Om du gjort några ändringar i Pure kommer de visas här snart.

Personlig profil

Utbildning / akademisk kvalifikation

Food Technology, M.Sc

Vetenskapsgrenar

  • 416 Livsmedelsvetenskap

Internationellt och inhemskt samarbete Publikationer och projekt inom de senaste fem åren.

Publikationer 2018 2019

Centrifugal fractionation of softwood extracts improves the biorefinery workflow and yields functional emulsifiers

Valoppi, F., Lahtinen, M., Bhattarai, M., Kirjoranta, S., Juntti, V., Peltonen, L., Kilpeläinen, P. O. & Mikkonen, K. S., 7 sep 2019, I : Green Chemistry. 21, 17, s. 4691-4705 15 s.

Forskningsoutput: TidskriftsbidragArtikelVetenskapligPeer review

Öppen tillgång
Fil

Environmentally-compatible alkyd paints stabilized by wood hemicelluloses

Mikkonen, K. S., Kirjoranta, S., Xu, C., Hemming, J., Pranovich, A., Bhattarai, M., Peltonen, L., Kilpeläinen, P., Maina, N., Tenkanen, M., Lehtonen, M. & Willför, S., 16 mar 2019, I : Industrial Crops and Products. 133, s. 212-220

Forskningsoutput: TidskriftsbidragArtikelVetenskapligPeer review

Öppen tillgång
Fil

Functionality of spruce galactoglucomannans in oil-in-water emulsions

Bhattarai, M., Pitkänen, L. M., Kitunen, V., Korpinen, R., Ilvesniemi, H., Kilpeläinen, P. O., Lehtonen, M. I. & Mikkonen, K. S., 2019, I : Food Hydrocolloids. 86, s. 154-161

Forskningsoutput: TidskriftsbidragArtikelVetenskapligPeer review

Öppen tillgång
Fil

The role of associative properties of spruce galactoglucomannans in emulsion stabilization

Bhattarai, M., Valoppi, F., Kilpelainen, P. O. & Mikkonen, K. S., 11 jun 2019, 20th Gums & Stabilisers for the Food Industry Conference.

Forskningsoutput: Kapitel i bok/rapport/konferenshandlingKonferensbidragVetenskaplig

Projekter 2016 2020

Priser

EIT FOODIO-Food Solutions Award

Mamata Bhattarai (!!Recipient), Pia C Silventoinen (!!Recipient), Mohammad Azizkhani (!!Recipient), Laura Toppinen (!!Recipient), Sharon Abderhalden (!!Recipient), Maite Iriondo (!!Recipient), Beatriz Fernandez (!!Recipient), Valeria Belokhvostov (!!Recipient), Lital Cohen (!!Recipient) & Michael Faivush (!!Recipient), 12 dec 2018

Pris: Pris och hedersbetygelser

Aktiviteter 2016 2019

Spruce gum as a sustainable food ingredient from trees

Mamata Bhattarai (!!Speaker)
9 maj 2019

Aktivitet: Typer för tal eller presentation!!Oral presentation

The potential role of associative properties of spruce galactoglucomannans in emulsion stabilization

Mamata Bhattarai (!!Speaker)
14 jun 2019

Aktivitet: Typer för tal eller presentation!!Oral presentation

Applied sciences (Tidskrift)

Mamata Bhattarai (Referentgranskare)
11 mar 2019

Aktivitet: Typer för peer review av output och redaktionsarbeteReferentgranskning av manuskript

Division of Chemistry of Renewable Resources, Department of Chemistry, University of Natural Resources and Life Sciences Vienna, Konrad-Lorenz-Straße 24, 3432 Tulln an der Donau

Mamata Bhattarai (Besökande forskare)
18 mar 20193 maj 2019

Aktivitet: Typer för besök till extern institutionAkademisk besök på annan institution

Miljö-, livsmedels- och biovetenskapliga forskarskolan (Organisation)

Mamata Bhattarai (Medlem)
1 jan 2018

Aktivitet: MedlemskapstyperMedlemskap eller annan roll i inhemskt/internationellt offentligt organ