Akateemisen tietoympäristön murros Helsingin yliopistossa Keisarillisesta Aleksanterin yliopistosta 2000-luvulle

Projektinformation

Beskrivning

Uuden Helsingin yliopiston kirjaston historiaa ei ole aiemmin tutkittu. Varhaisimmat oppiaineiden kirjastot/kirjakokoelmat syntyivät luonnon- ja lääketieteiden oppiaineisiin 1850-luvulta lähtien. Humanistisiin oppiaineisiin seminaarikirjastoja alettiin perustaa 1880-luvulta lähtien. Tutkimuksessa analysoidaan yliopiston opetuksen ja tutkimuksen tietoympäristön muutosta yliopiston ja yhteiskunnan murroskausina. Keskeinen kysymys on: miksi, miten ja keiden toimesta muodostuivat oppiaine-, laitos- ja tiedekuntakirjastot, joita 1970-luvulla oli yhteensä 177, sekä millaisten tekijöiden, prosessien ja jännitteiden kautta tästä laajasta joukosta erillisiä kirjastoja muodostui nykyinen uusi Helsingin yliopiston kirjasto 2010.
StatusSlutfört
Gällande start-/slutdatum01/01/201431/07/2018