Axon degeneration: new mechanisms, biomarkers and treatment

Projektinformation

Three-year research project
StatusPågående
Gällande start-/slutdatum01/01/201731/12/2020

• Valtion perusrahoitus/hankkeet: 30 000,00 €
  • FINSKA LÄKARESÄLLSKAPET RF: 10 000,00 €
  • University of Helsinki: 150 000,00 €
  • Academy of Finland: 278 070,00 €

Forskningsresultat

Loss of MICOS complex integrity and mitochondrial damage, but not TDP-43 mitochondrial localisation, are likely associated with severity of CHCHD10-related diseases

Genin, E. C., Bannwarth, S., Lespinasse, F., Ortega-Vila, B., Fragaki, K., Itoh, K., Villa, E., Lacas-Gervais, S., Jokela, M., Auranen, M., Ylikallio, E., Mauri-Crouzet, A., Tyynismaa, H., Vihola, A., Auge, G., Cochaud, C., Sesaki, H., Ricci, J-E., Udd, B., Vives-Bauza, C. & 1 andra, Paquis-Flucklinger, V., nov 2018, I : Neurobiology of Disease. 119, s. 159-171 13 s.

Forskningsoutput: TidskriftsbidragArtikelVetenskapligPeer review

Fil

Recessive PYROXD1 mutations cause adult-onset limb-girdle-type muscular dystrophy

Sainio, M. T., Välipakka, S., Rinaldi, B., Lapatto, H., Paetau, A., Ojanen, S., Brilhante, V., Jokela, M., Huovinen, S., Auranen, M., Palmio, J., Friant, S., Ylikallio, E., Udd, B. & Tyynismaa, H., 4 dec 2018, I : Journal of Neurology. s. 353-360 8 s.

Forskningsoutput: TidskriftsbidragArtikelVetenskapligPeer review

Fil

Journal of pain research (Tidskrift)

Emil Ylikallio (Referentgranskare)