Projekt per år
Organisationsprofil
The multidisciplinary research team is interested is exploring solutions for ensuring the sustainability of food systems in the future. The special focus of the group is in the assessment of the potential of novel technologies considering environmental, economic and social dimensions of sustainability.
Internationellt och inhemskt samarbete
Personer
-
Anne Honkanen
- Avdelningen för lantbruksvetenskaper - forskardoktor
- Ruralia Institute, Mikkeli - forskardoktor
- Tulevaisuuden kestävät ruokajärjestelmät
Person: U2 Undervisnings- och forskningspersonal
-
Yumi Kobayashi
- Centret för hållbarhetsvetenskap (HELSUS)
- Plant Production Sciences
- Tulevaisuuden kestävät ruokajärjestelmät
Person: U2 Undervisnings- och forskningspersonal
-
Venla Vilhelmiina Kyttä
- Avdelningen för lantbruksvetenskaper - Stipendieforskare
- Tulevaisuuden kestävät ruokajärjestelmät
- Doctoral Programme in Sustainable Use of Renewable Natural Resources - Handledare för doktorandprogram
Person: gästforskare
-
The current state and development needs of education in organic food and farming (LUKOKE)
Honkanen, A., Väisänen, H., Mynttinen, R., Honkanen, A. & Poelert, J.
01/01/2023 → 31/08/2024
Projekt: Ministerium finansiering
-
-
Preparing for the transition in the food sector in Finland
Vinnari, M. V., Tuomisto, H., Pohjolainen, P. J., Ala-Harja, V. & Roitto, M.
01/06/2021 → 30/06/2023
Projekt: Forskningsprojekt
-
Building Ecosystem services into Life cycle assessment
Tuomisto, H., Kyttä, V. V. & Karimaa, A.
01/01/2021 → …
Projekt: Forskningsprojekt
-
The carbon footprint of beef in integrated milk and meat production systems
Tuomisto, H., Roitto, M. & Kyttä, V. V.
01/01/2020 → …
Projekt: Forskningsprojekt
-
Environmental and nutritional Life Cycle Assessment of novel foods in meals as transformative food for the future
Mazac, R., Järviö, N. & Tuomisto, H., 10 juni 2023, I: Science of the Total Environment. 876, 13 s., 162796.Forskningsoutput: Tidskriftsbidrag › Artikel › Vetenskaplig › Peer review
Öppen tillgångFil -
Food systems transformation requires science–policy–society interfaces that integrate existing global networks and new knowledge hubs
Singh, B. K., Fraser, E. D. G., Arnold, T., Biermayr-Jenzano, P., Broerse, J. E. W., Brunori, G., Caron, P., De Schutter, O., Fabbri, K., Fan, S., Fanzo, J., Gajdzinska, M., Gurinovic, M., Hugas, M., McGlade, J., Nellemann, C., Njuki, J., Tuomisto, H. L., Tutundjian, S., Wesseler, J., & 2 andra , jan. 2023, I: Nature food. 4, s. 1-3Forskningsoutput: Tidskriftsbidrag › Brev › Vetenskaplig › Peer review
-
Life-cycle assessment of yeast-based single-cell protein production with oat processing side-stream
Kobayashi, Y., El Wali, M., Guðmundsson, H., Guðmundsdóttir, E. E., Friðjónsson, Ó. H., Karlsson, E. N., Roitto, M. & Tuomisto, H., 15 maj 2023, I: Science of the Total Environment. 873, 14 s., 162318.Forskningsoutput: Tidskriftsbidrag › Artikel › Vetenskaplig › Peer review
Öppen tillgångFil -
Meat substitutes: Resource demands and environmental footprints
Smetana, S., Ristic, D., Pleissner, D., Tuomisto, H. L., Parniakov, O. & Heinz, V., mars 2023, I: Resources, Conservation and Recycling. 190, 12 s., 106831.Forskningsoutput: Tidskriftsbidrag › Översiktsartikel › Peer review
Öppen tillgångFil -
A framework for integrating sustainability in international food-based dietary guidelines
Mazac, R., Seed, B., Black, J. L. & Renwick, K., dec. 2022, Routledge Handbook of Sustainable Diets. Kevany, K. & Prosperi, P. (red.). Routledge, s. 327-339Forskningsoutput: Kapitel i bok/rapport/konferenshandling › Kapitel › Vetenskaplig › Peer review
Aktiviteter
-
Global Food Security (Tidskrift)
Rachel Marie Mazac (Referentgranskare)
5 apr. 2023Aktivitet: Typer för peer review av output och redaktionsarbete › Referentgranskning av manuskript
-
Frontiers in sustainability (Tidskrift)
Rachel Marie Mazac (Referentgranskare)
24 mars 2023Aktivitet: Typer för peer review av output och redaktionsarbete › Referentgranskning av manuskript
-
Pedaforum 2023
Hanna-Riitta Kymäläinen (Talare: Presentation), Maria von Cräutlein (Talare: Presentation), Kari Elo (New classification), Anne Honkanen (Talare: Presentation), Johanna Kolehmainen (New classification) & Viola Niklander-Teeri (New classification)
8 juni 2023Aktivitet: Typer för deltagande i eller organisering av evenemang › Arrangemang av och deltagande i konferens/workshop/kurs/seminarium
-
Oppimisseikkailu 2023
Maria von Cräutlein (Talare: Presentation), Szabolcs Galambosi (Talare: Presentation), Anne Honkanen (Talare: Presentation), Hanna-Riitta Kymäläinen (Talare: Presentation), Karl Kristian Lindqvist (Talare: Presentation), Priit Tammeorg (Talare: Presentation) & Outi Susanna Valkama (Talare: Presentation)
7 mars 2023Aktivitet: Typer för deltagande i eller organisering av evenemang › Arrangemang av och deltagande i konferens/workshop/kurs/seminarium
-
Safeguarding our future: creating a framework for sustainability
Hanna Tuomisto (!!Invited speaker)
22 juni 2022Aktivitet: Typer för tal eller presentation › !!Invited talk
Priser
-
Research Achievement Award
Tuomisto, Hanna (!!Recipient), 14 dec. 2022
Pris: Pris och hedersbetygelser
Tidningsurklipp
-
-
Can (and should) we remove animals from our food system?
30/11/2022
1 Mediabidrag
Press/media: !!Press / Media
-
Meat the future: Novel/future foods in sustainable diets
19/10/2022
1 Mediabidrag
Press/media: !!Press / Media
-
-
International/National News, Radio, and Media Coverage for “Incorporation of novel foods in European diets can reduce global warming potential, water use and land use by over 80%” in Nature Food
25/04/2022
1 objekt av Mediabevakning
Press/media: !!Press / Media