Projekt per år
Internationellt och inhemskt samarbete
Personer
-
Kirsi Jouppila
- Avdelningen för livsmedels- och näringsvetenskaper - äldre universitetslektor, Titeln docent
- Food processing
- Doctoral Programme in Food Chain and Health - Handledare för doktorandprogram
Person: U3 Undervisnings- och forskningspersonal, HU
-
IntOat -Interactions of oat macromolecules and their role in the structure formation
Mäkelä-Salmi, N., Jouppila, K., Freese, R., Maina, N., Huang, X., Ramos-Diaz, J. M., Laitinen, M., Grönfors, H. & Kemppinen, A.
01/05/2022 → 30/04/2025
Projekt: Forskningsprojekt
-
Leg4Life: Legumes for sustainable food system and healthy life
Pajari, A., Piironen, V., Vanhatalo, A., Simojoki, A., Jouppila, K., Kariluoto, S., Päivärinta, E., Konttinen, H., Hyytiäinen, K., Lombardini (former Lombardini-Riipinen), C., Lamminen, M., Alakukku, L., Chamlagain, B., Coda, R., Ertbjerg, P., Edelmann, M., Halmemies-Beauchet-Filleau, A., Itkonen, S., Katina, K., Knaapila, A., Kokkonen, T., Kuoppala, K., Lampi, A., Mäkelä, P., Nurmi, V., Ramos-Diaz, J. M., Salonen, A., Sandell, M., Sihvonen, M., Sontag-Strohm, T., Stoddard, F., Tenkanen, M. & Varmanen, P.
01/06/2019 → 31/08/2025
Projekt: Forskningsprojekt
-
FOODNUTRI: Climate smart food and nutrition research infrastructure
Heinonen, M., Mikkonen, K. S., Sandell, M., Piironen, V., Katina, K., Tenkanen, M., Jouppila, K., Koivula, H., Pajari, A., Björkroth, J., Maunula, L., Säde, E., Mäkelä, J. & Niva, M.
01/12/2020 → 30/11/2021
Projekt: Annan projekt
-
3TexVegs+H: Tasty Texture: Tailored fibre/protein-rich vegetarian Health Power food & novel extrusion technology platform
Piironen, V., Jouppila, K., Sontag-Strohm, T., Knaapila, A., Katina, K., Ramos-Diaz, J. M. & Edelmann, M.
01/01/2019 → 31/12/2020
Projekt: Forskningsprojekt
-
Novel technologies for frozen bakery products with healthy nutrition profile (HEALTHYFROZ)
01/06/2010 → 31/05/2013
Projekt: Forskningsprojekt
-
B Vitamins in Legume Ingredients and Their Retention in High Moisture Extrusion
Siitonen, A., Nieminen, F. H., Kallio, V., Tuccillo, F., Kantanen, K. A., Ramos-Diaz, J. M., Jouppila, K., Piironen, V., Kariluoto, S. & Edelmann, M., 20 feb. 2024, I: Foods. 13, 5, 17 s.Forskningsoutput: Tidskriftsbidrag › Artikel › Vetenskaplig › Peer review
Öppen tillgångFil -
Effects of Laccase and Transglutaminase on the Physicochemical and Functional Properties of Hybrid Lupin and Whey Protein Powder
Santoso, T., Ho, M. T., Vinothsankar, G., Jouppila, K., Chen, T., Owens, A., Lazarjani, M. P., Farouk, M. M., Colgrave, M. L., Otter, D., Kam, R. & Le, T. T., 1 juli 2024, I: Foods. 13, 3, 18 s., 2090.Forskningsoutput: Tidskriftsbidrag › Artikel › Vetenskaplig › Peer review
Öppen tillgång -
Masking off-flavors of faba bean protein concentrate and extrudate: The role of in situ and in vitro produced dextran
Wang, Y., Tuccillo, F., Niklander, K., Livi, G., Siitonen, A., Pöri, P., Edelmann, M., Sawadogo-Lingani, H., Maina, N., Jouppila, K., Lampi, A-M., Sandell, M., Piironen, V., Honkapää, K., Sözer, N., Coda, R., Knaapila, A. & Katina, K., maj 2024, I: Food Hydrocolloids. 150, 15 s., 109692.Forskningsoutput: Tidskriftsbidrag › Artikel › Vetenskaplig › Peer review
Öppen tillgångFil -
Sensory and Physical Properties of Fibrous Meat Analogs Made from Faba Bean, Pea, and Oat Using High-Moisture Extrusion
Knaapila, A., Kantanen, K. A., Ramos-Diaz, J. M., Piironen, V., Sandell, M. & Jouppila, K., 8 maj 2024, I: Foods. 13, 14 s., 1444.Forskningsoutput: Tidskriftsbidrag › Artikel › Vetenskaplig › Peer review
Öppen tillgång -
Characterization of texturized meat analogues containing native lupin flour and lupin protein concentrate/isolate
Ramos-Diaz, J. M., Oksanen, S., Kantanen, K. A., Edelmann, M., Suhonen, H., Sontag-Strohm, T., Piironen, V. & Jouppila, K., okt. 2023, I: Heliyon. 9, 10, e20503.Forskningsoutput: Tidskriftsbidrag › Artikel › Vetenskaplig › Peer review
Öppen tillgångFil
Aktiviteter
-
DIL, Deutsches Institut für Lebensmitteltechnik e.V. (German Institute of Food Technology), D-49610 Quackenbrück
Fred Stoddard (Besökande forskare), Kati Kristiina Katina (Besökande forskare) & Kirsi Jouppila (Besökande forskare)
23 okt. 2019 → 24 okt. 2019Aktivitet: Typer för besök till extern institution › Akademisk besök på annan institution
-
Hasene Keskin
Kirsi Jouppila (Värd)
24 aug. 2015 → 27 aug. 2015Aktivitet: Typer för att vara värd för en besökare › Akademiskt besök på HU
-
2nd Congress on Food Structure Design (FSD 2016), 26.-28.10.2016
Kirsi Jouppila (Medlem av vetenskaplig kommitté)
2015 → …Aktivitet: Typer för deltagande i eller organisering av evenemang › Arrangemang av och deltagande i konferens/workshop/kurs/seminarium
-
Emmanuelle Talón Argente
Kirsi Jouppila (Värd)
1 aug. 2015 → 31 okt. 2015Aktivitet: Typer för att vara värd för en besökare › Akademiskt besök på HU
-
Agricultural and Food Science (Tidskrift)
Kirsi Jouppila (Medlem i redaktionell ledning)
2014 → …Aktivitet: Typer för peer review av output och redaktionsarbete › Redaktör för vetenskaplig tidskrift
Tidningsurklipp
-
The prize of Helsinki Challenge idea competition was divided between two teams
Jing Tang, Kirsi Jouppila & Tero Aittokallio
24/11/2017
1 objekt av Mediabevakning
Press/media: !!Press / Media