Foto på Syed Ariful Alam

Syed Ariful Alam

MSc in Food Sciences (Food Bioprocessing), Research Scientist

  • VTT Technical Research Centre of Finland

    Tietotie 2, FI-02150, Espoo

    Finland

20122019
Om du gjort några ändringar i Pure kommer de visas här snart.

Personlig profil

Utbildning / akademisk kvalifikation

Food Technology, MSc in Food Science (Food Bioprocessing), Department of Food and Environmental Sciences, University of Helsinki

Food Technology, MSc

Externa befattningar

Research Scientist, VTT Technical Research Center of Finland

1 jan 2012 → …

Keywords

  • 416 Livsmedelsvetenskap

Internationellt och inhemskt samarbete Publikationer och projekt inom de senaste fem åren.

Publikationer 2012 2019

The effect of structure and texture on the breakdown pattern during mastication and impacts on in vitro starch digestibility of high fibre rye extrudates

Alam, S. A., Pentikainen, S., Närväinen, J., Katina, K., Poutanen, K. & Sozer, N., apr 2019, I : Food & Function. 10, 4, s. 1958-1973 16 s.

Forskningsoutput: TidskriftsbidragArtikelVetenskapligPeer review

Öppen tillgång
Fil

Bioprocessing of bran with exopolysaccharide producing microorganisms as a tool to improve expansion and textural properties of extruded cereal foams with high dietary fibre content

Nikinmaa, M., Alam, S. A., Raulio, M., Katina, K., Kajala, I., Nordlund, E. & Sozer, N., apr 2017, I : LWT-Food Science and Technology. 77, s. 170-177 8 s.

Forskningsoutput: TidskriftsbidragArtikelVetenskapligPeer review

Do rye product structure, product perceptions and oral processing modulate satiety?

Pentikäinen, S., Sozer, N., Närväinen, J., Sipila, K., Alam, S. A., Heiniö, R-L., Paananen, J., Poutanen, K. & Kolehmainen, M., 27 apr 2017, I : Food Quality and Preference. 16, s. 178-187 10 s.

Forskningsoutput: TidskriftsbidragArtikelVetenskapligPeer review

Öppen tillgång
Fil

Effects of structural and textural properties of brittle cereal foams on mechanisms of oral breakdown and in vitro starch digestibility

Alam, S. A., Pentikäinen, S., Närväinen, J., Holopainen_Mantila, U., Poutanen, K. & Sozer, N., 8 mar 2017, I : Food Research International. 96, s. 1-11 11 s.

Forskningsoutput: TidskriftsbidragArtikelVetenskapligPeer review

Öppen tillgång
Fil

Factors affecting structural properties and in vitro starch digestibility of extruded starchy foams containing bran

Alam, S. A., Järvinen, J., Kokkonen, H., Jurvelin, J., Poutanen, K. & Sozer, N., 30 aug 2016, I : Journal of Cereal Science. 71, s. 190-197 8 s.

Forskningsoutput: TidskriftsbidragArtikelVetenskapligPeer review

Fil

Projekter 2012 2018

Aktiviteter 2013 2018

  • 6 Arrangemang av och deltagande i konferens/workshop/kurs/seminarium
  • 4 Pris och hedersbetygelser - Pris och hedersbetygelser

PhD Grant, 2018 (Raisio Oyj:n Tutkimussäätiön myöntamät apurahat v:lle: Process induced structural features of solid cereal foams

Syed Ariful Alam (Deltagare)
1 jan 201831 dec 2018

Aktivitet: Andra aktivitetstyperPris och hedersbetygelser - Pris och hedersbetygelser

4th International Conference on Food Oral Processing

Syed Ariful Alam (Närvarande)
4 jul 2016

Aktivitet: Typer för deltagande i eller organisering av evenemangArrangemang av och deltagande i konferens/workshop/kurs/seminarium

Fil

PhD Grant, 2016 (Raisio Oyj:n Tutkimussäätiön myöntamät apurahat v:lle: Process induced structural features of solid cereal foams

Syed Ariful Alam (Pristagare)
1 jan 201631 dec 2016

Aktivitet: Andra aktivitetstyperPris och hedersbetygelser - Pris och hedersbetygelser

Raisio Oyj:n Tutkimussäätiö- Tutkijakoulun Satoa Seminaari

Syed Ariful Alam (Talare: Presentation)
21 apr 2015

Aktivitet: Typer för deltagande i eller organisering av evenemangArrangemang av och deltagande i konferens/workshop/kurs/seminarium

Fil

PhD Grant, 2015 (Raisio Oyj:n Tutkimussäätiön myöntamät apurahat v:lle 2015): Process induced structural features of solid cereal foams

Syed Ariful Alam (Pristagare)
1 jan 201531 dec 2015

Aktivitet: Andra aktivitetstyperPris och hedersbetygelser - Pris och hedersbetygelser