• PL 27 (Latokartanonkaari 5)

    00014

    Finland

  • Viikinkaari 1, Biokeskus 3

    00790 Helsinki

    Finland

Accepterar forskarstudenter

20182023
Om du gjort några ändringar i Pure kommer de visas här snart.

Personlig profil

Information om forskning och undervisning

Hanna is an associate proferssor in sustainable food systems. Her role involves development of new research projects and international collaborations related to sustainable food systems. Her expertise include life cycle assessment, sustainable farming systems, carbon footprint, cellular agriculture and novel foods. 

Utbildning / akademisk kvalifikation

Biology, PhD, Oxfordin yliopisto

21 apr 200715 okt 2011

Agroecology, Maisteri, Helsingfors universitet

Postdoctoral Researcher, University of London, London School of Hygiene & Tropical Medicine

1 mar 201610 sep 2017

Postdoctoral Researcher, European Commission – Joint Research Centre

16 okt 201131 dec 2015

Keywords

  • 4111 Jordbruksvetenskap
  • 1172 Miljövetenskap

Internationellt och inhemskt samarbete Publikationer och projekt inom de senaste fem åren.

Publikationer 2018 2019

Artificial, In-vitro or Cultured? A Conceptual Analysis of Meat from Cell-Cultures

Räty, N. S., Tuomisto, H. & Ryynänen, T., 9 maj 2019.

Forskningsoutput: KonferensbidragSammanfattningForskning

Fil

The complexity of sustainable diets

Tuomisto, H. L., maj 2019, I : Nature Ecology & Evolution. 3, 5, s. 720-721 2 s.

Forskningsoutput: TidskriftsbidragLedareVetenskaplig

The eco‐friendly burger: Could cultured meat improve the environmental sustainability of meat products?

Tuomisto, H. L., jan 2019, I : EMBO Reports. 20, 1, 6 s., 47395.

Forskningsoutput: TidskriftsbidragLedareVetenskaplig

Challenges of prospective life cycle assessment of emerging cell-culture based technologies for food production

Tuomisto, H., 2 dec 2018, s. 444.

Forskningsoutput: KonferensbidragSammanfattningForskning

Projekter 2018 2023

Aktiviteter 2018 2020

New Food Conference

Hanna Tuomisto (!!Speaker)
23 apr 202024 apr 2020

Aktivitet: Typer för tal eller presentation!!Invited talk

“BUT WHAT ABOUT THE FARMERS?”: HOW TO MEET THE ECONOMIC AND SOCIAL CHALLENGES OF FOOD INNOVATIONS?

Hanna Tuomisto (!!Speaker)
24 apr 2020

Aktivitet: Typer för tal eller presentation!!Invited talk

New protein sources from new perspectives -Towards healthy and sustainable diets

Hanna Tuomisto (Närvarande)
15 jan 2019

Aktivitet: Typer för deltagande i eller organisering av evenemangArrangemang av och deltagande i konferens/workshop/kurs/seminarium

Frontiers in sustainable food systems (Tidskrift)

Hanna Tuomisto (Referentgranskare)
19 feb 2019

Aktivitet: Typer för peer review av output och redaktionsarbeteReferentgranskning av manuskript

Press / media

Euronews: interview for news program about sustainability of meat substitutes

Hanna Tuomisto

14/06/2019

1 objekt av mediabevakning

Press/media: !!Press / Media

Tubettajien haastattelu YouTube videoon ruoantuotannon kestävyydestä

Hanna Tuomisto

16/05/2019

1 objekt av mediabevakning

Press/media: !!Press / Media

Onko luomu ympäristöteko? (Haastattelu Kuluttaja-lehteen)

Hanna Tuomisto

06/03/2019

1 objekt av mediabevakning

Press/media: !!Press / Media

A-studio: Tulevaisuuden ruoka

Hanna Tuomisto

18/09/2018

1 objekt av mediabevakning

Press/media: !!Press / Media