Projekt per år
Organisationsprofil
Understanding grain functionality for healthy and appealing foods
Vetenskapsgrenar
- 416 Livsmedelsvetenskap
Internationellt och inhemskt samarbete
Personer
-
Outi Brinck
- Avdelningen för livsmedels- och näringsvetenskaper - forskningstekniker
- Grain Technology research
Person: M5 Stödspersonal for undervisning och forskning, HU
-
Rossana Coda
- Avdelningen för livsmedels- och näringsvetenskaper - universitetsforskare, Titeln docent
- Centret för hållbarhetsvetenskap (HELSUS)
- Grain Technology research
- Doctoral Programme in Food Chain and Health - Handledare för doktorandprogram
- Doctoral Programme in Microbiology and Biotechnology - Handledare för doktorandprogram
Person: U3 Undervisnings- och forskningspersonal, HU, undervisnings- och forskningspersonal
-
Xin Huang
- Avdelningen för livsmedels- och näringsvetenskaper - forskardoktor
- Grain Technology research
- Doctoral Programme in Food Chain and Health - Handledare för doktorandprogram
Person: U2 Undervisnings- och forskningspersonal, HU, undervisnings- och forskningspersonal
-
Mikko Immonen
- Avdelningen för livsmedels- och näringsvetenskaper - doktorand
- Grain Technology research
- Doctoral Programme in Food Chain and Health
Person: U1 Undervisnings- och forskningspersonal, Doktorand, HU
-
IceBran: Ice-structuring proteins from wheat brans to improve frozen dough/bread quality
Huang, X., Katina, K., Stoddard, F., Lopes Graça, C. A. & Hashim, M.
01/04/2022 → 30/09/2023
Projekt: Forskningsprojekt
-
Designing Oat Sourdough for improved bread flavor and texture (Lantmännen Research Foundation)
Coda, R., Katina, K. & Cera, S.
01/07/2021 → 31/12/2022
Projekt: Forskningsprojekt
-
InnoFoodAfrica: Locally-driven co-development of plant-based value chains towards more sustainable African food system with healthier diets and export potential
Maina, N., Fogelholm, M., Stoddard, F., Katina, K., Coda, R., Lehtinen, P. & Belachew, K.
01/08/2020 → 31/07/2023
Projekt: Forskningsprojekt
-
Understanding the structuration process of cereal beta-glucan and its role in physiological functionality
Maina, N., Mäkelä-Salmi, N., Sontag-Strohm, T. & Linderborg, K.
01/09/2019 → 30/04/2022
Projekt: Forskningsprojekt
-
Leg4Life: Legumes for sustainable food system and healthy life
Pajari, A., Piironen, V., Vanhatalo, A., Simojoki, A., Jouppila, K., Kariluoto, S., Päivärinta, E., Konttinen, H., Hyytiäinen, K., Lombardini (former Lombardini-Riipinen), C., Lamminen, M., Alakukku, L., Chamlagain, B., Coda, R., Ertbjerg, P., Edelmann, M., Halmemies-Beauchet-Filleau, A., Itkonen, S., Katina, K., Knaapila, A., Kokkonen, T., Kuoppala, K., Lampi, A., Mäkelä, P., Nurmi, V., Ramos-Diaz, J. M., Salonen, A., Sandell, M., Sihvonen, M., Sontag-Strohm, T., Stoddard, F., Tenkanen, M. & Varmanen, P.
01/06/2019 → 31/08/2022
Projekt: Forskningsprojekt
-
Fibrous meat analogues containing oat fiber concentrate and pea protein isolate: Mechanical and physicochemical characterization
Ramos-Diaz, J. M., Kantanen, K. A., Edelmann, M., Suhonen, H., Sontag-Strohm, T., Jouppila, K. & Piironen, V., 22 maj 2022, I: Innovative Food Science and Emerging Technologies. 77, 11 s., 102954.Forskningsoutput: Tidskriftsbidrag › Artikel › Vetenskaplig › Peer review
Öppen tillgångFil -
Flavor challenges in extruded plant-based meat alternatives: A review
Wang, Y., Tuccillo, F., Lampi, A-M., Knaapila, A., Pulkkinen, M., Kariluoto, S., Coda, R., Edelmann, M., Jouppila, K., Sandell, M., Piironen, V. & Katina, K., 26 apr. 2022, (!!E-pub ahead of print) I: Comprehensive Reviews in Food Science and Food Safety. 32 s.Forskningsoutput: Tidskriftsbidrag › Översiktsartikel › Vetenskaplig › Peer review
Öppen tillgång -
Functionality and economic feasibility of enzymatically hydrolyzed waste bread as a sugar replacer in wheat bread making
Rosa-Sibakov, N., Sorsamäki, L., Immonen, M., Nihtilä, H., Maina, N., Siika-aho, M., Katina, K. & Nordlund, E., mars 2022, I: Journal of Food Processing and Preservation. 46, 3, 11 s.Forskningsoutput: Tidskriftsbidrag › Artikel › Vetenskaplig › Peer review
Öppen tillgångFil -
In situ production of vitamin B12 and dextran in soya flour and rice bran: A tool to improve flavour and texture of B12-fortified bread
Wang, Y., Xie, C., Pulkkinen, M., Edelmann, M., Chamlagain, B., Coda, R., Sandell, M., Piironen, V., Maina, N. & Katina, K., 1 maj 2022, I: LWT-Food Science and Technology. 161, 113407, 12 s., 113407.Forskningsoutput: Tidskriftsbidrag › Artikel › Vetenskaplig › Peer review
Öppen tillgångFil -
Inter-laboratory analysis of cereal beta-glucan extracts of nutritional importance: An evaluation of different methods for determining weight-average molecular weight and molecular weight distribution
Ballance, S., Lu, Y., Zobel, H., Rieder, A., Knutsen, S. H., Dinu, V. T., Christensen, B. E., Ulset, A-S., Schmid, M., Maina, N., Potthast, A., Schiehser, S., Ellis, P. R. & Harding, S. E., juni 2022, I: Food Hydrocolloids. 127, 14 s., 107510.Forskningsoutput: Tidskriftsbidrag › Artikel › Vetenskaplig › Peer review
Öppen tillgångFil
Aktiviteter
-
World Microbe Forum
Rossana Coda (Talare: Ordförande)
20 juni 2021 → 24 juni 2021Aktivitet: Typer för deltagande i eller organisering av evenemang › Arrangemang av och deltagande i konferens/workshop/kurs/seminarium
-
Nuorten Tiedeakatemia (Extern organisation)
Noora Mäkelä-Salmi (Styrelsemedlem)
2021 → 2022Aktivitet: Medlemskapstyper › Medlemskap eller annan roll i forskningsnätverk
-
Optimizing dough consistency in gluten-free oat baking
Saara Sammalisto (Bihandledare) & Tuula Sontag-Strohm (Handledare)
2021Aktivitet: Examinationstyper › Handledning av annat kunskapsprov (pro gradu, licentiatavhandling)
-
Nuorten Tiedeakatemia (Extern organisation)
Noora Mäkelä (Medlem)
1 sep. 2020 → 31 aug. 2024Aktivitet: Medlemskapstyper › Medlemskap eller annan roll i forskningsnätverk
-
Journal of Agricultural and Food Chemistry (Tidskrift)
Xin Huang (Referentgranskare)
2020 → …Aktivitet: Typer för peer review av output och redaktionsarbete › Referentgranskning av manuskript