Projekt per år
Organisationsprofil
Understanding grain functionality for healthy and appealing foods
Vetenskapsgrenar
- 416 Livsmedelsvetenskap
Internationellt och inhemskt samarbete
Personer
-
Outi Brinck
- Avdelningen för livsmedels- och näringsvetenskaper - forskningstekniker
- Grain Technology research
Person: M5 Stödspersonal for undervisning och forskning, HU
-
Rossana Coda
- Avdelningen för livsmedels- och näringsvetenskaper - universitetslektor, Titeln docent
- Centret för hållbarhetsvetenskap (HELSUS)
- Grain Technology research
- Doctoral Programme in Food Chain and Health - Handledare för doktorandprogram
- Doctoral Programme in Microbiology and Biotechnology - Handledare för doktorandprogram
Person: U3 Undervisnings- och forskningspersonal, HU, undervisnings- och forskningspersonal
-
Xin Huang
- Avdelningen för livsmedels- och näringsvetenskaper - forskardoktor
- Grain Technology research
- Doctoral Programme in Food Chain and Health - Handledare för doktorandprogram
Person: U2 Undervisnings- och forskningspersonal, HU, undervisnings- och forskningspersonal
-
IntOat -Interactions of oat macromolecules and their role in the structure formation
Mäkelä-Salmi, N., Jouppila, K., Freese, R., Maina, N., Huang, X., Ramos-Diaz, J. M. & Laitinen, M.
01/05/2022 → 30/04/2025
Projekt: Forskningsprojekt
-
IceBran: Ice-structuring proteins from wheat brans to improve frozen dough/bread quality
Huang, X., Katina, K., Stoddard, F., Lopes Graça, C. A. & Hashim, M.
01/04/2022 → 30/09/2023
Projekt: Forskningsprojekt
-
InnoFoodAfrica: Locally-driven co-development of plant-based value chains towards more sustainable African food system with healthier diets and export potential
Maina, N., Fogelholm, M., Stoddard, F., Katina, K., Coda, R., Lehtinen, P. & Belachew, K.
01/08/2020 → 31/07/2023
Projekt: Forskningsprojekt
-
Leg4Life: Legumes for sustainable food system and healthy life
Pajari, A., Piironen, V., Vanhatalo, A., Simojoki, A., Jouppila, K., Kariluoto, S., Päivärinta, E., Konttinen, H., Hyytiäinen, K., Lombardini (former Lombardini-Riipinen), C., Lamminen, M., Alakukku, L., Chamlagain, B., Coda, R., Ertbjerg, P., Edelmann, M., Halmemies-Beauchet-Filleau, A., Itkonen, S., Katina, K., Knaapila, A., Kokkonen, T., Kuoppala, K., Lampi, A., Mäkelä, P., Nurmi, V., Ramos-Diaz, J. M., Salonen, A., Sandell, M., Sihvonen, M., Sontag-Strohm, T., Stoddard, F., Tenkanen, M. & Varmanen, P.
01/06/2019 → 31/08/2025
Projekt: Forskningsprojekt
-
Grain legume quality for food purposes
Stoddard, F., Piironen, V., Kariluoto, S., Lampi, A., Sontag-Strohm, T., Loponen, J., Salovaara, H. & Lizarazo , C.
01/09/2010 → …
Projekt: Forskningsprojekt
-
Gelation of cereal β-glucan after partial dissolution at physiological temperature: Effect of molecular structure
Laitinen, M., Mäkelä-Salmi, N. & Maina, N. H., aug. 2023, I: Food Hydrocolloids. 141, 7 s.Forskningsoutput: Tidskriftsbidrag › Artikel › Vetenskaplig › Peer review
Öppen tillgångFil -
Oat: Current state and challenges in plant-based food applications
Yang, Z., Xie, C., Bao, Y., Liu, F., Wang, H. & Wang, Y., mars 2023, I: Trends in Food Science & Technology. 134, s. 56-71 16 s.Forskningsoutput: Tidskriftsbidrag › Artikel › Vetenskaplig › Peer review
-
Biosynthesis of gamma-aminobutyric acid by lactic acid bacteria in surplus bread and its use in bread making
Verni, M., Vekka, A., Immonen, M., Katina, K., Rizzello, C. G. & Coda, R., juli 2022, I: Journal of Applied Microbiology. 133, 1, 15 s.Forskningsoutput: Tidskriftsbidrag › Artikel › Vetenskaplig › Peer review
Öppen tillgångFil -
Encapsulation of bioactive compounds extracted from date palm seeds (Phoenix dactylifera L.) and their use in functional food
Hashim, M. A., Huang, X., Nadtochii, L. A., Baranenko, D. A., Boulkrane, M. S. & El-Messery, T. M., 23 nov. 2022, I: Frontiers in nutrition. 9, 13 s., 1051050.Forskningsoutput: Tidskriftsbidrag › Artikel › Vetenskaplig › Peer review
Öppen tillgångFil -
Enhancing the utilization of rapeseed protein ingredients in bread making by tailored lactic acid fermentation
Wang, Y., Rosa-Sibakov, N., Edelmann, M., Sozer, N., Katina, K. & Coda, R., dec. 2022, I: Food Bioscience. 50, Part A, 10 s., 102028.Forskningsoutput: Tidskriftsbidrag › Artikel › Vetenskaplig › Peer review
Öppen tillgångFil
Aktiviteter
-
Nuorten Tiedeakatemia (Extern organisation)
Noora Mäkelä-Salmi (Styrelsemedlem)
2021 → 2022Aktivitet: Medlemskapstyper › Medlemskap eller annan roll i forskningsnätverk
-
World Microbe Forum
Rossana Coda (Talare: Ordförande)
20 juni 2021 → 24 juni 2021Aktivitet: Typer för deltagande i eller organisering av evenemang › Arrangemang av och deltagande i konferens/workshop/kurs/seminarium
-
Optimizing dough consistency in gluten-free oat baking
Saara Sammalisto (Bihandledare) & Tuula Sontag-Strohm (Handledare)
2021Aktivitet: Examinationstyper › Handledning av annat kunskapsprov (pro gradu, licentiatavhandling)
-
Journal of Agricultural and Food Chemistry (Tidskrift)
Xin Huang (Referentgranskare)
2020 → …Aktivitet: Typer för peer review av output och redaktionsarbete › Referentgranskning av manuskript
-
Nuorten Tiedeakatemia (Extern organisation)
Noora Mäkelä (Medlem)
1 sep. 2020 → 31 aug. 2024Aktivitet: Medlemskapstyper › Medlemskap eller annan roll i forskningsnätverk