100 vuotta suomalaista rikoskirjallisuutta

Beskrivning

100 vuotta suomalaista rikoskirjallisuutta -projekti selvittää miten suomalainen rikoskirjallisuus on muuttunut yksitasoisesta salapoliisi- ja seikkailuromaaniviihteestä monitulkintaiseksi ja yhteiskuntaoloja kommentoivaksi kirjallisuudenlajiksi, joka edelleen kerää itselleen laajan lukijakunnan. Tutkimuksen piiriin kuuluu suomenkielellä kirjoitettu rikoskirjallisuus ja projektin tavoitteena on tuottaa monografia suomalaisesta rikoskirjallisuudesta vuosina 1910-2010. Projektin johtajana toimii kirjallisuudentutkija, FT Paula Arvas (Helsingin yliopisto) ja työryhmään kuuluvat Arvaksen lisäksi FT, YTM, dosentti Voitto Ruohonen (Itä-Suomen yliopisto) sekä FM Kirsi Luukkanen (Helsingin yliopisto).
StatusSlutfört
Gällande start-/slutdatum03/01/201131/12/2014