Foto på Kati Katina

Kati Katina

Associate professor

  • PL 66 (Agnes Sjöbergin katu 2)

    00014

    Finland

19992021
Om du gjort några ändringar i Pure kommer de visas här snart.

Personlig profil

Vetenskapsgrenar

  • 416 Livsmedelsvetenskap

Internationellt och inhemskt samarbete Publikationer och projekt inom de senaste fem åren.

Publikationer 1999 2019

Biochemical characterization and technofunctional properties of bioprocessed wheat bran protein isolates

Arte, E., Huang, X., Nordlund, E. & Katina, K., 15 aug 2019, I : Food Chemistry. 289, s. 103-111 9 s.

Forskningsoutput: TidskriftsbidragArtikelVetenskapligPeer review

Characterization of indigenous Pediococcus pentosaceus, Leuconostoc kimchii, Weissella cibaria and Weissella confusa for faba bean bioprocessing

Rizzello, C. G., Coda, R., Wang, Y., Verni, M., Kajala, I., Katina, K. & Laitila, A., 2 aug 2019, I : International Journal of Food Microbiology. 302, s. 24-34 11 s.

Forskningsoutput: TidskriftsbidragArtikelVetenskapligPeer review

Öppen tillgång
Fil

Impact of in situ produced exopolysaccharides on rheology and texture of fava bean protein concentrate

Xu, Y., Coda, R., Holopainen-Mantila, U., Laitila, A., Katina, K. & Tenkanen, M., jan 2019, I : Food Research International. 115, s. 191-199 9 s.

Forskningsoutput: TidskriftsbidragArtikelVetenskapligPeer review

Öppen tillgång
Fil

Influence of dextran synthesized in situ on the rheological, technological and nutritional properties of whole grain pearl millet bread

Wang, Y., Compaore-Sereme, D., Sawadogo-Lingani, H., Coda, R., Katina, K. & Maina, N. H., 1 jul 2019, I : Food Chemistry. 285, s. 221-230 10 s.

Forskningsoutput: TidskriftsbidragArtikelVetenskapligPeer review

Projekter 2005 2021

Aktiviteter 2003 2019

  • 5 Public Talks
  • 3 Akademisk besök på annan institution
  • 2 Medlemskap eller annan role i inhemsk/internationell kommitté, råd, styrelse
  • 1 Arrangemang av och deltagande i konferens/workshop/kurs/seminarium

DIL, Deutsches Institut für Lebensmitteltechnik e.V. (German Institute of Food Technology), D-49610 Quackenbrück

Fred Stoddard (Besökande forskare), Kati Kristiina Katina (Besökande forskare), Kirsi Jouppila (Besökande forskare)
23 okt 201924 okt 2019

Aktivitet: Typer för besök till extern institutionAkademisk besök på annan institution

DIL, Deutsches Institut für Lebensmitteltechnik e.V. (German Institute of Food Technology), D-49610 Quackenbrück

Fred Stoddard (Besökande forskare), Kati Kristiina Katina (Besökande forskare)
17 jan 201818 jan 2018

Aktivitet: Typer för besök till extern institutionAkademisk besök på annan institution

Healthgrain forum (Extern organisation)

Kati Katina (Ordförande)
20 apr 2014

Aktivitet: MedlemskapstyperMedlemskap eller annan role i inhemsk/internationell kommitté, råd, styrelse

NJF seminar: Nordic heritage varieties of cereals

Kati Katina (Talare: Inledningsanförande (keynote))
16 jul 2014

Aktivitet: Typer för deltagande i eller organisering av evenemangPublic Talks

AACC annual conference

Kati Katina (Talare: Inledningsanförande (keynote))
29 sep 2014

Aktivitet: Typer för deltagande i eller organisering av evenemangPublic Talks