Organisationsprofil

The main foci of the Research Community for Humanities and Social Sciences Education, HuSoEd Group are the learning and teaching of subjects related to humanities and social sciences in early childhood education, comprehensive education and adult education. The subjects that are mainly linked to humanities and social sciences are mother tongue and literature, Finnish as a second language, foreign languages, history, social studies, religious education, secular ethics, philosophy, and geography.

Internationellt och inhemskt samarbete Publikationer och projekt inom de senaste fem åren.

Projekt 2004 2024

Publikationer 2015 2019

Fil

Alakoulun kirjallisuuskasvatusta kartoittamassa: Lukuklaanin opettajakyselyn tuloksia

Grünthal, S., Hiidenmaa, P., Routarinne, S., Satokangas, H. & Tainio, L., feb 2019, Tutkimuksesta luokkahuoneisiin. Rautiainen, M. & Tarnanen, M. (red.). Jyväskylä: Suomen ainedidaktinen tutkimusseura ry, s. 161-181 21 s. (Ainedidaktisia tutkimuksia; nr. 15).

Forskningsoutput: Kapitel i bok/rapport/konferenshandlingKapitelVetenskapligPeer review

Alma - nimeämätön näytelmäluonnos

Grünthal, S., 2019, Aleksis Kivi: Yö ja päivä; Lea; Alma; Margareta : kriittinen editio. Paavolainen, P., Katajamäki, S., Kokko, O., Lauerma, P., Niemi, J. & Nummi, J. (red.). Helsinki: Suomalaisen Kirjallisuuden Seura, s. 92-117 26 s. (Aleksis Kiven teosten kriittiset editiot)(Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran toimituksia; nr. 1439).

Arviointi luontevaksi osaksi oppimisprosessin ohjaamista

Ouakrim-Soivio, N., apr 2019, Helsinki : Kustannusosakeyhtiö Otava.

Forskningsoutput: Övriga bidragForskning

Öppen tillgång

Between theory and practice – foreign language teacher students’ cognition of oral proficiency and grammar teaching in Sweden

Nilsson, T., Harjanne, P. M. & Rosell Steuer, P., jan 2019, I : Apples : Journal of Applied Language Studies. Vol. 13, 1, 2019, s. 113–131 18 s., Vol. 13, 1, 2019.

Forskningsoutput: TidskriftsbidragArtikelVetenskapligPeer review

Aktiviteter 2003 2020

Parliament for World's Religions. Osalistuminen

Arto Kallioniemi (Närvarande)
1 nov 20207 nov 2020

Aktivitet: Typer för deltagande i eller organisering av evenemangArrangemang av och deltagande i konferens/workshop/kurs/seminarium

NOFA 7 Nordic Conference Nordic Conference on​ Teaching and Learning in Curriculum Subjects

Arto Kallioniemi (Närvarande)
13 maj 2019

Koulujen monet kielet ja uskonnot -raportin julkistamistilaisuus

Liisa Tainio (Talare: Presentation)
24 jan 2019

Aktivitet: Typer för deltagande i eller organisering av evenemangPublic Talks

Rohkeus koskettaa (paneelikeskustelu)

Liisa Tainio (!!Speaker)
10 jan 2019

Aktivitet: Typer för tal eller presentation!!Oral presentation

Ambitious Aims, Traditional Reality. Observing Historical Literacy in Finnish Classrooms

Mikko Puustinen (!!Speaker), Amna Khawaja (!!Speaker)
14 maj 2019

Aktivitet: Typer för tal eller presentation!!Oral presentation

Apuraha Berliinin tutkijavierailuun

Markus Hilander (!!Recipient), 2015

Apuraha post doc -tutkimukseen

Apuraha post doc -tutkimukseen

Matka-apuraha Berliiniin

Matka-apuraha Budapestiin

Markus Hilander (!!Recipient), 2015

Press / media

Haastattelu Helsingin Sanomiin

Jukka Rantala

08/08/2019

Press/media: !!Press / Media

Katsomuskasvatus, mitä se on?

Saila Poulter

17/05/2019