Inget foto av Xin Huang
  • PL 66 (Agnes Sjöbergin katu 2)

    00014

    Finland

20112020

Forskningsoutput per år

Om du gjort några ändringar i Pure kommer de visas här snart.

Personlig profil

Meritförteckning

I did my Bachelor degree of Food Science and Engineering in Sichuan University, China. I continued master study of Food Sciences, Food Bioprocessing track of MSc Food Sciences international programme at 2009. I completed my master thesis in Cereal Technology Group, about Angiotensin-I converting enzyme (ACE)-inhibitory peptides from wheat gluten, and graduated at the end of 2011. From the beginning of 2012, I started my PhD research of cereal peptide and protein oxidation. My current research interests remain in cereal protein, celiac related analytical issue, oxidation of protein, oxidative gelation, rheology and so on.

Vetenskapsgrenar

  • 416 Livsmedelsvetenskap

Internationellt och inhemskt samarbete Publikationer och projekt inom de senaste fem åren.

Publikationer

Immunochemical analysis of oat avenins in an oat cultivar and landrace collection

Ahola, H. G., Sontag-Strohm, T., Schulman, A., Tanhuanpää, P., Viitala, S. & Huang, X., sep 2020, I : Journal of Cereal Science. 95, 8 s., 103053.

Forskningsoutput: TidskriftsbidragArtikelVetenskapligPeer review

Öppen tillgång
Fil

Sourdough Fermentation Degrades Wheat Alpha-Amylase/Trypsin Inhibitor (ATI) and Reduces Pro-Inflammatory Activity

Huang, X., Schuppan, D., Tovar, L. E. R., Zevallos, V. F., Loponen, J. & Ganzle, M., jul 2020, I : Foods. 9, 7, 17 s., 943.

Forskningsoutput: TidskriftsbidragArtikelVetenskapligPeer review

Öppen tillgång
Fil

Biochemical characterization and technofunctional properties of bioprocessed wheat bran protein isolates

Arte, E., Huang, X., Nordlund, E. & Katina, K., 15 aug 2019, I : Food Chemistry. 289, s. 103-111 9 s.

Forskningsoutput: TidskriftsbidragArtikelVetenskapligPeer review

Öppen tillgång
Fil

Detection of gluten in products containing barley: A proposal for C-hordein as reference material.

Huang, X., Kanerva, P. M., Salovaara, H. O. & Sontag-Strohm, T. S., mar 2017, Proceedings of the 30th Meeting of the Working Group on Prolamin Analysis and Toxicity (WGPAT), Valencia, Spain, September 26-27, 2016.. Köhler, P. (red.). Freising: WGBAT, s. 25-29 5 s.

Forskningsoutput: Kapitel i bok/rapport/konferenshandlingKonferensbidragProfessionell

Projekter

Aktiviteter

Ensuring gluten-free status of pure oats and pure oat products

Hanna Ahola (Bihandledare), , Xin Huang (Handledare), & Tuula Sontag-Strohm (Handledare)

2019

Aktivitet: ExaminationstyperHandledning av annat kunskapsprov (pro gradu, licentiatavhandling)

13th European Young Cereal Scientists and Technologists Workshop

Xin Huang (Talare: Presentation)

13 maj 201416 maj 2014

Aktivitet: Typer för deltagande i eller organisering av evenemangPublic Talks

Raisio Research Foundation

Xin Huang (Pristagare)

jan 2014dec 2014

Aktivitet: Andra aktivitetstyperPris och hedersbetygelser - Pris och hedersbetygelser

Third International Symposium on Gluten-Free Cereal Products and Beverages

Xin Huang (Poster presentation)

12 jun 201314 jun 2013

Aktivitet: Typer för deltagande i eller organisering av evenemangPublic Talks

VLAG 4th International Advanced Course Proteomics

Xin Huang (Närvarande)

23 apr 201326 apr 2013

Aktivitet: Typer för deltagande i eller organisering av evenemangArrangemang av och deltagande i konferens/workshop/kurs/seminarium