Publikationer 1982 2020

Filter
Översiktsartikel
2019

Fermentation Biotechnology Applied to Cereal Industry By-Products: Nutritional and Functional Insights

Verni, M., Rizzello, C. G. & Coda, R., 12 apr 2019, I : Frontiers in nutrition. 6, 13 s., 42.

Forskningsoutput: TidskriftsbidragÖversiktsartikelVetenskapligPeer review

Öppen tillgång
Fil
2018

How Dietary Intake Has Been Assessed In African Countries? A Systematic Review

Vila-Real, C., Pimenta-Martins, A., Gomes, A. M., Pinto, E. & Maina, H. N., 2018, I : Critical Reviews in Food Science and Nutrition. 58, 6, s. 1002-1022 21 s.

Forskningsoutput: TidskriftsbidragÖversiktsartikelVetenskapligPeer review

Low-temperature long-time cooking of meat: Eating quality and underlying mechanisms

Dominguez-Hernandez, E., Salaseviciene, A. & Ertbjerg, P., 2018, I : Meat Science. 143, s. 104-113 10 s.

Forskningsoutput: TidskriftsbidragÖversiktsartikelVetenskapligPeer review

Öppen tillgång
Fil

Rye and health - Where do we stand and where do we go?

Jonsson, K., Andersson, R., Knudsen, K. E. B., Hallmans, G., Hanhineva, K., Katina, K., Kolehmainen, M., Kyro, C., Langton, M., Nordlund, E., Laerke, H. N., Olsen, A., Poutanen, K., Tjonneland, A. & Landberg, R., sep 2018, I : Trends in Food Science & Technology. 79, s. 78-87 10 s.

Forskningsoutput: TidskriftsbidragÖversiktsartikelVetenskapligPeer review

Öppen tillgång
Fil

Safety considerations of plant polysaccharides for food use: a case study on phenolic-rich softwood galactoglucomannan extract

Pitkänen, L. M., Heinonen, M. & Mikkonen, K. S., 2018, I : Food & Function. 9, s. 1931-1943 13 s.

Forskningsoutput: TidskriftsbidragÖversiktsartikelVetenskapligPeer review

Öppen tillgång
Fil
2017

Addressing the inter-individual variation in response to consumption of plant food bioactives: Towards a better understanding of their role in healthy aging and cardiometabolic risk reduction

Manach, C., Milenkovic, D., Van de Wiele, T., Rodriguez-Mateos, A., de Roos, B., Teresa Garcia-Conesa, M., Landberg, R., Gibney, E. R., Heinonen, M., Tomas-Barberan, F. & Morand, C., jun 2017, I : Molecular Nutrition & Food Research. 61, 6, 16 s., 1600557.

Forskningsoutput: TidskriftsbidragÖversiktsartikelVetenskapligPeer review

Öppen tillgång
Fil

Nutritional Value of African Indigenous Whole Grain Cereals Millet and Sorghum

Vila-Real, C., Pimenta-Martins, A., Maina, H. N., Gomes, A. M. & Pinto, E., 26 aug 2017, I : Nutrition & food science international journal. 4, 1

Forskningsoutput: TidskriftsbidragÖversiktsartikelVetenskapligPeer review

Öppen tillgång
Fil
2016

Sensory characteristics of wholegrain and bran-rich cereal foods – a review

Heiniö, R-L., Noort, M. W. J., Katina, K., Alam, S. A., Sozer, N., de Kock, H. L., Hersleth, M. & Poutanen, K., 2016, I : Trends in Food Science & Technology. 47, s. 25–38 14 s.

Forskningsoutput: TidskriftsbidragÖversiktsartikelVetenskapligPeer review

2015

Bran bioprocessing for enhanced functional properties

Coda, R., Katina, K. K. & Rizzello, C. G., 2015, I : Current Opinion in Food Science. 1, s. 50-55 6 s.

Forskningsoutput: TidskriftsbidragÖversiktsartikelVetenskapligPeer review

2013

Prospects of polysaccharide aerogels as modern advanced food materials

Mikkonen, K., Parikka, K., Ghafar, A. & Tenkanen, M., 2013, I : Trends in Food Science & Technology. 34, 2, s. 124-136 13 s.

Forskningsoutput: TidskriftsbidragÖversiktsartikelVetenskapligPeer review

The extracellular phage-host interactions involved in the bacteriophage LL-H infection of Lactobacillus delbrueckii ssp. lactis ATCC 15808

Munsch-Alatossava, P. & Alatossava, J. T., dec 2013, I : Frontiers in Microbiology. 4, December, 5 s., 408.

Forskningsoutput: TidskriftsbidragÖversiktsartikelVetenskapligPeer review

Öppen tillgång
Fil
2012

Sustainable food-packaging materials based on future biorefinery products: xylans and mannans

Mikkonen, K. & Tenkanen, M., 2012, I : Trends in Food Science & Technology. 28, 2, s. 90-102 13 s.

Forskningsoutput: TidskriftsbidragÖversiktsartikelVetenskapligPeer review

2011

Enzymatic and physical modification of milk fat: A review

Kontkanen, H., Rokka, S., Kemppinen, A., Miettinen, H., Hellstrom, J., Kruus, K., Marnila, P., Alatossava, T. & Korhonen, H., 2011, I : International Dairy Journal. 21, 1, s. 3-13 11 s.

Forskningsoutput: TidskriftsbidragÖversiktsartikelVetenskapligPeer review

Protein oxidation in muscle foods: a review

Lund, M., Heinonen, M., Baron, C. & Estévez, M., 2011, I : Molecular Nutrition & Food Research. 55, 1, s. 83-95 13 s.

Forskningsoutput: TidskriftsbidragÖversiktsartikelVetenskapligPeer review

2005

Conjugated linoleic acid (CLA) production by probiotics: a new hopeful option for production of functional cheese

Gursoy, O., Kinik, O. & Alatossava, T., 2005, I : Agro food industry hi-tech.. 16, 4, s. 15-17 3 s.

Forskningsoutput: TidskriftsbidragÖversiktsartikelVetenskapligPeer review

2004

Degradation of HMW glutenins during wheat sourdough fermentations

Loponen, J., Mikola, M., Katina, K., Sontag-Strohm, T. & Salovaara, H., 2004, I : Cereal Chemistry. 81, 1, s. 87-93 7 s.

Forskningsoutput: TidskriftsbidragÖversiktsartikelVetenskapligPeer review

Viscosity of beta-glucan in oat products - Review Article

Anttila, H., Sontag-Strohm, T. & Salovaara, H., 2004, I : Agricultural and Food Science. 13, s. 80-87 8 s.

Forskningsoutput: TidskriftsbidragÖversiktsartikelVetenskapligPeer review

2000

Plant sterols: biosynthesis, biological function and their importance to human nutrition

Piironen, V., Lindsay, D. G., Miettinen, T., Toivo, J. & Lampi, A. M., 2000, I : Journal of the Science of Food and Agriculture. 80, s. 939-966 28 s.

Forskningsoutput: TidskriftsbidragÖversiktsartikelVetenskapligPeer review

1989

E-vitamiiniyhdisteet: tokoferolit ja tokotrienolit. Jokapäiväinen ruokamme: uutta tietoa ravintosisällöstä

Piironen, V., 1989, I : EKT-sarja. s. 821: 27-29

Forskningsoutput: TidskriftsbidragÖversiktsartikelVetenskapligPeer review

1982

HPLC in the Analysis of Tocopherols - a Brief Review

Lallukka, Y., Piironen, V. & Varo, P., 1982, I : EKT-sarja. s. 600: 97-116

Forskningsoutput: TidskriftsbidragÖversiktsartikelVetenskapligPeer review