Om du gjort några ändringar i Pure kommer de visas här snart.

Personlig profil

Vetenskapsgrenar

• 113 Data- och informationsvetenskap

Internationellt och inhemskt samarbete Publikationer och projekt inom de senaste fem åren.

Publikationer 2016 2018

• 3 Konferensbidrag
  • 2 Beställd rapport
  • 2 Artikel

Learning Non-parametric Markov Networks with Mutual Information

Leppä-Aho, J., Räisänen, S., Yang, X. & Roos, T., 2018, Proceedings of the Ninth International Conference on Probabilistic Graphical Models. Kratochvíl, V. & Studený, M. (red.). Vol. 72. s. 213-224 12 s. (Proceedings of Machine Learning Research; vol. 72).

Forskningsoutput: Kapitel i bok/rapport/konferenshandlingKonferensbidragVetenskapligPeer review

Minimax Optimal Bayes Mixtures for Memoryless Sources over Large Alphabets

Jääsaari, E., Leppä-Aho, J., Silander, T. & Roos, T., 2018, Proceedings of 29th International Conference on Algorithmic Learning Theory. Janoos, F., Mohri, M. & Sridharan, K. (red.). Vol. 83. s. 470-488 (Proceedings of Machine Learning Research; vol. 83).

Öppen tillgång

Quotient Normalized Maximum Likelihood Criterion for Learning Bayesian Network Structures

Silander, T., Leppä-Aho, J., Jääsaari, E. & Roos, T., 2018, Proceedings of the 21st International Conference on Artificial Intelligence and Statistics (AISTATS) 2018. Storkey, A. & Perez-Cruz, F. (red.). PMLR, s. 948-957 10 s. (Proceedings of Machine Learning Research; vol. 84).

Öppen tillgång

Learning Gaussian graphical models with fractional marginal pseudo-likelihood

Leppä-Aho, J., Pensar, J., Roos, T. T. & Corander, J., 11 jan 2017, I : International Journal of Approximate Reasoning. 83, s. 21-42 22 s.

Forskningsoutput: TidskriftsbidragArtikelVetenskapligPeer review

Fil

Proceedings of the Tenth Workshop on Information Theoretic Methods in Science and Engineering

Jacquet, P. (red.), Leppä-Aho, J. (red.) & Roos, T. (red.), 2017, Helsinki: Department of Computer Science, University of Helsinki. 43 s. (Series of Publications B; vol. B-2017-3)