Foto på Anna-Maija Lampi
  • PL 66 (Agnes Sjöbergin katu 2)

    00014

    Finland

1987 …2019
Om du gjort några ändringar i Pure kommer de visas här snart.

Publikationer 1987 2019

Filter
Kapitel
2014

Rye as a Source of Phytosterols, Tocopherols, and Tocotrienols

Piironen, V. & Lampi, A-M., 2014, Rye and Health. Poutanen, K. & Åman, P. (red.). St. Paul, MN: AACC International, s. 131-158 28 s.

Forskningsoutput: Kapitel i bok/rapport/konferenshandlingKapitelVetenskapligPeer review

2011

Bioactive Lipids in Cereals and Cereal Products

Moazzami, A. L., Lampi, A-M. & Kamal-Eldin, A., 2011, Fruit and Cereal Bioactives: Sources, Chemistry, and Applications. Tokusoglu, Ö. & Hall III, C. (red.). CRC Press, s. 229-249 21 s.

Forskningsoutput: Kapitel i bok/rapport/konferenshandlingKapitelVetenskapligPeer review

2009

Berry seed and grapeseed oils

Lampi, A-M. & Heinonen, M., 2009, Gourmet and Health-Promoting Speciality Oils. Moreau, R. A. & Kamal-Eldin, A. (red.). Urbana, IL: AOCS Press, s. 215-235 (AOCS Monograph Series on Oilseeds; nr. 3).

Forskningsoutput: Kapitel i bok/rapport/konferenshandlingKapitelVetenskapligPeer review

Chapter 7: Micronutrients and Phytochemcials in Wheat Grain

Piironen, V., Lampi, A-M., Ekholm, P., Salmenkallio-Marttila, M. & Liukkonen, K-H., 2009, Wheat: Chemistry and Technology. Khan P., K. & Shewry, P. (red.). 4 red. AACC International, s. 179-222

Forskningsoutput: Kapitel i bok/rapport/konferenshandlingKapitelVetenskapligPeer review

Micronutrients and phytochemicals in wheat grain

Piironen, V., Lampi, A-M., Ekholm, P., Salmenkallio-Marttila, M. & Liukkonen, K-H., 2009, Wheat: chemistry and technology. E. B. K. K. A. P. R. S. (red.). St. Paul: AACC International, s. 179-222 44 s.

Forskningsoutput: Kapitel i bok/rapport/konferenshandlingKapitelVetenskapligPeer review

Sterols

Nyström, L., Nurmi, T., Lampi, A-M. & Piironen, V., 2009, Healthgrain methods: analysis of bioactive components in small grain cereals. E. B. P. R. S. A. J. L. W. (red.). St Paul, Minn: AACC International, s. 7-14 8 s.

Forskningsoutput: Kapitel i bok/rapport/konferenshandlingKapitelVetenskapligPeer review

Tocopherols and tocotrienols

Lampi, A-M. & Piironen, V., 2009, Healthgrain methods: analysis of bioactive components in small grain cereals. E. B. P. R. S. A. J. L. W. (red.). St Paul, Minn: AACC International, s. 15-23 9 s.

Forskningsoutput: Kapitel i bok/rapport/konferenshandlingKapitelVetenskapligPeer review

2008

Oxidation of cholesterol and phytosterols

Kamal-Eldin, A. & Lampi, A-M., 2008, Lipid oxidation pathways, Vol.2. E. A. K-E. A. D. B. M. (red.). Urbana, Ill: AOCS Press, s. 111-126 16 s.

Forskningsoutput: Kapitel i bok/rapport/konferenshandlingKapitelVetenskapligPeer review

2007

Influence of germination conditions on the bioactivity of rye

Liukkonen, K-H., Katina, K., Kaukovirta-Norja, A., Lampi, A-M., Kariluoto, S., Piironen, V., Heinonen, S-M., Adlercreutz, H., Nurmi, A., Pihlava, J-M. & Poutanen, K., 2007, Whole grains and health. Marquart, L., Jacobs, D. R., MacIntosh, G. H., Poutanen, K. & Reicks, M. (red.). Ames, Iowa: Blackwell Publishing, s. 229-239 11 s.

Forskningsoutput: Kapitel i bok/rapport/konferenshandlingKapitelVetenskapligPeer review

2004

Analysis of phytosterols in foods

Lampi, A-M., Toivo, J. & Piironen, V., 2004, Phytosterols as functional food components and nutraceuticals. Dutta, P. (red.). New York: Marcel Dekker, s. 33-73

Forskningsoutput: Kapitel i bok/rapport/konferenshandlingKapitelVetenskapligPeer review

Importance of phytosterols, folates and other bioactive compounds in cereals

Piironen, V., Kariluoto, S. & Lampi, A. M., 2004, Dietary Fibre, Bio-active Carbohydrates for Food and Feed. Wageningen Academic Publishers, s. 135-140 6 s.

Forskningsoutput: Kapitel i bok/rapport/konferenshandlingKapitelVetenskapligPeer review

Occurrence and levels of phytosterols in foods

Piironen, V. & Lampi, A-M., 2004, Phytosterols as finctional food components and nutraceuticals. Dutta, P. (red.). New York: Marcel Dekker, 1 s.

Forskningsoutput: Kapitel i bok/rapport/konferenshandlingKapitelVetenskapligPeer review

2002

Tocopherols and tocotrienols from oil and cereal grains

Lampi, A-M., Kamal-Eldin, A. & Piironen, V., 2002, Functional Foods. Biochemical and Processing aspects: Functional Foods. Biochemical and Processing aspects. Shi, J., Mazza, G. & Le Maguer, M. (red.). Boca Raton, FL, USA: CRC Press, s. 1-38

Forskningsoutput: Kapitel i bok/rapport/konferenshandlingKapitelVetenskapligPeer review