Academic and pedagogical leadership in chairing department

Projekt: Forskningsprojekt

Projektinformation

Beskrivning (abstrakt)

The research focuses on academic leadership, especially on pedagogical leadership.

Allmän beskrivning

In the research project, department chairs of two universities, were interviewed. Interview themes focused on becoming and development as a department chair, challenges of academic leadership, challenges during organisational changes, pedagogical leadership in the department, future perspectives and developing as a department chair. In the project, the following Master theses have been completed: Mikko Mauro (2013). Akateeminen johtaminen työnä: ammatillinen identiteetti johtajan roolissa. Pro gradu tutkielma. Käyttäytymistieteellinen tiedekunta, Helsingin yliopisto. Aino Mäkipaja (2016). Pedagoginen johtaminen laitosjohtajan tehtäväkentällä. Pro gradu tutkielma. Kasvatustieteellinen tiedekunta, Helsingin yliopisto.
Kort titelAcademic and pedagogical leadership
AkronymACAPELead
StatusSlutfört