Svenska social- och kommunalhögskolan

00014 HELSINGFORS UNIVERSITET

Finland

Organisationsprofil

Forskningsprofilen vid Svenska social- och kommunalhögskolan förenar forskning i nordisk välfärd med forskning i etniska relationer till innovativa och mångvetenskapliga ansatser. Forskningsprofilen svarar på den nordiska välfärdsmodellens nya utmaningar genom att förena expertisen inom högskolans olika forskningsområden till en stimulerande forsknings- och undervisningsmiljö.

Högskolans forskning bedrivs huvudsakligen inom fem tematiska nätverk som förenar expertisen i högskolans olika vetenskapsområden. Högskolans sex vetenskapsområden journalistik, rättsvetenskap, socialt arbete och socialpolitik, sociologi, socialpsykologi samt statskunskap med förvaltning utgör basen för den forskningsverksamhet som bedrivs i nätverken.

Nätverken är Etniska relationer, migration och tillhörighet; Välfärd, värd och insatser; Journalistik, kommunikation och delaktighet; Grupprelationer, genus och identitet och Demokrati, politiskt deltagande och institutionell förändring.

Internationellt och inhemskt samarbete Publikationer och projekt inom de senaste fem åren.

Adoption from care in Finland: Currently an uncommon alternative to foster care

Eriksson, P. K. & Pösö, T., 2020, (!!Accepted/In press) Adoption From Care . Pösö, T., Marit, S. & Thoburn, J. (red.). Policy Press

Forskningsoutput: Kapitel i bok/rapport/konferenshandlingKapitelVetenskapligPeer review

Öppen tillgång
Fil

At the Crossroads of Hobby, Community Work and Media Business: – Nordic and Russian Hyperlocal Practitioners

Hujanen, J., Dovbysh, O., Tenor, C., Grönlund, M., Lehtisaari, K. & Linden, C-G., 27 apr 2020, The Routledge Companion to Local Media and Journalism. Baines, D. & Gulyas, A. (red.). Routledge

Buurisodan perimä kehitysmaauutisissa

Kivikuru, U., mar 2020, Kaiken maailman jutut : Kehitysmaauutistoimisto IPS Suomessa 1985-2020. Sundström, M. (red.). Helsinki: Inter Press Service, s. 85-92 8 s.

Forskningsoutput: Kapitel i bok/rapport/konferenshandlingKapitelAllmänheten

Fil

Ämnesföreståndare, vikarie, sociologi

Jan Wickman (Deltagare)