Om du gjort några ändringar i Pure kommer de visas här snart.

Personlig profil

Meritförteckning

Professor Päivi Palojoki is the head of a research group, Food, culture and learning,at the Faculty of Educational Sciences, University of Helsinki, Finland. Her research focuses on subject-didactic questions related to the teaching and learning of home economics within various cultural settings and school levels, ranging from comprehensive school to higher education. She is especially interested in formal teaching and learning situations, such as in the classroom, but also examines informal learning environments such as homes or NGOs.

 

Meritförteckning

Professor Päivi Palojoki is the head of a research group, Food, culture and learning,at the Faculty of Educational Sciences, University of Helsinki, Finland. Her research focuses on subject-didactic questions related to the teaching and learning of home economics within various cultural settings and school levels, ranging from comprehensive school to higher education. She is especially interested in formal teaching and learning situations, such as in the classroom, but also examines informal learning environments such as homes or NGOs.

The whole research group has actively promoted national and international research co-operation, participated in discussions on our latest research findings, consulted, and tutored young researchers, as well as organized expert meetings, seminars, and symposiums. 

http://blogs.helsinki.fi/kotitalouspedagogiikka/

 

Meritförteckning

Professor Päivi Palojoki är professor vid Helsingfors universitet. Hon har genom sin forskargärning gjort betydande insatser som är direkt relaterad till den utbildning och forskning som bedrivs vid institutionen och fortsatt samarbete är planerat. Genom sin förmåga att belysa hur förändringar i samhället får konsekvenser för undervisning i skolämnet hem- och konsumentkunskap och att dessa kräver nya pedagogiska lösningar har hon bidragit till nya perspektiv och kunskaper. Hon har också lyft skolmåltidens betydelse för lärande om mat och näring.

 

Professor Päivi Palojoki forskning handlar om mat, kultur och lärande. Framförallt har fokus varit på undervisning och lärande inom skolämnet hem- och konsumentkunskap men hon har även intresserat sig för pedagogik och lärande i stort, mångfald och jämlikhet i relation till skola och lärande samt didaktik och verktyg för lärande om mat, hälsa och hållbar utveckling. 

Meritförteckning

Professor Päivi Palojoki är professor vid Helsingfors universitet. Hon har genom sin forskargärning gjort betydande insatser som är direkt relaterad till den utbildning och forskning som bedrivs vid institutionen och fortsatt samarbete är planerat. Genom sin förmåga att belysa hur förändringar i samhället får konsekvenser för undervisning i skolämnet hem- och konsumentkunskap och att dessa kräver nya pedagogiska lösningar har hon bidragit till nya perspektiv och kunskaper. Hon har också lyft skolmåltidens betydelse för lärande om mat och näring.

 

http://blogs.helsinki.fi/kotitalouspedagogiikka/ 

Professor Päivi Palojoki forskning handlar om mat, kultur och lärande. Framförallt har fokus varit på undervisning och lärande inom skolämnet hem- och konsumentkunskap men hon har även intresserat sig för pedagogik och lärande i stort, mångfald och jämlikhet i relation till skola och lärande samt didaktik och verktyg för lärande om mat, hälsa och hållbar utveckling. 

Externa befattningar

Gästprofessor, University of Göteborg, Göteborg

1 jan 201831 dec 2018

Keywords

  • 516 Pedagogik

Internationellt och inhemskt samarbete Publikationer och projekt inom de senaste fem åren.

Publikationer 1986 2019

Aims and challenges of handicraft and home economics education in Estonia

Paas, K. & Palojoki, P., maj 2019, I : International Journal of Consumer Studies. 43, 3, s. 289-297 9 s.

Forskningsoutput: TidskriftsbidragArtikelVetenskapligPeer review

Öppen tillgång
Fil

Becoming a handicraft and home economics teacher. A storied identity of student teachers in Estonia.

Paas, K. & Palojoki, P., 2019, (!!In preparation) I : European Journal of Teacher Education.

Forskningsoutput: TidskriftsbidragArtikelVetenskapligPeer review

From nutrition education to food education – Finnish experiences

Kauppinen, E. K. & Palojoki, P. E., 2019, Proceedings from the 2017 Food and Society conference in Kuala Lumpur: Proceedings from the 2017 Food and Society conference in Kuala Lumpur. Olmedo, E. & Chan Suet Kay, R. (red.). Malaysia, Vol. 2019. s. 318-332 25 s.

Forskningsoutput: Kapitel i bok/rapport/konferenshandlingKapitelVetenskapligPeer review

Genus i HK-rummet

Pipping Ekström, M. & Palojoki, P. E., 2019, (!!Accepted/In press) Mat och ätande: Sociologiska perspektiv. Lund: Studentlitteratur, Vol. 2019.

Forskningsoutput: Kapitel i bok/rapport/konferenshandlingKapitelVetenskapligPeer review

Hemmets matarbete i förändring

Palojoki, P. E. & Pipping Ekström, M., 2019, (!!Accepted/In press) Mat och ätande: Sociologiska perspektiv. Lund: Studentlitteratur, Vol. 2019.

Forskningsoutput: Kapitel i bok/rapport/konferenshandlingKapitelVetenskapligPeer review

Projekter 2005 2019

Priser

Doctor of Philosophy Honoris causa, University of Gothenburg

Päivi Palojoki (!!Recipient), 20 okt 2017

Pris: Pris och hedersbetygelser

Nominee for the Magister Bonus price

Päivi Palojoki (!!Recipient), 2002

Pris: Pris och hedersbetygelser

Prize for the 30 years of service at the University of Helsinki

Päivi Palojoki (!!Recipient), 14 feb 2018

Pris: Pris och hedersbetygelser

Ruokatoimittajien Ideasipuli 2012

Päivi Palojoki (!!Recipient), 14 mar 2012

Pris: Pris och hedersbetygelser

Teacher of the Year

Päivi Palojoki (!!Recipient), 1994

Pris: Pris och hedersbetygelser

Aktiviteter 1989 2019

The Swedish Committee for Home Economics Science, conference 2019

Päivi Palojoki (!!Speaker)
7 jan 20198 jan 2019

Aktivitet: Typer för tal eller presentation!!Invited talk

NERA / NFPF 2019 : Global education

Päivi Palojoki (Abstract reviewer)
2019 → …

Aktivitet: Typer för deltagande i eller organisering av evenemangArrangemang av och deltagande i konferens/workshop/kurs/seminarium

University of Göteborg, Göteborg, Sweden

Päivi Palojoki (Besökande forskare)
13 maj 201917 maj 2019

Aktivitet: Typer för besök till extern institutionAkademisk besök på annan institution

FinED network, Scientific article writing workshop at Varala Sports Institute

Päivi Palojoki (Deltagare)
9 maj 201910 maj 2019

Aktivitet: Andra aktivitetstyperTyper av övriga aktiviteter - Extern undervisning och koordinering av ämne

NERA / NFPF 2019

Päivi Palojoki (Abstract reviewer)
2019 → …

Aktivitet: Typer för deltagande i eller organisering av evenemangArrangemang av och deltagande i konferens/workshop/kurs/seminarium

Press / media

Ruoka-Suomi TV-sarja, Yle-teema, asiantuntija

Päivi Palojoki

16/03/2015

1 mediabidrag

Press/media: !!Press / Media

Ruokakulttuurin muuttuvat trendit

Päivi Palojoki

11/08/2011

1 mediabidrag

Press/media: !!Press / Media

Ruoka ja design Berliinin DMY-messuilla

Päivi Palojoki

06/06/2011

1 mediabidrag

Press/media: !!Press / Media

Suomalainen ruokakulttuuri ja SRE

Päivi Palojoki

13/05/2011

1 mediabidrag

Press/media: !!Press / Media

Ruokakulttuurin lahjoitusprofessuuri Helsingin yliopistoon

Päivi Palojoki

28/02/2011

1 mediabidrag

Press/media: !!Press / Media