H., Lombardini (former Lombardini-Riipinen), C., Männistö, S., Piironen, V., Simojoki, A., Vahvaselkä, M., Vanhatalo, A., Välimaa, A-L. & Pajari, A-M., 17 maj 2023, Helsingin yliopisto. 5 s.Forskningsoutput: Bok/rapport › Beställd rapport
Öppen tillgång -
No meat, lab meat, or half meat? Dutch and Finnish consumers’ attitudes toward meat substitutes, cultured meat, and hybrid meat products
van Dijk, B., Jouppila, K., Sandell, M. & Knaapila, A., maj 2023, I: Food Quality and Preference. 108, 108, 9 s., 104886.Forskningsoutput: Tidskriftsbidrag › Artikel › Vetenskaplig › Peer review
Öppen tillgångFil -
Recommendations of the Leg4Life Project 1: Legumes contribute to a sustainable food system
Lamminen, M., Bäck, S., Jouppila, K., Kaartinen, N., Kariluoto, S., Konttinen, H., Lombardini (former Lombardini-Riipinen), C., Männistö, S., Piironen, V., Simojoki, A., Stoddard, F., Vahvaselkä, M., Vanhatalo, A., Välimaa, A-L. & Pajari, A-M., 21 aug. 2023, Helsingin yliopisto. 5 s.Forskningsoutput: Bok/rapport › Beställd rapport
Öppen tillgång -
Fibrous meat analogues containing oat fiber concentrate and pea protein isolate: Mechanical and physicochemical characterization
Ramos-Diaz, J. M., Kantanen, K. A., Edelmann, M., Suhonen, H., Sontag-Strohm, T., Jouppila, K. & Piironen, V., 22 maj 2022, I: Innovative Food Science and Emerging Technologies. 77, 11 s., 102954.Forskningsoutput: Tidskriftsbidrag › Artikel › Vetenskaplig › Peer review
Öppen tillgångFil
Aktiviteter
-
DIL, Deutsches Institut für Lebensmitteltechnik e.V. (German Institute of Food Technology), D-49610 Quackenbrück
Fred Stoddard (Besökande forskare), Kati Kristiina Katina (Besökande forskare) & Kirsi Jouppila (Besökande forskare)
23 okt. 2019 → 24 okt. 2019Aktivitet: Typer för besök till extern institution › Akademisk besök på annan institution
-
Hasene Keskin
Kirsi Jouppila (Värd)
24 aug. 2015 → 27 aug. 2015Aktivitet: Typer för att vara värd för en besökare › Akademiskt besök på HU
-
Emmanuelle Talón Argente
Kirsi Jouppila (Värd)
1 aug. 2015 → 31 okt. 2015Aktivitet: Typer för att vara värd för en besökare › Akademiskt besök på HU
-
2nd Congress on Food Structure Design (FSD 2016), 26.-28.10.2016
Kirsi Jouppila (Medlem av vetenskaplig kommitté)
2015 → …Aktivitet: Typer för deltagande i eller organisering av evenemang › Arrangemang av och deltagande i konferens/workshop/kurs/seminarium
-
2nd International Conference on Food & Biosystems Engineering (FaBE 2015), 28.-31.5.2015
Kirsi Jouppila (Medlem av vetenskaplig kommitté)
2014 → 2015Aktivitet: Typer för deltagande i eller organisering av evenemang › Arrangemang av och deltagande i konferens/workshop/kurs/seminarium
Tidningsurklipp
-
The prize of Helsinki Challenge idea competition was divided between two teams
Jing Tang, Kirsi Jouppila & Tero Aittokallio
24/11/2017
1 objekt av Mediabevakning
Press/media: !!Press / Media