Svenska social- och kommunalhögskolan

00014 HELSINGFORS UNIVERSITET

Finland

Organisationsprofil

Forskningsprofilen vid Svenska social- och kommunalhögskolan förenar forskning i nordisk välfärd med forskning i etniska relationer till innovativa och mångvetenskapliga ansatser. Forskningsprofilen svarar på den nordiska välfärdsmodellens nya utmaningar genom att förena expertisen inom högskolans olika forskningsområden till en stimulerande forsknings- och undervisningsmiljö.

Högskolans forskning bedrivs huvudsakligen inom fem tematiska nätverk som förenar expertisen i högskolans olika vetenskapsområden. Högskolans sex vetenskapsområden journalistik, rättsvetenskap, socialt arbete och socialpolitik, sociologi, socialpsykologi samt statskunskap med förvaltning utgör basen för den forskningsverksamhet som bedrivs i nätverken.

Nätverken är Etniska relationer, migration och tillhörighet; Välfärd, värd och insatser; Journalistik, kommunikation och delaktighet; Grupprelationer, genus och identitet och Demokrati, politiskt deltagande och institutionell förändring.

Internationellt och inhemskt samarbete Publikationer och projekt inom de senaste fem åren.

Projekt 1977 2025

Publikationer 1973 2019

A false sense of urgency is hurting social cohesion

Haavisto, A. C. & Attias, M., 21 jan 2019, 1 s.

Forskningsoutput: Övriga bidragForskning

Associations Between Identity Processes and Success in Developmental tasks during the Transition from Emerging to Young Adulthood

Mannerström, R. H., Muotka, J. & Salmela-Aro, K., 2019, (!!Accepted/In press) I : Journal of youth studies.

Forskningsoutput: TidskriftsbidragArtikelVetenskapligPeer review

Asylum in Finland in 2015: Reception, Resettlement and Relocations in the CEAS

Wahlbeck, Ö. R., 2019, (!!In preparation) Refugee Reception in Europe: Convergence and Divergence of Structures, Practices and Discourses. Amsterdam University Press

Forskningsoutput: Kapitel i bok/rapport/konferenshandlingKapitelVetenskapligPeer review

Att styra och leda handlingskapacitet i moderna offentliga organisationer

Sjöblom, S. M., Jensen, C. & Godenhjelm, S., 7 jan 2019, (!!Accepted/In press) Innovation och projektifiering: Att styra och leda handlingskapaciteten i moderna offentliga organisationer. Nordic Academic Press

Forskningsoutput: Kapitel i bok/rapport/konferenshandlingKapitelProfessionell

Book Reviews: Helander-Renvall, Elina. Sámi Society Matters

Gao, I-A., feb 2019, I : Suomen Antropologi. 43, 2, s. 121-123 3 s.

Forskningsoutput: TidskriftsbidragLitteraturöversiktVetenskapligPeer review

Open Access
Fil

Aktiviteter 1918 2019

Nya Argus (Tidskrift)

Jan Sundberg (Referentgranskare)
13 feb 2019

Aktivitet: Typer för peer review av output och redaktionsarbeteReferentgranskning av manuskript

PhD thesis supervisor of Yuan Yi.

Rolle Alho (Handledare)
20192022

Aktivitet: ExaminationstyperHandledare eller bihandledare av doktorsavhandling

Is populism good to think? Making sense of an illiberal era