Foto av Riikka Keto-Timonen
  • PL 66 (Agnes Sjöbergin katu 2), B422

    HELSINGIN YLIOPISTO

    Finland

  • PL 66 (Agnes Sjöbergin katu 2)

    00014

    Finland

20002020

Forskningsoutput per år

Om du gjort några ändringar i Pure kommer de visas här snart.

Publikationer

2020

High prevalence of Clostridium botulinum in vegetarian sausages

Pernu, N., Keto-Timonen, R., Lindström, M. & Korkeala, H., okt 2020, I : Food Microbiology. 91, 5 s., 103512.

Forskningsoutput: TidskriftsbidragArtikelVetenskapligPeer review

Öppen tillgång
Fil
2019

Insights into the Phylogeny and Evolution of Cold Shock Proteins: From Enteropathogenic Yersinia and Escherichia coli to Eubacteria

Tao, Y., Keto-Timonen, R., Jiang, X., Virtanen, J-P. & Korkeala, H., 2 aug 2019, I : International Journal of Molecular Sciences. 20, 16, 14 s., 4059.

Forskningsoutput: TidskriftsbidragArtikelVetenskapligPeer review

Öppen tillgång

Prevalence and Dynamics of Pathogenic Yersinia enterocolitica 4/O:3 Among Finnish Piglets, Fattening Pigs, and Sows

Koskinen, J., Keto-Timonen, R., Virtanen, S., Vilar, M. J. & Korkeala, H., 6 dec 2019, I : Foodborne Pathogens and Disease. 16, 12, s. 831-839 9 s.

Forskningsoutput: TidskriftsbidragArtikelVetenskapligPeer review

Öppen tillgång
Fil

Role of DEAD-box RNA helicase genes in the growth of Yersinia pseudotuberculosis IP32953 under cold, pH, osmotic, ethanol and oxidative stresses

Jiang, X., Keto-Timonen, R., Skurnik, M. & Korkeala, H., 9 jul 2019, I : PLoS One. 14, 7, 13 s., e0219422.

Forskningsoutput: TidskriftsbidragArtikelVetenskapligPeer review

Öppen tillgång
Fil

Shopping Detail Information and Home Freezer Sampling Confirmed the Role of Commercial, Modified-Atmosphere Packaged Meatballs as a Vehicle for Listeriosis in Finland

Keto-Timonen, R., Markkula, A., Halkilahti, J., Huttunen, R., Räsänen, S., Salmenlinna, S., Heikkilä, A., Puisto, M., Närhinen, M., Hakkinen, M., Korkeala, H. & Jalava, K., 6 aug 2019, I : Frontiers in public health. 7, 6 s., 216.

Forskningsoutput: TidskriftsbidragArtikelVetenskapligPeer review

Öppen tillgång
Fil

Strategiatyöpaja: eläinlääkärikoulutuksen suuntaviivat vuoteen 2030

Säde, E. & Keto-Timonen, R., jun 2019, I : Suomen eläinlääkärilehti. 125, 5, s. 288-289 2 s.

Forskningsoutput: TidskriftsbidragArtikelProfessionell

Suomalaisen naudan maksan kampylobakteerit ja hygieeninen laatu

Luoto, J., Keto-Timonen, R. & Kivistö, R., 2019.

Forskningsoutput: KonferensbidragPoster

2018
Öppen tillgång
Fil

Growth of Yersinia pseudotuberculosis Strains at Different Temperatures, pH Values, and NaCl and Ethanol Concentrations

Keto-Timonen, R., Pöntinen, A., Aalto-Araneda, M. & Korkeala, H., jan 2018, I : Journal of Food Protection. 81, 1, s. 142-149 8 s.

Forskningsoutput: TidskriftsbidragArtikelVetenskapligPeer review

2016

Cold shock proteins: A minireview with special emphasis on Csp-family of enteropathogenic Yersinia

Keto-Timonen, R. O., Hietala, N. M., Palonen, E. M., Hakakorpi, A., Lindström, M. K. & Korkeala, H. J., 22 jul 2016, I : Frontiers in Microbiology. 7, 7 s., 1151.

Forskningsoutput: TidskriftsbidragÖversiktsartikelVetenskapligPeer review

Öppen tillgång
Fil

Large diversity of porcine Yersinia enterocolitica 4/O:3 in eight European countries assessed by multiple-locus variable-number tandem-repeat analysis

Alakurtti, S. M., Keto-Timonen, R. O., Virtanen, S. E., Ortiz Martinez, M. D. P., Laukkanen-Ninios, R. K. & Korkeala, H. J., 2016, I : Foodborne Pathogens and Disease. 13, 6, s. 289-295 7 s.

Forskningsoutput: TidskriftsbidragArtikelVetenskapligPeer review

Listeria monocytogenes in ready-to-eat vacuum and modified atmosphere packaged meat and fish products of Estonian origin at retail level

Kramarenko, T., Roasto, M., Keto-Timonen, R. O., Mäesaar, M., Meremäe, K., Kuningas, M., Hörman, A. J. A. & Korkeala, H. J., 2016, I : Food Control. 67, s. 48-52 5 s.

Forskningsoutput: TidskriftsbidragArtikelVetenskapligPeer review

2015

Yersinia enterocolitican epidemiologia ja torjunta - kirjallisuuskatsaus

Korkeala, H., Laukkanen-Ninios, R., Virtanen, S., Vilar, M., Keto-Timonen, R. & Fredriksson-Ahomaa, M., 2015, I : Suomen eläinlääkärilehti. 121, 9, s. 507-513 7 s.

Forskningsoutput: TidskriftsbidragÖversiktsartikelVetenskapligPeer review

2014

Botulinum neurotoxin risks and detection in environment, agriculture and food chains

Lindström, M., Keto-Timonen, R. & Korkeala, H., 2014, Molecular Aspects of Botulinum Neurotoxin. Foster, K. A. (red.). New York: Springer, s. 229-258 30 s. (Current Topics in Neurotoxicity; vol. 4).

Forskningsoutput: Kapitel i bok/rapport/konferenshandlingKapitelVetenskapligPeer review

2009

Type C bovine botulism outbreak due to carcass contaminated non-acidified silage

Myllykoski, J., Lindström, M., Keto-Timonen, R., Söderholm, H., Jakala, J., Kallio, H., Sukura, A. & Korkeala, H., 2009, I : Epidemiology and Infection. 137, 2, s. 284-293 10 s.

Forskningsoutput: TidskriftsbidragArtikelVetenskapligPeer review

2008

Elintarvikkeiden prosessointi ja pakkaaminen ja näiden vaikutus elintarvikkeiden säilyvyyteen: Suolan sekä nitraatin ja nitriitin käytön vaikutus elintarvikkeiden säilyvyyteen

Keto-Timonen, R., 2007, Elintarvikehygienia - ympäristöhygienia, elintarvike- ja ympäristötoksikologia. Korkeala, H. (red.). Helsinki: WSOY Oppimateriaalit, s. 324-328 5 s.

Forskningsoutput: Kapitel i bok/rapport/konferenshandlingKapitelProfessionell

Elintarvikkeiden prosessointi ja pakkaaminen ja näiden vaikutus elintarvikkeiden säilyvyyteen: Kuivaus ja kylmäkuivaus

Keto-Timonen, R., 2007, Elintarvikehygienia - ympäristöhygienia, elintarvike- ja ympäristötoksikologia. Korkeala, H. (red.). Helsinki: WSOY Oppimateriaalit, s. 319-323 5 s.

Forskningsoutput: Kapitel i bok/rapport/konferenshandlingKapitelProfessionell

2006

Contamination routes of Clostridium botulinum in the honey production environment

Nevas, M., Lindström, M., Hörman, A., Keto-Timonen, R. & Korkeala, H., 2006, I : Environmental Microbiology. 8, 6, s. 1085-1094 10 s.

Forskningsoutput: TidskriftsbidragArtikelVetenskapligPeer review

2004

Effect of nitrite on growth of nonproteolytic Clostridium botulinum type B in Frankfurter-type sausage

Keto, R., Lindström, M. & Korkeala, H., 2004, Safety Assurance During Food Processing. Smulders, F. J. M. & Collins, J. D. (red.). Wageningen, the Netherlands: Wageningen Academic Publishers, Vol. 2. s. 403-404 2 s. (Food Safety Assurance and Veterinary Public Health; vol. 2).

Forskningsoutput: Kapitel i bok/rapport/konferenshandlingKapitelVetenskapligPeer review

Effect of relative humidity on thermal destruction of Clostridium botulinum type E spores in vacuum-packed hot-smoked whitefish

Lindström, M., Nevas, M., Hielm, S., Keto, R. & Korkeala, H., 2004, Safety Assurance During Food Processing. Smulders, F. J. M. & Collins, J. D. (red.). Wageningen, the Netherlands: Wageningen Academic Publishers, Vol. 2. s. 364-365 2 s. (Food Safety Assurance and Veterinary Public Health; vol. 2).

Forskningsoutput: Kapitel i bok/rapport/konferenshandlingKapitelVetenskapligPeer review

2003

An improved amplified fragment length polymorphism (AFLP) protocol for discrimination of Listeria isolates

Keto-Timonen, R. O., Autio, T. J. & Korkeala, H. J., 2003, I : Systematic and Applied Microbiology. 26, 2, s. 236-244 9 s.

Forskningsoutput: TidskriftsbidragArtikelVetenskapligPeer review

2001

Effect of nitrite on growth of nonproteolytic Clostridium botulinum type B in Frankfurter-type sausage

Keto, R., Lindström, M. & Korkeala, H., 2001, Proceedings - EuroConference - Food Safety Assurance and Veterinary Public Health; the Topical Research Issues: Event 2 'Safety assurance during food processing'. Vienna: University of Veterinary Medicine Vienna, s. 103-104 2 s.

Forskningsoutput: Kapitel i bok/rapport/konferenshandlingKonferensbidragVetenskaplig

Effect of relative humidity on thermal destruction of Clostridium botulinum type E spores in vacuum-packed hot-smoked whitefish

Lindström, M., Nevas, M., Hielm, S., Keto, R. & Korkeala, H., 2001, Proceedings - EuroConference - Food Safety Assurance and Veterinary Public Health; the Topical Research Issues: Event 2 'Safety assurance during food processing'. Vienna: University of Veterinary Medicine Vienna, s. 74-75 2 s.

Forskningsoutput: Kapitel i bok/rapport/konferenshandlingKonferensbidragVetenskaplig

Multiplex PCR assay for detection and identification of Clostridium botulinum types A, B, E, and F in food and fecal material

Lindström, M., Keto, R., Markkula, A., Nevas, M., Hielm, S. & Korkeala, H., 2001, I : Applied and Environmental Microbiology. 67, 12, s. 5694-5699 6 s.

Forskningsoutput: TidskriftsbidragArtikelVetenskapligPeer review

2000

Jauhelihan koostumus- ja hampurilaisten turvallisuusvalvontaprojekti

Pihlaspuro, K., Keto, R. & Rahkio, M., 2000, Elintarvikevirasto. 12 s. (Tutkimusraportteja; nr. 2/2000)

Forskningsoutput: Bok/rapportBeställd rapportProfessionell