Finnish Centre of Excellence in Research of Sustainable Space

Projektinformation

Beskrivning

Finnish Centre of Excellence in Research of Sustainable Space is granted by Academy of Finland.
Participating universities: University of Helsinki (M. Palmroth, E. Kilpua), Aalto University (J. Praks), University of Turku (R. Vainio), and Finnish Meteorological Institute (P. Janhunen)
Kort titelFORESAIL
StatusPågående
Gällande start-/slutdatum01/01/201831/12/2025

Vetenskapsgrenar

• 115 Rymdvetenskap och astronomi
  • 114 Fysik

Forskningsresultat

• 23 Artikel
  • 2 Översiktsartikel
  • 1 Magisteruppsats

Alfvén Ion Cyclotron Waves in Sheath Regions Driven by Interplanetary Coronal Mass Ejections

Ala-Lahti, M., Kilpua, E. K. J., Soucek, J., Pulkkinen, T. & Dimmock, A. P., jun 2019, I : Journal of geophysical research. Space physics. 124, 6, s. 3893-3909 17 s.

Forecasting the Structure and Orientation of Earthbound Coronal Mass Ejections

Kilpua, E. K. J., Lugaz, N., Mays, M. L. & Temmer, M., apr 2019, I : Space Weather. 17, 4, s. 498-526 29 s.

Fil

Generic magnetic field intensity profiles of interplanetary coronal mass ejections at Mercury, Venus and Earth from superposed epoch analyses

Janvier, M., Winslow, R., Good, S., Bonhomme, E., Démoulin, P., Dasso, S., Möstl, C., Lugaz, N., Amerstorfer, T., Soubrié, E. & Boakes, P. D., feb 2019, I : Journal of geophysical research. Space physics. 124, 2, s. 812-836 25 s.

IUGG General Assembly Montreal

Emilia Kilpua (Medlem av vetenskaplig kommitté)

8 jul 201919 jul 2019

Aktivitet: Typer för deltagande i eller organisering av evenemangArrangemang av och deltagande i konferens/workshop/kurs/seminarium