Svenska social- och kommunalhögskolan

00014 HELSINGFORS UNIVERSITET

Finland

Organisationsprofil

Forskningsprofilen vid Svenska social- och kommunalhögskolan förenar forskning i nordisk välfärd med forskning i etniska relationer till innovativa och mångvetenskapliga ansatser. Forskningsprofilen svarar på den nordiska välfärdsmodellens nya utmaningar genom att förena expertisen inom högskolans olika forskningsområden till en stimulerande forsknings- och undervisningsmiljö.

Högskolans forskning bedrivs huvudsakligen inom fem tematiska nätverk som förenar expertisen i högskolans olika vetenskapsområden. Högskolans sex vetenskapsområden journalistik, rättsvetenskap, socialt arbete och socialpolitik, sociologi, socialpsykologi samt statskunskap med förvaltning utgör basen för den forskningsverksamhet som bedrivs i nätverken.

Nätverken är Etniska relationer, migration och tillhörighet; Välfärd, värd och insatser; Journalistik, kommunikation och delaktighet; Grupprelationer, genus och identitet och Demokrati, politiskt deltagande och institutionell förändring.

Internationellt och inhemskt samarbete Publikationer och projekt inom de senaste fem åren.

Personer

Foto på Rolle Alho

Rolle Alho

Person: HU, undervisnings- och forskningspersonal

20052020
Foto på Alemanji Aminkeng Atabong

Alemanji Aminkeng Atabong

Person: HU, undervisnings- och forskningspersonal, !!Visiting Scholar

20152022
Foto på Gwenaëlle Bauvois

Gwenaëlle Bauvois

Person: HU, undervisnings- och forskningspersonal

20162018
Inget foto på Mats Bergman

Mats Bergman

Person: undervisnings- och forskningspersonal

19992018

Projekt 1977 2025

Publikationer 1973 2019

Asylum in Finland in 2015: Reception, Resettlement and Relocations in the CEAS

Wahlbeck, Ö. R., 2019, (!!In preparation) Refugee Reception in Europe: Convergence and Divergence of Structures, Practices and Discourses. Amsterdam University Press

Forskningsoutput: Kapitel i bok/rapport/konferenshandlingKapitelVetenskapligPeer review

Editor of a special issue on hyperlocal media

Hujanen, J. K. (red.), Linden, T. C-G. (red.) & Lehtisaari, K. M. (red.), 2019, (!!Accepted/In press)

Forskningsoutput: Övriga bidragForskningPeer review

Efforts and Concerns for Indigenous Language Education in Taiwan

Gao, I-A., Lin, C-F. & Lin, P-I., 29 mar 2019, (!!Accepted/In press) Handbook of Indigenous Education. McKinley, E. A. & Smith, L. T. (red.). Springer

Examining Nordic hyperlocal media

Hujanen, J. K., Linden, T. C-G. & Lehtisaari, K. M., 2019, (!!Accepted/In press) I : NORDICOM Review.

Forskningsoutput: TidskriftsbidragLedareVetenskapligPeer review

Finland: Informal interdependence and occasional clashes

Niemikari, R., Raunio, T. & Moring, T. A., 21 jan 2019, Close and distant: Political executive–media relations in four countries. Johansson, K. M. & Nygren, G. (red.). Gothenburg: NORDICOM, s. 29-54 26 s.

Open Access

Aktiviteter 1918 2019

Behind the Paywall

Carl-Gustav Linden (Medlem i organisationskommitté)
23 jan 201924 jan 2019

Aktivitet: Typer för deltagande i eller organisering av evenemangArrangemang av och deltagande i konferens/workshop/kurs/seminarium

PhD thesis supervisor of Yuan Yi.

Rolle Alho (Handledare)
20192022

Aktivitet: ExaminationstyperHandledare eller bihandledare av doktorsavhandling

Tieteiden yö