Internationellt och inhemskt samarbete Publikationer och projekt inom de senaste fem åren.

Personer

Foto av Rossana Coda

Rossana Coda

Person: U3 Undervisnings- och forskningspersonal, HU, undervisnings- och forskningspersonal

20062021
Foto av Per Ertbjerg

Per Ertbjerg

Person: U3 Undervisnings- och forskningspersonal, HU

19932020
Foto av Marina Heinonen

Marina Heinonen

Person: HU, undervisnings- och forskningspersonal, U4 Undervisnings- och forskningspersonal

19902020
Foto av Kirsi Jouppila
19952022

Projekt

Publikationer

Active food packaging through controlled in situ production and release of hexanal

Lehtonen, M., Kekäläinen, S., Nikkilä, I., Kilpeläinen, P., Tenkanen, M. & Mikkonen, K. S., 30 mar 2020, I : Food chemistry. X. 5, 10 s., 100074.

Forskningsoutput: TidskriftsbidragArtikelVetenskapligPeer review

Öppen tillgång
Fil

Assembling of the interfacial layer affects the physical and oxidative stability of faba bean protein-stabilized oil-in-water emulsions with chitosan

Liu, C., Pei, R., Peltonen, L. & Heinonen, M., maj 2020, I : Food Hydrocolloids. 102, 11 s., 105614.

Forskningsoutput: TidskriftsbidragArtikelVetenskapligPeer review

Colloidal features of softwood galactoglucomannans-rich extract

Bhattarai, M., Sulaeva, I., Pitkänen, L., Kontro, I., Tenkanen, M., Potthast, A. & Mikkonen, K. S., 27 apr 2020, I : Carbohydrate Polymers. 116368.

Forskningsoutput: TidskriftsbidragArtikelVetenskapligPeer review

Öppen tillgång
Fil

Comparison of novel fungal mycelia strains and sustainable growth substrates to produce humidity-resistant biocomposites

Tacer Caba, Z., Varis, J. J., Lankinen, P. & Mikkonen, K. S., 12 apr 2020, I : Materials and design. 108728.

Forskningsoutput: TidskriftsbidragArtikelVetenskapligPeer review

Öppen tillgång
Fil

Dataset of Verbal evaluation of Umami taste in Europe

Iannilli, E., Knaapila, A., Cecchini, M. P. & Hummel, T., 7 jan 2020, I : Data in Brief. 2020

Forskningsoutput: TidskriftsbidragArtikelVetenskapligPeer review

Öppen tillgång
Fil

Aktiviteter

6th ISEKI-Food Conference

Vieno Piironen (Medlem av vetenskaplig kommitté)
8 jul 202010 jul 2020

Aktivitet: Typer för deltagande i eller organisering av evenemangArrangemang av och deltagande i konferens/workshop/kurs/seminarium

Shahin Banasaz

Kirsi S. Mikkonen (Värd)
3 feb 202031 jul 2020

Aktivitet: Typer för att vara värd för en besökareAkademiskt besök på HU

Speaker: Active polysaccharide aerogels for extending the shelf-life of fresh plant products

Kirsi S. Mikkonen (!!Speaker)
18 feb 202020 feb 2020

Aktivitet: Typer för tal eller presentation!!Oral presentation

Invited Speaker: Thermal analytical methods in food sciences

Kirsi S. Mikkonen (!!Speaker)
13 feb 2020

Aktivitet: Typer för tal eller presentation!!Invited talk

The 6th InternationalVitamin Conference 2020

Vieno Piironen (Medlem av vetenskaplig kommitté)
22 sep 202025 sep 2020

Aktivitet: Typer för deltagande i eller organisering av evenemangArrangemang av och deltagande i konferens/workshop/kurs/seminarium

Priser

Duodecim-lehden kirjoituspalkinto: Ruoan lisäaineet ja terveellisyys

Marina Heinonen (!!Recipient), 14 nov 2014

Pris: Pris och hedersbetygelser