• PL 27 (Latokartanonkaari 5)

    00014

    Finland

  • Viikinkaari 1, Biocentre 3

    00790 Helsinki

    Finland

  • Viikinkaari 1, Biokeskus 3

    00790 Helsinki

    Finland

20172023

Research output per year

Om du gjort några ändringar i Pure kommer de visas här snart.

Personlig profil

Information om forskning och undervisning

Hanna is an associate proferssor in sustainable food systems. Her role involves development of new research projects and international collaborations related to sustainable food systems. Her expertise include life cycle assessment, sustainable farming systems, carbon footprint, cellular agriculture and novel foods. 

Utbildning / akademisk kvalifikation

Biology, PhD, Oxfordin yliopisto

21 apr 200715 okt 2011

Agroecology, Maisteri, Helsingfors universitet

Postdoctoral Researcher, University of London, London School of Hygiene & Tropical Medicine

1 mar 201610 sep 2017

Postdoctoral Researcher, European Commission – Joint Research Centre

16 okt 201131 dec 2015

Vetenskapsgrenar

  • 4111 Jordbruksvetenskap
  • 1172 Miljövetenskap

Internationellt och inhemskt samarbete Publikationer och projekt inom de senaste fem åren.

Publikationer

Life cycle assessment of cell-cultured egg albumin

Maljanen, N-L., Ercili-Cura, D., Kujanpää, L., Landowski, C., Nordlund, E., Ryynänen, T. & Tuomisto, H., 2020.

Forskningsoutput: KonferensbidragSammanfattning

Öppen tillgång

The impact of environmental changes on the yield and nutritional quality of fruits, nuts and seeds: a systematic review

Alae-Carew, C., Nicoleau, S., Bird, F. A., Hawkins, P., Tuomisto, H., Haines, A., Dangour, A. D. & Scheelbeek, P. F. D., 30 jan 2020, I : Environmental Research Letters. 15, 2, 14 s., 023002.

Forskningsoutput: TidskriftsbidragÖversiktsartikelVetenskapligPeer review

Öppen tillgång
Fil

The Post-Anthropocene Diet: Navigating Future Diets for Sustainable Food Systems

Mazac, R. & Tuomisto, H. L., 2 mar 2020, I : Sustainability. 12, 6, 15 s., 2355.

Forskningsoutput: TidskriftsbidragArtikelVetenskapligPeer review

Öppen tillgång
Fil
Fil

CULTURED MEAT AND CHANGING RURAL AREAS

Räty, N. S., Ryynänen, T. & Tuomisto, H., 6 okt 2019.

Forskningsoutput: KonferensbidragPoster

Projekter

Aktiviteter

Tiedolla hyönteisalan tulevaisuuteen hankkeen tulostenjulkistamisseminaari

Hanna Tuomisto (Närvarande)
31 jan 2020

Aktivitet: Typer för deltagande i eller organisering av evenemangArrangemang av och deltagande i konferens/workshop/kurs/seminarium

Exploratory Workshop on Urban Agriculture

Hanna Tuomisto (Närvarande)
21 jan 2020

Aktivitet: Typer för deltagande i eller organisering av evenemangArrangemang av och deltagande i konferens/workshop/kurs/seminarium

Role of computer sciences in exploring future sustainable food systems

Hanna Tuomisto (!!Speaker)
27 maj 2020

Aktivitet: Typer för tal eller presentation!!Invited talk

Environmental impacts of transforming agriculture with cellular agriculture and agroecological symbiosis

Hanna Tuomisto (!!Speaker)
9 jan 2020

Aktivitet: Typer för tal eller presentation!!Oral presentation

Environmental impacts of novel food production technologies

Hanna Tuomisto (!!Invited speaker)
3 feb 2020

Aktivitet: Typer för tal eller presentation!!Invited talk

Tidningsurklipp

Can making food from CO2 help our overburdened planet?

Hanna Tuomisto

29/05/2020

1 objekt av Mediabevakning

Press/media: !!Press / Media

Which milk alternative should we be drinking?

Hanna Tuomisto

11/02/2020

1 objekt av Mediabevakning

Press/media: !!Press / Media

Viljeltyä lihaa lautaselle?

Hanna Tuomisto

10/02/2020

1 objekt av Mediabevakning

Press/media: !!Press / Media

Diets and future food production -podcast

Hanna Tuomisto

08/12/2019

1 Mediabidrag

Press/media: !!Press / Media

Viljelty liha ja muuttuvat maaseudut

Niko Santeri Räty, Hanna Tuomisto, Toni Ryynänen, Jana Moritz & Elizabeth Ellen Ernst

20/11/2019

1 Mediabidrag

Press/media: !!Press / Media