Projekt per år
Organisationsprofil
The multidisciplinary research team is interested is exploring solutions for ensuring the sustainability of food systems in the future. The special focus of the group is in the assessment of the potential of novel technologies considering environmental, economic and social dimensions of sustainability.
Internationellt och inhemskt samarbete
Personer
-
Anne Honkanen
- Avdelningen för lantbruksvetenskaper - forskardoktor
- Ruralia Institute, Mikkeli - forskardoktor
- Tulevaisuuden kestävät ruokajärjestelmät
Person: U2 Undervisnings- och forskningspersonal
-
Natasha Järviö
- Ruralia Institute - Stipendieforskare
- Centret för hållbarhetsvetenskap (HELSUS)
- Tulevaisuuden kestävät ruokajärjestelmät
- Doctoral Programme in Sustainable Use of Renewable Natural Resources
Person: gästforskare, U1 Undervisnings- och forskningspersonal, Doktorand
-
Yumi Kobayashi
- Avdelningen för lantbruksvetenskaper - forskardoktor
- Centret för hållbarhetsvetenskap (HELSUS)
- Plant Production Sciences
- Tulevaisuuden kestävät ruokajärjestelmät
Person: U2 Undervisnings- och forskningspersonal
-
Venla Vilhelmiina Kyttä
- Avdelningen för lantbruksvetenskaper - Stipendieforskare
- Tulevaisuuden kestävät ruokajärjestelmät
- Doctoral Programme in Sustainable Use of Renewable Natural Resources
Person: gästforskare, Doktorand
-
-
EIT Food: Nordic cereals - Valorisation of cereal side streams for feed production
Kobayashi, Y., Tuomisto, H. & Honkanen, A.
01/01/2021 → 31/12/2022
Projekt: Forskningsprojekt
-
Nordic Network of Cultured Meat Researchers
Tuomisto, H., Moritz, J., Ryynänen, T. & Räty, N.
18/02/2020 → 30/06/2022
Projekt: Annan projekt
-
The carbon footprint of beef in integrated milk and meat production systems
Tuomisto, H., Roitto, M. & Kyttä, V. V.
01/01/2020 → …
Projekt: Forskningsprojekt
-
Assessing the potential of novel food production technologies to improve the environmental sustainability of food systems
Faculty of Agriculture and Forestry
02/09/2019 → 01/09/2022
Projekt: Helsingfors Universitetets treåriga forskningsprojekt
-
Bridge over troubled water: managing compatibility and conflict among thought collectives in sustainability science
Nagatsu, M., Raymond, P. C., Tuomisto, H., Ruotsalainen, L., Soininen, N., Thoren, H., Stojanovic, M., Horcea-Milcu, A-I., Lehtinen, S., Mazac, R., Lamuela Orta, C., Korpelainen, N-H. P., Vainio, A., Toivanen, R. & McPhearson, T., jan. 2022, I: Sustainability Science. 17, 1, s. 27–44 18 s.Forskningsoutput: Tidskriftsbidrag › Artikel › Vetenskaplig › Peer review
Öppen tillgångFil -
Environmental benefits of eating mycoprotein
Tuomisto, H., maj 2022, I: Nature. 605, s. 34-35 2 s.Forskningsoutput: Tidskriftsbidrag › Kommentar/debatt › Vetenskaplig
-
Incorporation of novel foods in European diets can reduce global warming potential, water use and land use by over 80%
Mazac, R., Meinilä, J., Korkalo, L., Järviö, N., Jalava, M. & Tuomisto, H., 25 apr. 2022, I: Nature food. 3, s. 286–293 12 s.Forskningsoutput: Tidskriftsbidrag › Artikel › Vetenskaplig › Peer review
-
Integration of environment and nutrition in life cycle assessment of food items: opportunities and challenges
McLaren, S., Berardy, A., Henderson, A., Holden, N., Huppertz, T., Jolliet, O., De Camillis, C., Renouf, M., Rugani, B., Saarinen, M., van der Pols, J., Vazquez-Rowe, I., Anton Vallejo, A., Bianchi, M., Chadhary, A., Chen, C., Cooreman-Algoed, M., Dong, H., Grant, T., Green, A. & 11 andra, , 18 jan. 2022, Rome: FAO. 163 s.Forskningsoutput: Bok/rapport › Beställd rapport › Professionell
Öppen tillgångFil -
Kaupunki viljely-ympäristönä ja vierasaineet: tietoa suunnitteluprosessin tueksi
Johansson, J. F. & Roitto, M., 6 apr. 2022, Urbaaneja ratkaisuja ruoantuotantoon ja ruokajärjestelmän kiertotalouteen - 6Aika: CircularHoodFood -hankkeen tuloksia. Metsänranta, N., Alakukku, L., Lindedahl, K. & Halonen, R. (red.). Helsingin seudun ympäristöpalvelut, (HSY:n julkaisuja; nr. 2/2022).Forskningsoutput: Kapitel i bok/rapport/konferenshandling › Kapitel › Professionell
Öppen tillgångFil
Aktiviteter
-
Opas yhteisöviljelmän perustamisesta kerrostaloon ja pilottitalojen kokemukset
Marja Roitto (!!Speaker)
16 mars 2022Aktivitet: Typer för tal eller presentation › !!Oral presentation
-
Tieteiden yö
Niko Räty (!!Speaker)
20 jan. 2022Aktivitet: Typer för tal eller presentation › !!Oral presentation
-
INRAE
Rachel Marie Mazac (Besökande forskare), Miriam Torres Miralles (Besökande forskare), Bertrand Dumont (Annan roll), Florent Veiux (Annan roll), Rozenn Gazan (Annan roll) & Mathieu Maillot (Annan roll)
1 mars 2022 → 31 maj 2022Aktivitet: Typer för besök till extern institution › Akademisk besök på annan institution
Fil -
6Aika: CircularHoodFood -hankkeen loppuseminaari
Marja Roitto (Medlem i organisationskommitté)
16 mars 2022Aktivitet: Typer för deltagande i eller organisering av evenemang › Arrangemang av och deltagande i konferens/workshop/kurs/seminarium
-
Master thesis supervision: Hanna Mäki-Asiala
Hanna Tuomisto (Handledare)
2021 → …Aktivitet: Examinationstyper › Handledning av annat kunskapsprov (pro gradu, licentiatavhandling)
Tidningsurklipp
-
Vertical farming can be a solution to the challenges of global food production
07/01/2022
1 objekt av Mediabevakning
Press/media: !!Press / Media
-
Maatila tuottaa lihaa ilman eläimiä – Tältäkö näyttää maaseudun tulevaisuus?
21/06/2021
1 objekt av Mediabevakning
Press/media: !!Press / Media
-
-
Helsingin Sanomat: Ruuan Vallankumous
03/01/2021
1 objekt av Mediabevakning
Press/media: !!Press / Media
-